Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dyskusja na temat sieci komórkowych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 09 sierpnia 2009 - 17:15

Witam posiadaczy iPhone'ów i nie tylko. Załozyłem taki mały offtopic żeby sporozmawać o kwestii- jaką polecacie sieć komórkową?

#2 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 09 sierpnia 2009 - 18:51

Ja osobiście polecam 36i6, doładuje konto za 50 zł i wystarczy, w innych sieciach doładujesz właśnie za 50 zł i ledwo ci starczy na te 3 miesiące. W 36i6 wykupujesz pakiet za 1 zł na dany numer i gadasz po 29gr/min 5gr/sms, a jak ktoś jest z plusa to 9gr/min i 1gr/sms, można ustawić sobie 36 takich numerów, jak dla mnie to jest pełen odlot, jeszcze dochodzą do tego darmowe pakiety internetowe za doładowania, do tego EsyFloresy(sms'y za free, 3 zł miesięcznie), MówiszMasz, czyli ktoś do ciebie dzwoni z innej sieci, to ty dostajesz za darmo na gadanie połowę czasu z tej rozmowy, czyli gadałeś 1 min, dostajesz 30s do gadania za free do każdej sieci. Ogólnie 36i6 górą ;]. Jak żyje nie czułem się lepiej w żadnej sieci, do tego jeszcze pakiety internetowe też tanie, 10 zł/100 mb xD. pozdrawiam, ed00c

#3 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 sierpnia 2009 - 19:07

Plus/Play - jeżeli chodzi o taryfy.

#4 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 19:12

Ja polecam 36 i 6 oraz Play fresh- okres ważności konta trwa 12 miechów

---- Dodano 10-08-2009 o godzinie 12:38 ----
A w sumie w 36i6 są nieco drogie stawki za minutę

#5 req

req
  • 163 postów
  • SkądOln

Napisano 10 sierpnia 2009 - 13:49

Ja osobiście polecam 36i6, doładuje konto za 50 zł i wystarczy, w innych sieciach doładujesz właśnie za 50 zł i ledwo ci starczy na te 3 miesiące. W 36i6 wykupujesz pakiet za 1 zł na dany numer i gadasz po 29gr/min 5gr/sms, a jak ktoś jest z plusa to 9gr/min i 1gr/sms, można ustawić sobie 36 takich numerów, jak dla mnie to jest pełen odlot, jeszcze dochodzą do tego darmowe pakiety internetowe za doładowania, do tego EsyFloresy(sms'y za free, 3 zł miesięcznie), MówiszMasz, czyli ktoś do ciebie dzwoni z innej sieci, to ty dostajesz za darmo na gadanie połowę czasu z tej rozmowy, czyli gadałeś 1 min, dostajesz 30s do gadania za free do każdej sieci. Ogólnie 36i6 górą ;]. Jak żyje nie czułem się lepiej w żadnej sieci, do tego jeszcze pakiety internetowe też tanie, 10 zł/100 mb xD.
pozdrawiam, ed00c

Doładowuję za 50 i ledwie starcza mi na tydzień. Lubię dużo dzwonić, znajomi porozrzucani są po różnych sieciach, najczęściej jest to Era. Nie chcę się odwracać od pomarańczki po tylu latach, taki wewnętrzny sentyment do niej czuję, że aż w dołku ściska. Myślałem o Plusie, bo ich internet jest po prostu w pigwę, te 500mb byłoby elo i joł, no ale po co jak przez miesiąc wykorzystuje zaledwie 20mb i to mi absolutnie wystarcza. Cała reszta połączeń internetowych to u mnie wajfi x) Poleciłby mi ktoś jakąś zacną sieć, gdzie nadal mimo wszystko opłacać mi się bedzie prepaid niż abo? Bo i tak i tak w Orenżu w prepaidzie płacę przez 3mce tyle ile wydałbym w każdej innej sieci na abo przez miesiąc mimo tego, że dużo rozmawiam etc.

#6 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 10 sierpnia 2009 - 14:29

req, możesz też kupic sobie pakiet 25mb/5zł. Jak w 36i6 dobrze poustawiasz sobie wszystkie pakiety to tych 50 zł się tak szybko nie pozbędziesz, ja też dużo gadam, a starcza na dużo dłużej niż w innych sieciach ;].
pozdrawiam, ed00c

#7 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 14:40

Właśnie,pakiety! To jest najlepsza zaleta 36i6 . Skoro o megabajtach mowa , Play ma najtańszego neta. Jak zmieniasz sieć z 36i6 to albo nie zmieniaj, jak kolega wyżej mówił zrób pakiety , a jak musisz zmienić to Play Fresh. Play fresh; Tani net jak barszcz Zbieraj minuty- usługa podobną do tej w 36i6 Pakiet 5gr za minutę -pięć zł za 100min. Jak masz kolegów w playu to z innych sieci 79gr/min a z playa wiadomo 29gr Chociaż ja na twoim miejscu nie uciekałbym z 36i6 Aha i za doładowanie przykładowo wymienione wyżej pięć dych starczy jeszcze na dłużej bo dostajesz za nie 5000minut na 50dni. Do wszystkich

#8 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 19:34

ups! Pomyłka nie 5000 minut na 50 dni tylko 5000 SMSÓW na 50 dni! sorka mój fatal error

#9 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 13 sierpnia 2009 - 07:44

Pakiet 5gr za minutę -pięć zł za 100min. tylko ze do wykupienia 3 razy na 30 dni. niestety coraz bardziej mnie to boli. jezeli nie wprowadzą darmowego numeru to bede musial zmieniać znów opa.

#10 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 11:25

Ja dziś freshcie przechodze do playa. SUper

#11 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 13 sierpnia 2009 - 16:13

ja jestem w play fresh od 3 miesiecy i zaczyna mnie bardzo boleć brak jednego numeru z nielimitowanymi rozmowami. te 3 pakiety mi niestety nie starczają.

play ma jednak bardzo korzystną oferte abo na firme bez telefonu, praktycznie jakbym mial ten jeden darmowy numer,

Play: Play dla Firm - Abonament - Promocje

#12 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 14:01

Jestem w trakcie przenoszenia numeru. Już nie działa mi karta sim. @soyerski, jakbyś opuszczał playa to gdzie chciałbyś iść?

#13 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:20

jeden warunek - musze mieć 1 "darmowy" numer i jeżeli to będzie możliwe to nie do orange, takiego bałaganu i naciągania, wprowadzania w błąd gdzie indziej jak żyję nie widziałem

#14 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 07:47

Nie wiem czy to miejsce żeby to pisać ale może ktoś wie? Otóż telefon zapytał mnie czy zainstalować nowe ustawienia- dałem przypadkowo "nie". Skąd mam teraz wziąść te utawienia? Edit: no jasne, strona playa. Co do sieci narazie Wszystko gra(ale przenoszenie numeru było koszmarne). Za przeniesienie numeru dostałem bonusy- 30zł i bonus od startera 30 który wynosi 15 złotych , i za doładowanie 30 zł 3000 sms do wszystkich na 30 dni. Tak więc stan mojego konta- 75 zł (w tym 15 na 30 dni) oraz 3000 smsow również na 30 dni.

#15 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 15 sierpnia 2009 - 12:39

mialem tak samo :)

#16 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 15:57

Nie wie ktoś moŻe czy te darmowe smsy też są darmowe jak wyśle je z za granicy?

#17 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 15 sierpnia 2009 - 20:46

nie, sa darmowe tylko w kraju

#18 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 03 października 2009 - 21:00

Witam ponownie Jestem w Play Fresh. Muszę powiedzieć że jest mi tu dobrze. Przedtem , w TakTaku, starałem się w ogóle nie rozmwiać, ograniczałem rozmowy i SMSy do minumu a kasa wciąż znikała. Doładowania na porządku dziennym. Teraz, rozmawiam do woli, piszę wiele SMSów, rozmawiam kiedy chcę. Od pierwszego doładowania dotąd nie doładowuje konta. W Erze choćbym wogóle nie gadał jak teraz, i tak już ze 3-4 dołdowania by poszły. Wszystkim polecam tą sieć- utoniecie w bonusach, prezentach i darmowej kasie.

#19 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 października 2009 - 16:57

Odkopiemy temat. ;) Orientuje się ktoś ile na chwilę obecną kosztuje zerwanie umowy z Plus GSM? Szczerze mówiąc nie mam nerwów do nich dzwonić...

#20 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 października 2009 - 22:42

Czytaj.... Wystarczy szukać na Google ,,zerwanie umowy z Plus GSM"

Plus: zerwiesz umowę bez konsekwencji

#21 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2009 - 18:17

Czytaj.... Wystarczy szukać na Google ,,zerwanie umowy z Plus GSM"

Plus: zerwiesz umowę bez konsekwencji

Tak jakby mam po 1 lipca już... i chyba ta opcja już nie działa.

#22 Carlst

Carlst
  • 656 postów

Napisano 20 października 2009 - 19:53

Mieli coś niby przysłać pocztą z rachunkiem ale nic nie było...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych