Jaką klawiaturę sprzedają w Media Markt?
Posted 08 August 2009 - 02:53
Co to za klawiatura, którą mi sprzedano? Jakiś stary układ? Szlag by to... Jutro jadę reklamować, nigdzie nie miałem informacji, że to trefna klawiatura. Pudełko wygląda normalnie. Jak nie oddadzą kasy to będę straszył UOKiK.
Co jeszcze mogę zrobić? Może zadzwonić do centrali Apple i poinformować że iSource podrzuca supermarktom jakiś przedpotopowy sprzęt?
Posted 08 August 2009 - 03:37
Posted 08 August 2009 - 03:51
ten typ jest zgodny z ukladem eu, ten co chcesz jest ukladem us
A skąd niby ja mam wiedzieć, który układ jest sprzedawany w Polsce? Czyli to co znajduję się tutaj: Apple (Polska) - Klawiatura Apple można o kant d... potłuc, bo i tak w Polsce sprzedają inny układ klawiszy?
poki co sam sobie jestes winnym.
No tak, jak każdy konsument powinienem mieć encyklopedyczną wiedzę o układach klawiatur oferowanych przez Apple.
jesli dobrze sobie przypominam to na pudelku jest pelny obraz klawiatury
Problem w tym, że nie ma. Są zdjęcia klawiatury z profilu ;-).
Posted 08 August 2009 - 06:51
Posted 08 August 2009 - 09:11
Posted 08 August 2009 - 09:36

Posted 08 August 2009 - 10:06
Posted 08 August 2009 - 11:16
A dla ciebie problemem jest że enter jest pionowy a nie poziomy.
Nie chodzi tylko o enter :-), również o usytuowanie innych klawiszy lub ich wielkość, jak widać na zdjęciach, które załączyłem. Gdy pisze się wszystkimi palcami bez patrzenia na klawiaturę to tego typu szczegóły mają znaczenie.
Jasne zawsze możesz im grozić, ale to jest wg mnie bezpodstawne. Oni nie mają obowiązku mieć tych produktów które są na stornie apple (jak ustaliliśmy tam jest układ US), to ty sam wziąłeś produkt w łapki i podreptałeś do kasy. Nikt ci go do koszyka nie włożył zmuszając do zakupu.
Spokojnie, nie będę groził :-). Teraz wiem, że jest to nie tyle wina MediaMarkt, co polskiego oddziału Apple, to oni dopuścili się dezinformacji. Do tego całego bełkotu informacyjno - marketingowego powinni dołączać właściwe zdjęcia. Sam sobie jestem winny? Być może, tylko ktoś mnie wprowadził w błąd. To tak jakbym zamówił konkretne auto w salonie samochodowym, np. z silnikiem 2,0 diesel a otrzymał 1,8 benzyna. Też byłbym sobie winien, bo przecież ten diesel to tylko wystawowy, tak naprawdę sprzedawany za granicą.
W sumie można byłoby coś kombinować przez UOKiK. Moim zdaniem mamy tutaj do czynienia z ewidentnym wprowadzaniem w błąd konsumenta. Tylko nie wiem czy nie za dużo kłopotu dla głupiej klawiatury.
Tak swoją drogą to jakaś komisja unijna mogłoby coś z tym zrobić. Czepiają kwestii monopolowych, zamiast chronić zwykłych konsumentów przed dezinformacją.
Póki co to mogę ogłosić na forum czy ktoś nie chce zamienić amerykańskiej klawiatury na europejską...
Posted 09 August 2009 - 02:38

Posted 09 August 2009 - 06:54
Posted 09 August 2009 - 11:45
Wydrukowalem szybko zdjecie z internetu poszedlem do sklepu i bez wiekszych problemow dostalem zwrot kasy (mimo ze placilem karta to cofneli tranzakcje).
W jakim sklepie udało Ci się z takim zwrotem? Ja u idiotów nie próbowałem, wątpię czy argument ze zdjęciem by przeszedł. Jakiś iSpot to rozumiem.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users