Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

macbook white - s-video

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 vjnikon

vjnikon
  • 24 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 10 August 2009 - 16:28

czy posiada ktos aktualnego macbooka white i wie czy dziala przejsciowka z mini dvi na s-vieo/composite? aktualnie jest to jedyny model bez display shit portu przez zakupem wole sie upewnic czy ta przejsciowka bedzie dzialac poniewaz do pracy mi to potrzebne ;) jak nie dziala to niestety ale bede musial polowac na allegro na starsze modele macow

#2 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 10 August 2009 - 19:14

No przeciez aktualny bialy macbook ma nadal miniDVI, oczywiscie ze przejsciowka bedzie dzialac.

#3 vjnikon

vjnikon
  • 24 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 11 August 2009 - 12:48

no wiesz z applem nigdy nic nie wiadomo to co powinno byc oczywiste do konca takie nie jest przyklad gowniany display port pelno ludzi kupilo unibody kompy do vjki a pozniej mieli zonka bo to badziewie nie obsluguje analogowego wyjscia wideo

#4 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 11 August 2009 - 13:24

ty wiesz ze teraz cholera zglupialem, bo miniDVI to miniDVI, nie powinien sprawiac problemow, a jednak patrze teraz na przejsciowke
Apple Mini-DVI to Video Adapter - Apple Store (U.S.)
i stoi jak byk ze nie dziala z bialymi z 2009... ale, mam kolezanke w labie z nowym MB, jutro podepne do niego kabelek i sprawdze czy dziala czy nie.

#5 Teq

Teq
  • 667 posts

Posted 12 August 2009 - 15:10

No dobra, musze otwarcie przyznac ze zjadam moja pierwsza odpowiedz i popijam sokiem jablkowym. Nowy bialy Macbook, kupiony w kwietniu 09, nie dziala z przejsciowka MiniDVI->Video, po prostu rece opadaja. Przetestowalem podpinajac do telewizora i rzutnika, ani jeden ani drugi nie zareagowal po podpieciu, na macu nie dawal sie przestawic tryb obrazu. Zadzialal natomiast uklad typu daisy chain - do standardowej miniDVI->VGA, dopieta druga przejsciowka - VGA->S-video. Na telewizorze tego juz nie przetestowalem, bo mi sie nie chcialo leciec na druga strone budynku, ale na rzutniku zadzialalo. Rzutnik nie wspiera wysokiej rozdzielczosci (hd), ale obraz na tym co byl wydawal sie byc ok (xga). Ciekaw jestem czy zadzialalby miniDVI->DVI, DVI->Video, ale niestety nie mam kabelka zeby przetestowac. PS. Powinienem jeszcze pewnie wspomniec ze VGA-Video to nie jest zadna applowska przejsciowka tylko konwerter, ze sprzetowego zestawu do obrobki obrazu, nawet nie wiem czy zwykla przejsciowka zadziala. Moim zdaniem Apple sobie strzelil w stope, przy okazji postrzeliwszy wszystkich wlascicieli MB, ktorzy chcieliby uzywac swoje komputery z urzadzeniami starszej generacji.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users