Tak jak w temacie. Upadł mi iPhone i "pękł". Po tym zdarzeniu telefon działa normalnie, ale GPS i WiFi już nie.
1. Wifi
WiFi mam zasięg wyłącznie w pokoju i pokazuje bardzo słaby, po wyjściu z pokoju praktycznie nie mam już zasięgu (ściana). Dodatkowo zbiegło się w czasie upgrade softu do 3.0. Ale nie pamiętam bym miał jakiekolwiek problemy przed upadkiem.
2. GPS
Cóż testowałem xGPS, Maps oba programy są wstanie namierzyć mnie z ogromną nie dokładnością. iPhone do namierzenia nie potrzebuje GPSa tylko po adresie ip też jest wstanie i na tym się kończy w moim przypadku.
Do 3.0 uaktualniałem zaraz po premierze redSnow czy jakoś tak. iPhone jest po JB. Niestety nie jestem wstanie rozkręcić iPhone z powodu braku śrubokręta (w sklepach są same większe, ale może uda mi się coś załatawić)
Jakieś porady? Myślę nad kupnem baterii z zestawem do rozkręcenia go, ale nie wiem czy warto i nie wiem czy te baterie naprawdę pasują do 3g (orgialna wygląda troche inaczej)

Upadek iPhona, brak GPS, WiFi
Rozpoczęty przez
wenus525-0c4b384c28
, 13 sie 2009 12:37
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 sierpnia 2009 - 12:37
Napisano 13 sierpnia 2009 - 12:45
Zawsze można spróbować restore, ale mi się wydaję, że tam w środku coś się poluzowało, najelpiej oddać do jakiegoś serwisu, samemu się lepiej nie bawić ;].
pozdrawiam, ed00c
Napisano 13 sierpnia 2009 - 13:17
tak ale serwis to droga sprawa. Za 60zł mam baterię, a wizyta w serwisie+naprawa powinna kosztować znacznie więcej i nie ma gwarancji, że cokolwiek naprawią (powiedzą, że trzeba wydać 1000zł za "płytę główną")
Napisano 18 sierpnia 2009 - 19:49
up & update.
Rozkręciłem Iphone. Kabelek podczas upadku "wyszedł". WiFI działa normalnie, ale co z GPSem... Ani drgnie?
Jakieś porady?
GPS nawet nie namierza podczas gdy mam połąćzenie z internetem.
Napisano 19 sierpnia 2009 - 10:09
odpalasz GPS w domu ?
Napisano 19 sierpnia 2009 - 16:44
ThHX taa jasne i jeszcze dach pokryty ołowiem....
Jasne, że nie. GPS to inna bajka RESTORE zabiło starego iphone, niech żyje nowy iphone.
Cóż restore poszedł gładko, aplikacje hmm "odzyskane". Prawie.
GPS działa i jest super, ale muszę się was poradzić znowu bo mam problemy.
1:
Podczas wyciągania ekranu uszkodziłem uszczelkę, ciężko wyciągnąć ekran i próbowalem także z boku, niestety trochę tego poszło. Jakieś propozycje? Olać to? Kupić futerał? Sam nie wiem...
2:
Aplikacje JB się "nie odzyskały"
Mam PKGbackup i problem.
Pisze mi coś takiego Active package to backup 11 of 11
pod tym previous packages to restore 81 of 89
Klikam restore i nic? Co robię nie tak?
Wydawało mi się, że właśnie do tego służy ta aplikacja... miała ściągnąć wszystkie aplikacje?
Napisano 20 sierpnia 2009 - 23:00
up 1
Napisano 20 sierpnia 2009 - 23:26
Co do samej uszczelki - często się tak zdarza, pytanie jak bardzo ją uszkodziłeś, czasem zdarza się, że się jej niechcący trochę pociągnie przy podważaniu ekranu ( dlatego o niebo lepsza jest przyssawka do szyb
). Jeśli jakoś wybitnie dużo jej uszkodziłeś to zabezpieczenie tego jakimś futerałem to dobry pomysł, jeśli nie - po prostu uważaj na wilgoć i kontakt z cieczą
P.S. Wenus, skąd jesteś?

Napisano 21 sierpnia 2009 - 01:49
Śląsk:) okolice zabrza.
Uszkodzona została wybitnie, więc muszę poszukac futerału. Poprostu byłem ciekaw jak wygląda praktyczne zastosowanie. Przyssawka do szyb ehh nie pomyślałem. Mam nałożoną Invisible Shield i nie mam już płynu (kleju)... zresztą i tak już mi trochę odstaje. Pomysł dobry ale pewnie ta przyssawka odkleiłaby folie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych