Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pękająca obudowa - reguła ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pewex

Pewex
  • 18 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 21:02

Chcialbym sie dowiedziec jak to jest z pekaniem obudowy w macbookach white ? Czy to jest regula ktora dotyczy kazdego modelu, czy tylko tych starszych ? Po jak dlugim czasie uzytkowania komputera obudowa zaczyna pekac ? Pozdrawiam, Pewex

#2 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 sierpnia 2009 - 21:08

Dotyczy każdego egzemlaża. Ale jeśli przykleisz odbojniki to nic nie powinno się dziać ;)

---- Dodano 15-08-2009 o godzinie 22:09 ----
Zależy też od tego jak kto dba o sprzęt...

---- Dodano 15-08-2009 o godzinie 22:09 ----
Poczytaj ten wątek: http://www.myapple.p...e-macbooki.html

#3 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 21:35

Wg mnie obudowa p TYLKO w starszych modelach. Ja np mam swojego od siepnia zeszlego roku, uzywam go intensywnie, naprawde; trzaskam nim, nawet klawisz [spacja] odpadl ;), ale obudwowa nie pekla. pzdr.

#4 grabarti

grabarti
  • 2 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 21:35

niestety dopadlo i mojego czarnego macbooka. Mniej wiecej po 2 latach uzytkowania... ponawiam przy okazji pytanie na tym watku. Chcialem zakupic nowa czarna obudowe (dol+gora) czy ktos moze mnie skierowac pod odpowiedni adres? Z gory dziekuje...

#5 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 22:33

Wg mnie obudowa p TYLKO w starszych modelach.
Ja np mam swojego od siepnia zeszlego roku, uzywam go intensywnie, naprawde; trzaskam nim, nawet klawisz [spacja] odpadl ;), ale obudwowa nie pekla.
pzdr.

Niestety jeśli w nowych nie zmienili konstrukcji, a ostatnio miałem półrocznego na stole i nie zauważyłem tego, to będzie pękał każdy egzemplarz.
Po prostu wada konstrukcyjna.
Możliwe, że jeśli wzmocnili plastik, to nie będzie tak szybko pękał.
wyjaśniłem to na rysunkach.

Posted Image

#6 wojass1for1

wojass1for1
  • 67 postów
  • SkądChełm/Warszawa

Napisano 15 sierpnia 2009 - 22:51

A mój Mac z podpisu, zakupiony we wrzesniu ub. roku pękł.....ale bottom case, przy śrubce przy głośniku.... PS: Wymienią mi to na gwarancji?

#7 dzaku

dzaku
  • 665 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 06:35

Nie powinno byc z tym problemu. A co do problemu pekania - w Macbooku CD mam juz 3 topcase, w C2D (SR) na razie 2. Wiec chyba ciagle pekaja. Ale w tej chwili nie jest to problem poza tym, ze trzeba tydzien poczekac na wymiane .

#8 Pewex

Pewex
  • 18 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 09:30

Wielkie dzieki za tak liczne odpowiedzi. Z powyzszych wpisow wnioskuje, ze lepiej wydac kase na wersje MB Alu :)

#9 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 16 sierpnia 2009 - 10:40

Lepiej wydać 600 PLN więcej i mieć święty spokój z tymi pękającymi obudowami.

#10 wojass1for1

wojass1for1
  • 67 postów
  • SkądChełm/Warszawa

Napisano 16 sierpnia 2009 - 22:42

Wielkie dzieki za tak liczne odpowiedzi. Z powyzszych wpisow wnioskuje, ze lepiej wydac kase na wersje MB Alu :)

Materiały, wykonanie, spasowanie całego MB Alu jest nieporównywalne z żadnym innym komputerem. Moj MB za czasow gdy były same plastikowe notebooki uchodził za mistrzowsko wykonany, a teraz ni jak ma się do maców aluminiowych. Dołóż wiecej $$ na alu a zobaczysz jaki swiat jest piekny ;P Cheers!

#11 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 16 sierpnia 2009 - 22:51

u mnie pękła w białym obudowa po prawie trzech latach i jest dalej połamana, trochę ją pozaklejałem bo nie ma zamiaru wydawać kasy na nową chyba że trafię okazje tymczasem zbieram po trochu fundusze na nowego maca alu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych