Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja kontaktów, kalenarzy, poczty z gmail

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 xxxxmarekxxxx

xxxxmarekxxxx
  • 220 postów
  • SkądLipnica Mała

Napisano 20 sierpnia 2009 - 15:17

Witam
Jestem użytkownikiem MobileMe
Mam jednak jeszcze konto w Google.

1.Czy jest jakiś sposób na synchronizację kontaktów z gmaila z kontaktami w iPhone ?
2. Czy jest jakiś sposób na synchronizację kontaktów z gmaila z kontaktami z książką adresową w macbook?

3.
Dodałem konto gmail do iPhona.Emaile fajnie działają, jak wyśle emaila z iphona to pojawia on się w wysłanych w gmailu.Jak stamtąd usunę to usunie się z iphona
Wszystko ładnie działa tylko nie wiem jak zrobić aby w iPhonie same sprawdzały się nowe wiadomości.Po kliknięciu na poczta od razu pojawiają się nowe emaile
Ale chciałbym aby było tak jak z kontem w mobileme że w iphonie bez żadnego klikania pojawia się inna ikonka informująca o liczbie nowych wiadomości

4.Kolejna sprawa jeśli chodzi o emaile w Apple mail na macbook.Skonfigurowałem konto google jako IMAP.ustawienia na pewno są dobre.
Jednak pojawia się problem.O ile skrzynka odbiorcza ładnie się synchronizuje (tak dobrze jak mobileme) to wysłane elementy na macbooku nie synchronizuję się.Jeśli wyśle emaila z Apple Mail to pojawia się w wysłanych na gmail>jednak jeśli usunę tego emaila czy to z apple email czy z google to nie usuwa się z po drugiej stronie

5.Czy jest jakiś plugin do iPhoto który zsynchronizuje mi zdjęcia z Piscasa web album?

6.Narzędzie do synchronizacji kalendarza ical z kalendarzem google znalazłem w google. Czy jest jakiś program do iPhona który zsynchronizuje mi kalendarz google z kalendarzem w iPhon ?

#2 fascik

fascik
  • 626 postów
  • SkądRyki

Napisano 20 sierpnia 2009 - 15:42

1.Czy jest jakiś sposób na synchronizację kontaktów z gmaila z kontaktami w iPhone ?

Zsynchronizować sobie najpierw punkt 2 a potem podłączasz iPhone do komputera i synchronizujesz kontakty w iTunes.
Ewentualnie skoro masz MobileMe to synchronizujesz kontakty via MobileMe.

2. Czy jest jakiś sposób na synchronizację kontaktów z gmaila z kontaktami z książką adresową w macbook?

Odpalasz książkę adresową, wchodzisz w preferencje, zakładka Ogólne. Na samym dole zaznaczasz Synchronizuj z Google. Po chwili będziesz miał synchro kontaktów z książki z komutera i tymi z google.

3.
Ale chciałbym aby było tak jak z kontem w mobileme że w iphonie bez żadnego klikania pojawia się inna ikonka informująca o liczbie nowych wiadomości

Gmail ma imap, MobileMe ma Push. Stąd ta różnica.

Co do synchronizacji kalendarza google z iPhone to zerknij na NuevaSync - Over the Air Mobile Sync

#3 xxxxmarekxxxx

xxxxmarekxxxx
  • 220 postów
  • SkądLipnica Mała

Napisano 20 sierpnia 2009 - 22:21

Dziękuje.A czy jest jakiś sposób bezpośredniej synchronizacji gmail i iPhone?

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 334 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 08:43

Tak. Dodajesz w iPhone konto i działa ;-)

#5 Basyl

Basyl
  • 1 postów

Napisano 10 czerwca 2011 - 04:51

Witam,
u mnie też występował ten problem, a że moje itunes nie pokazuje opcji synch kontakty (choć chętnie się dowiem czemu????) - dalej była nierozwiązana kwestia synchronizacji igoogle z moim iphone4. Przyjaciel podesłał mi ten link i teraz działa wszystko jak należy i wszystko jest zsynchronizowane.

[url=http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740&topic=14252]Setting up Google Sync with your iOS device : Google Sync - Google Mobile Help[/url]

pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych