Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G + Pioneer DEH-P3100UB = error-19

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 14:51

Witam. Po podlaczeniu iPhona 3G (soft 3.0.1) oryginalnym kablem USB Apple, do radia samochodowego Pioneer DEH-P3100UB na radiu wyswietla sie komunikat "error-19" i sie nie komunikuje... Na radiu jest logo "works with iPhone", wiec teoretycznie jest przystosowane do komunikacji z iPhonem, mimo to w wiekszosci prob podlaczenia nie dziala :( Czy ktos mial podobny problem lub wie jak temu zaradzic?

#2 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2009 - 15:08

próbowałeś z innymi iphone'ami?

#3 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 19 sierpnia 2009 - 15:18

W instukcji radia jest napisane: — iPhone 3G (software version 2.0) Wiec problem pewnie jest z wersja oprogramowania na iphonie. A laduje Ci iphona jak go podlaczysz?

#4 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:06

casti- nie probowalem, posiadam tylko jeden i nie mam skad pozyczyc:( anti8- czasem jak uda sie podlaczyc bez bledu (raz na 20 prob) to wtedy laduje i wszystko dziala tak jak powinno, ale najczesciej nie dziala i jest error-19:( Co moge z tym zrobic?

#5 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:13

Znalazlem na jednym forum cos takiego: "Pytanie: Can anyone test this with an iPhone and see how it works? I am thinking about getting one and see that the USB Flash Drive functionality works (btw, is there any delay in playing a song?) It would be nice to have these features when connected via the USB cord to the iPhone: 1.) Charge phone 2.) Control ipod from the receiver 3.) Play music through iphone and hear on car speakers" Odopowiedz: "The P3100UB certainly does (1) and (2) with my iPhone 3G. I'm not sure what you mean by (3), but if you mean you want to control the iPod from the phone and have the audio come through the receiver, it does that too." Wiec wnioskuje z tego, ze powinien Ci ladowac za kazdym razem przy podlaczeniu (a to jaki masz soft raczej nie ma wplywu), a skoro Ci blad wyskakuje to moze masz cos z radiem nie tak? Podlaczales jakies inne urzadzenia do tego portu?

#6 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 01:13

To co podales jest troche wyrwane z kontekstu i nie wiadomo do jakiej wersji softu to sie odnosi... A jaka date miala ta wiadomosc? Inne urzadzenia typu mp3 lub pendrive dzialaja bez zarzutu. Wydaje mi sie ze jednak moze miec wplyw wersja softu zarowno w iPhone jak i w Pioneerze, ale tez nie mam pewnosci. Najlepiej by bylo znalezc kogos kto juz mial podobny problem...

#7 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 20 sierpnia 2009 - 07:22

No tak,sory.

Data to Mar 14 2009. A tu link do strony -> link

No to moze faktycznie wersja softu ma znaczenie. A zastanawia mnie, czemu czasami udaje Ci sie go podlaczyc bez errora.

#8 casti

casti
  • 437 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2009 - 10:43

Może problem tkwi w kablu.

#9 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 20 sierpnia 2009 - 12:04

No ale pisze ze podlaczyl "oryginalnym kablem USB Apple" - wiec taki sam problem musial by wystepowac przy polaczeniu z komputerem

#10 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 12:25

Przy podlaczeniu do komputera wszystko jest ok. Zauwazylem ze pioneer posiada w swojej ofercie "specjalny" kabel o symbolu CD-IU50 do podlaczenia ipoda/iphona, ale na moje oko to on nie rozni sie niczym (oprocz koloru) od kabla USB Apple. Czy to moze miec jakis wplyw? Czy ktorys z Was posiada lub zna kogos kto ma radio samochodowe pioneer?

#11 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 20 sierpnia 2009 - 15:15

Raczej kabel nie ma wplywu. Wpadlem na taki pomysl - jak masz gdzies niedaleko jakis sklep rtv to znajdz radio takie jak Twoje (o ile sa w sprzedazy) i zrob test w sklepie :)

#12 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 19:24

Dzis wpadlem dokladnie na ten sam pomysl objechalem pare sklepow, ale nie mieli dokladnie tego samego modelu. Przetestowalem za to model bardzo podobny o symbolu DEH-P4100SD i na tym radyjku wszystko dzialalo bez najmniejszych problemow. Teraz pytanie: Czy ten moj egzemplarz DEH-P3100UB jest jakis wadliwy? Czy moze wszystkie DEH-P3100UB maja problem z komunikacja z iPhonem?

#13 djatom

djatom
  • 108 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 20:26

moim zdaniem chyba uzyskasz pewną odpowiedź jak podłączysz sie do innego DEH-P3100UB bo skoro w modelu 4100 działa ok to raczej nie jest to wina softu w ip tylko jakiejs wady w twoim radiu albo w tym modelu

#14 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 20 sierpnia 2009 - 23:55

bo skoro w modelu 4100 działa ok to raczej nie jest to wina softu w ip
tylko jakiejs wady w twoim radiu albo w tym modelu

Tylko dzialaja mu inne nosniki, wiec co by mialo byc popsute w tym odbiorniku?

Wydaje, ze mi sie ze to poprostu brak kompatybilnosci oprogramowania i raczje nic z tym nie zrobisz.

#15 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 01:02

Dzis udalo mi sie przetestowac inny egzemplarz DEH-P3100UB oraz DEH-P5100 i na obu pojawial sie error 19... Ale zauwazylem tez ze wazna jest kolejnosc podlaczania. Jesli najpierw wlacze muzyke w iPhonie a potem podlacze do radia to wtedy nie ma bledu...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych