Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

艁amanie has艂a Do sieci WiFi

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 post贸w

Napisano 18 sierpnia 2009 - 10:23

Forum t臋pi takie post臋powanie jak 艂amanie hase艂, ale jak z艂ama膰 iphona ka偶dy wie dzi臋ki temu forum.

Sama polityka forum nie ma nic przeciwko 艂amaniu hase艂... to porostu g艂upi ludzie kt贸rzy nie rozumiej膮 tekst贸w kt贸re czytaj膮 my艣l膮, 偶e je偶eli jest cokolwiek co mo偶na u偶y膰 w inny spos贸b ni偶 edukacyjny jest przest臋pstwem... Nie jest przest臋pstwem u偶ycie programu np. aircrack, je偶eli jest u偶ywany zgodnie z prawem obowi膮zuj膮cym na danym terenie, wiec je偶eli u偶yjesz tego programu w celu edukacyjnym np. do z艂amania swojego klucza WEP to w 偶aden spos贸b nie narusza to regulaminu forum, b膮d藕 prawa polskiego, je偶eli zostanie u偶yty np. do z艂amania klucza do sieci do kt贸rej nie mamy przyzwolenia w艂a艣ciciela oczywi艣cie nie jest to zgodne z prawem... Nie mo偶na wrzuca膰 wszystkich do jednego worka... je偶eli kto艣 potrafi z艂ama膰 np. has艂o do sieci Wi-Fi to na pewno b臋dzie to robi艂 niezgodnie z obowi膮zuj膮cym prawem..

#27 djwally

djwally
  • 37 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 18 sierpnia 2009 - 10:31

nie rozumiem sk膮d nagle si臋 tacy porz膮dni wszyscy zrobili, jako艣 nie by艂o 偶adnych sprzeciw贸w kiedy chodzi艂o o jailbreak, wi臋c sk膮d raptem teraz?

#28 Shakal

Shakal
  • 753 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw/Krak贸w

Napisano 18 sierpnia 2009 - 10:37

Bezp墓聜atne surfowanie w p墓聜atnych sieciach Wi-Fi! — CHIP

I to ju偶 艂amanie prawa nie jest bo nie 艂amiemy has艂a do sieci na s膮siedzie te偶 dzia艂a ;)

#29 kerric

kerric
  • 6 post贸w

Napisano 18 sierpnia 2009 - 10:49

reset routera nie jest takim optymalnym rozwiazaniem - wystarczy, ze sa w nim zapisane specjalne ustawienia do np. neostrady i juz problem moze np. dobrze dzialac na kablu, a login i haslo dawno zostal zapomniany, ze nie wspomne o pinach, pukach i innym talatajstwie wymaganym przez tp wiec mozna potraktowac opis czysto akademicko (tak jak ja) i odpowiedziec na pytanie - mi np. moze pomoc lepiej zabezpieczyc swoja siec wifi a wszyscy ci co cisna, ze nie ladnie jest sie wlamywac... ciekaw jestem czy jailbrake zrobili :]

#30 Roberto

Roberto
  • 13聽752 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 18 sierpnia 2009 - 11:09

Shakal - sorry misiu, ale ja tam widz臋 wyra藕nie napisane, 偶e 艂amanie has艂a to 艂amanie prawa a o co prosi autor w膮tku?

#31 johan_wawa

johan_wawa
  • 1 post贸w

Napisano 20 sierpnia 2009 - 19:01

Ciekawe, 偶e 偶yjemy w kraju obro艅c贸w prawa i moralno艣ci ale za to z ograniczon膮 ilo艣ci膮 merytorycznych w膮tk贸w. Konkretne pytanie i tysi膮c wyk艂ad贸w o prawie, chocia偶 nikt si臋 nim nie zajmuje i wi臋kszo艣膰 ludzi nie kupi艂o jeden mp3 w internecie, a Ipody s膮 przewo偶one w spoconych kieszeniach w USA. Wkurza mnie takie podej艣cie i 3 minuty na czytanie - czy to legalne, czy mo偶na, 偶e to z艂odziej, 偶e karta b臋dzie nast臋pna. Sorry, wprowad藕my limit wieku albo wykszta艂cenia. Od porad prawnych s膮 prawnicy. Wi臋c Panowie zmie艅cie sobie hobby i czytajcie ze zrozumieniem.

#32 Roberto

Roberto
  • 13聽752 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 20 sierpnia 2009 - 19:09

johan_wawa - bez przesady te偶 w drug膮 stron臋 jak kto艣 si臋 b臋dzie pyta艂 jak z艂ama膰 konto do skrzynki e-mailowej to te偶 b臋dziesz sypa艂 poradami?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 2 go艣ci, 0 anonimowych