Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Jaki układ klawiatury?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:30

Witam, za kilka miesięcy mam zamiar kupić nowego iMac'a 20" (MB417PL/A) z Cortlandu. Zastanawia mnie jednak jaki układ klawiszy ma klawiatura dodawana w zestawie ( układ UE czy US )? Bardzo prosiłbym posiadaczy tego iMac'a o odpowiedź.

#2 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 08 sierpnia 2009 - 20:28

Układ EU:
KLICK

US:
KLICK

#3 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 08 sierpnia 2009 - 20:53

Wszystko ok, ale jaki układ jest dodawany do iMaca? Czy jest możliwość wymiany klawiatury z układem UE na układ US przy zakupie iMac'a?

#4 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2009 - 23:24

A to już zależy gdzie kupisz...

---- Dodano 09-08-2009 o godzinie 00:26 ----
Jak kupisz w PL to jest układ UE. Nie ma możliwości wymiany. Możesz kupić oddzielnie klawiaturę US na ebayu.

#5 emigrant

emigrant
  • 2 397 postów
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Napisano 08 sierpnia 2009 - 23:35

Jak masz możliwość to szukaj z układem US. Moim zdaniem lepsza a dlaczego to już pisałem w innym temacie.

#6 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 09 sierpnia 2009 - 08:37

A wiecie może jakie klawiatury dołączają do iMac'ów w Cortlandzie?

#7 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 09 sierpnia 2009 - 10:48

klawiatura 78 klawiszowa, czyli teoretycznie powinni dodać US

#8 Gość_marco-polo_*

Gość_marco-polo_*

Napisano 09 sierpnia 2009 - 16:35

No właśnie... teorytycznie. Zadzwonię do nich jutro i się dowiem. Wiem, że w iSpotach dodają UE. Witam, dzisiaj dzwoniłem do Cortlandu z zapytaniem jaki układ klawiatury jest w najnowszym iMac'u. Gdy przełączyli mnie na dział techniczny i spytałem się "experta" czy w klawiaturach jest układ amerykański czy europejski, to ów expert spytał się mnie czym to się różni. Po prostu paranoja. Ale po wyjeśneniu jakie są różnice między tymi układami, ów Pan powiedział mi, że jest dodawany układ europejski i nie ma możliwości wymiany na układ amerykański.

#9 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 20:49

eKSpert nie musi znac na pamiec amerykanskiego ukladu klawiatury pracujac w polskim serwisie, nie wiem co ty w tym widzisz paranoidalnego, to tak jakby zadzwonic do amerykanskiego apple store i zapytac dokladnie odwrotnie. A ten tzw. "Europejski uklad" to nic innego jak uniwersalny dla wszystkich krajow w europie, ktore nie zasluzyly na wlasny layout, bo juz takie szwabiki czy skandynawiki maja wlasne ;)

#10 typowy1

typowy1
  • 148 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 17 sierpnia 2009 - 10:19

Nie musi znać na pamięć, ale powinien rozróżniać, chociażby na podstawie Entera (ja też wolę taki płaski "laptopowy" od Europejskiego "Pionowego")

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych