Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Adium - status niewidoczny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maslav

Maslav
  • 128 postów

Napisano 22 października 2006 - 01:07

Hej. Odkąd przesiadłem się na MacOsa mam mały problem z gg. Mimo tego że mam czysty profil w katalogu publicznym co chwila zagadują do mnie jacyś dziwni ludzie którzy koniecznie chcą zaspokoić jedną z podstwawowych potrzeb osobowości (które dawno temu opisał Ralph Linton). Jedną z najbardziej prawdopodobnych przyczyn najazdu "jelonków" na moją osobę jest fakt iż nie opanowałem do końca ustawiania w Adiumie stanu "Invisible" :roll: . Tzn. jestem stanie określić swoją bytność w sieci gg jako niewidoczny ale przy okazji wybrania tego stanu pojawia się dystraktor uwagi w postaci okienka "Current Status". Zamknąć je mogę jedynie za pomocą kliku w przycisk "Return" który powoduje ponowne wystawienie mojej skromnej osoby na ostrzał wszelkiej maści "dziatwy neostrady" ("Cze"). Sumując. Mogę się jakoś permanentnie ustawić w Adiumie jako niewidoczny tak żeby to działało jak ustawienie statusu a nie jak "away"? Za pomoc, pięknie podziękuję. narka

#2 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 października 2006 - 07:45

Z ktorej wersji korzystasz?
O ile dobrze pamiętam status niewidoczny dostępny jest tylko w wersji beta. Ostatnią pobierzesz tutaj:
http://homepage.mac....leSharing6.html

#3 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 października 2006 - 10:18

To co tobie przeszkadza ? Bo nie rozumiem, to ze jest to okienko, czy to ze jak ustawisz 'Invisible' to jesteś 'away' ? Preferences...->Status->Display status window when away 'odptaszczyć'

#4 insomni4a

insomni4a
  • 59 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lipca 2008 - 15:31

a ja mam pytanko ... w najnowszytm adium oczywiscie beta ustawiam niewidoczny ... i dalej mnie widac jak na tacy ... dostepny ... co jest o co chodzi ????

#5 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 lipca 2008 - 19:56

Standardowa przypadłość Adiuma od wersji 1.2.5 chyba. Trzeba poczekać aż opracują poprawkę albo wrócić do starej ;]

#6 insomni4a

insomni4a
  • 59 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 lipca 2008 - 20:12

ok juz wiem :D dzieki a jeszcze kwestia tego ze wiadomosci czasaminie dochadza... ludzie mysla ze niechce im odpowiedziec a ja jestem dopiero jak zrestartuje adiuma to przychodzi mi po 24 wiadomosci .....

#7 Paweł K.

Paweł K.
  • 544 postów

Napisano 04 lipca 2008 - 20:41

Najprościej chyba ustawić przyjmowanie wiadomości tylko od osób z listy kontaktów.

#8 Rogi_

Rogi_
  • 327 postów

Napisano 04 lipca 2008 - 20:54

Standardowa przypadłość Adiuma od wersji 1.2.5 chyba. Trzeba poczekać aż opracują poprawkę albo wrócić do starej ;]

Ja takiego problemu nie mam. Obecnie 1.26.

#9 macessences

macessences
  • 52 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 lipca 2008 - 22:31

mam podobny problem ale troche inaczej sie objawia a mianowicie gdy ustawiam status 'niewidoczny' jest wszystko ok ale gdy ustawiam do tego statusu opis automatycznie wrzuca mnie jako obecny :/ w ktorej wersji adium nie robil takich psikusow?

#10 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 grudnia 2009 - 13:21

Mam najnowsze Adium w wersji 1.3.8. Nie działa mi status "niewidoczny" w gg - u Was też jest ten problem, czy to ja mam coś skopane?

#11 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 11 stycznia 2010 - 20:34

u mnie też jest ;-) byłbym wdzięczny gdyby ktoś znalazł jakieś rozwiązanie :)

#12 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 12 stycznia 2010 - 00:05

Adium 1.4b17 działa wyśmienicie + ma opcję zapamiętywania opisów na przyszłość ;)

#13 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 12 stycznia 2010 - 18:40

Adium 1.4b17 działa wyśmienicie + ma opcję zapamiętywania opisów na przyszłość ;)

+1

Beta rozwiązuje ten problem

#14 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 12 stycznia 2010 - 19:39

Dzięki, rzeczywiście już jest OK. Zachęconych do testowania bety odsyłam poniżej:
Adium Beta - 1.4b17

#15 psicekus

psicekus
  • 174 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 stycznia 2010 - 19:45

A ja się zraziłem do bety Adium, bo jak jakąś zainstalowałem to zawsze był problem że wywalała się po wybudzeniu komputera. Ktoś też tak miał? Czy dalej są takie problemy?

J

---- Dodano 13-01-2010 o godzinie 00:09 ----
Spróbowałem tego nowego i jest problem z dwoma kontami gg.. Ot takie przypadłości bety.. Ale postęp jest bo bety nie wieszają się przy uśpieniu :)

J

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych