Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes - nie czyta niektórych utworów mp3.

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 konole

konole
  • 412 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 August 2009 - 18:59

Witam! Niedawno przesiadłem się z visty na maca. Na viście używałem rzecz jasna itunesa. Problemów nie było żadnych. Gdy spróbowałem dzisiaj skopiować wszystkie utwory na swojego macbooka, itunes nie widzi około 20 utworów ze 130, które chodziły bezproblemowo na PC-ecie. Nawet nie chce ich odtworzyć. W czym tkwi problem? Jak go rozwiązać? BTW. Szukałem w internecie rozwiązań, ale nie mogę znaleźć takiego problemu.

#2 chmielowy

chmielowy
  • 123 posts

Posted 16 August 2009 - 19:27

a może kupiłeś je w iTunes Music Store i są zabezpieczone. twój komputer nie ma autoryzacji do odtwarzania tych utworów

#3 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 16 August 2009 - 19:27

mogą być uszkodzone,zawsze możesz ściągnąć aplikacje Max i na OSX je przeformatować na m4a,jeśli będą dobrze działać,a powinny,oznacza bug w iTunes,jeśli nie,znaczy że mogą być tto uszkodzone pliki

#4 nionpa

nionpa
  • 11 posts

Posted 16 August 2009 - 23:11

miałem podobny problem.
są dwa rozwiązanie - konwersja do innego formatu na przykład do .m4a jak pisze Smoczy
albo zmiana na .wav i ponowna konwersja do .mp3.
drugie roziwązanie można zrobić nawet foobarem, choć wiadomo z czym się to wiąże na macbooku :)
co do pierwszego to chyba samo iTunes to potrafi :)

#5 konole

konole
  • 412 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 August 2009 - 13:15

miałem podobny problem.
są dwa rozwiązanie - konwersja do innego formatu na przykład do .m4a jak pisze Smoczy
albo zmiana na .wav i ponowna konwersja do .mp3.
drugie roziwązanie można zrobić nawet foobarem, choć wiadomo z czym się to wiąże na macbooku :)
co do pierwszego to chyba samo iTunes to potrafi :)

Udało mi się rozwiązać problem. Po prostu na viście grzebałem w tagach mp-trójek windows media playerem. To on coś spieprzył. Na szczęście udało mi się zachować niezmienione pliki na odtwarzaczu. :)

Anyway, dzięki. Będę wiedział na przyszłość jak zmieniać format na AAC.

#6 wolfek

wolfek
  • 30 posts
  • SkądBukowina Tatrzańska

Posted 16 March 2010 - 20:46

Witam, u mnie np niektóre utwory iTunes nie odtwarza za to quick time, traktor czy vlc bez najmniejszego problemu, o co może chodzić???

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users