Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pękająca obudowa - reguła ?

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Pewex

Pewex
  • 18 posts

Posted 15 August 2009 - 21:02

Chcialbym sie dowiedziec jak to jest z pekaniem obudowy w macbookach white ? Czy to jest regula ktora dotyczy kazdego modelu, czy tylko tych starszych ? Po jak dlugim czasie uzytkowania komputera obudowa zaczyna pekac ? Pozdrawiam, Pewex

#2 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 August 2009 - 21:08

Dotyczy każdego egzemlaża. Ale jeśli przykleisz odbojniki to nic nie powinno się dziać ;)

---- Dodano 15-08-2009 o godzinie 22:09 ----
Zależy też od tego jak kto dba o sprzęt...

---- Dodano 15-08-2009 o godzinie 22:09 ----
Poczytaj ten wątek: http://www.myapple.p...e-macbooki.html

#3 Igor_g

Igor_g
  • 298 posts

Posted 15 August 2009 - 21:35

Wg mnie obudowa p TYLKO w starszych modelach. Ja np mam swojego od siepnia zeszlego roku, uzywam go intensywnie, naprawde; trzaskam nim, nawet klawisz [spacja] odpadl ;), ale obudwowa nie pekla. pzdr.

#4 grabarti

grabarti
  • 2 posts

Posted 15 August 2009 - 21:35

niestety dopadlo i mojego czarnego macbooka. Mniej wiecej po 2 latach uzytkowania... ponawiam przy okazji pytanie na tym watku. Chcialem zakupic nowa czarna obudowe (dol+gora) czy ktos moze mnie skierowac pod odpowiedni adres? Z gory dziekuje...

#5 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 15 August 2009 - 22:33

Wg mnie obudowa p TYLKO w starszych modelach.
Ja np mam swojego od siepnia zeszlego roku, uzywam go intensywnie, naprawde; trzaskam nim, nawet klawisz [spacja] odpadl ;), ale obudwowa nie pekla.
pzdr.

Niestety jeśli w nowych nie zmienili konstrukcji, a ostatnio miałem półrocznego na stole i nie zauważyłem tego, to będzie pękał każdy egzemplarz.
Po prostu wada konstrukcyjna.
Możliwe, że jeśli wzmocnili plastik, to nie będzie tak szybko pękał.
wyjaśniłem to na rysunkach.

Posted Image

#6 wojass1for1

wojass1for1
  • 67 posts
  • SkądChełm/Warszawa

Posted 15 August 2009 - 22:51

A mój Mac z podpisu, zakupiony we wrzesniu ub. roku pękł.....ale bottom case, przy śrubce przy głośniku.... PS: Wymienią mi to na gwarancji?

#7 dzaku

dzaku
  • 665 posts

Posted 16 August 2009 - 06:35

Nie powinno byc z tym problemu. A co do problemu pekania - w Macbooku CD mam juz 3 topcase, w C2D (SR) na razie 2. Wiec chyba ciagle pekaja. Ale w tej chwili nie jest to problem poza tym, ze trzeba tydzien poczekac na wymiane .

#8 Pewex

Pewex
  • 18 posts

Posted 16 August 2009 - 09:30

Wielkie dzieki za tak liczne odpowiedzi. Z powyzszych wpisow wnioskuje, ze lepiej wydac kase na wersje MB Alu :)

#9 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Posted 16 August 2009 - 10:40

Lepiej wydać 600 PLN więcej i mieć święty spokój z tymi pękającymi obudowami.

#10 wojass1for1

wojass1for1
  • 67 posts
  • SkądChełm/Warszawa

Posted 16 August 2009 - 22:42

Wielkie dzieki za tak liczne odpowiedzi. Z powyzszych wpisow wnioskuje, ze lepiej wydac kase na wersje MB Alu :)

Materiały, wykonanie, spasowanie całego MB Alu jest nieporównywalne z żadnym innym komputerem. Moj MB za czasow gdy były same plastikowe notebooki uchodził za mistrzowsko wykonany, a teraz ni jak ma się do maców aluminiowych. Dołóż wiecej $$ na alu a zobaczysz jaki swiat jest piekny ;P Cheers!

#11 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 16 August 2009 - 22:51

u mnie pękła w białym obudowa po prawie trzech latach i jest dalej połamana, trochę ją pozaklejałem bo nie ma zamiaru wydawać kasy na nową chyba że trafię okazje tymczasem zbieram po trochu fundusze na nowego maca alu

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users