Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nagrywanie pokazu zdjęć na płycie CD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 sierpnia 2009 - 22:52

Sprawa dość prosta jednak nie mogę się z tym uporać. Chodzi o najprostsze zrzucenie pliku mov. - eksportu z Iphoto(pokaz zdjęć) na zwykłą płytę CD. Mógłbym to zrobić przez IDvd. Jednka wtedy nie pozwala mi na nagranie na płycie CD tylko na DVD. Jakieś rady ? Może przez IMovie. Tylko IMovie tego nie widzi jak wrzucam do IPhoto ...

#2 jabluszkoaf

jabluszkoaf
  • 216 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 18:18

Witam. Zastanow sie co chcesz zrobic, czy umiescic mov. (rozumiem, ze chodzi o film) czy pokazac zdjecia jako slide show. Dopiero dobierz nosnik, nie na odwrot. Nie zastanawia Cie fakt, iz iMovie tego nie widzi? pozdr jabluszkoaf.

#3 bazant

bazant
  • 196 postów
  • SkądPoznań/Bolechowo

Napisano 08 sierpnia 2009 - 10:38

Hmm, a dlaczego iDVD ma DVD w nazwie?? Może dlatego, że służy do przygotowania płyt Video DVD?? Masz 2 możliwości: * zrobić pokaz slajdów bezpośrednio w iDVD (nie iPhoto) i kazać nagrać płytę DVD (otrzymasz wtedy płytę, która po włożeniu do dowolnego odtwarzacza DVD pokaże twój pokaz slajdów jako film) * zrobić pokaz slajdów w iPhoto (co jak rozumiem z opisu zrobiłeś) wyeksportować do MOV i nagrać jako plik na dowolnym nośniku. Wtedy masz plik jak na kompie i jeśli urządzenie gdzie włożysz płytę ma player do plików MOV to sobie film obejrzysz. Do nagrania płyty możesz użyć narzędzi systemowych (chociażby katalog nagrywania) lub np. darmowe SimplyBurns

#4 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 08 sierpnia 2009 - 14:40

Najprościej zrobisz to eksportując katalog jako film .mov do np desktopu. Na desktopie, klikasz prawym przyciskiem myszki oraz wybierasz opcję załóż teczkę do nagrywania. Następnie umieszczasz w niej twój film. Otwierając teczkę znajdziesz w górnym pasku przycisk do nagrywania, i to wszystko.

#5 kakalaka

kakalaka
  • 72 postów
  • Skądwawrzyszew

Napisano 09 sierpnia 2009 - 21:17

Podlacze sie pod temat, potrzebuje zrobic slideshow na plycie dvd. Polecice jakies dobre narzedzie, nie tykalem tego tematu do tej pory wiec nie mam pojecia czym to sie je :) Gdzies tam satysfakcjonuje mnie mozliwosc wrzucenia tego na DVD w SD, jednak jezeli jest opcja wykorzystania wiekszej rozdzielczosci to chetnie skorzystam. Popowiedzcie jak laikowi, ostatnio nie mam za duzo czasu na szperanie po necie, podjade tym razem na leniucha i zdam sie na innych :) Z gory dziekuje za podpowiedz!

#6 bazant

bazant
  • 196 postów
  • SkądPoznań/Bolechowo

Napisano 10 sierpnia 2009 - 21:08

wszystko zostało już napisane. Trzeba przeczytać ze zrozumieniem ;) Możesz sobie tutoriale do iPhoto i iDVD poogladać na stronie apple

#7 kakalaka

kakalaka
  • 72 postów
  • Skądwawrzyszew

Napisano 12 sierpnia 2009 - 12:40

Nie mam problemow z czytaniem ;) Liczylem na jeszcze jakies tropy... Nie wiem jakie sa mozliwosci tych slidow z iphoto i idvd, chcialbym moc te fotki jakos ladnie zaanimowac, ruch, skalowanie ew. podpisy - jezeli mozna to bomba, jezeli sa bardziej zaawansowane narzedzia to moze ktos podrzuci... :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych