Sprawa dość prosta jednak nie mogę się z tym uporać. Chodzi o najprostsze zrzucenie pliku
mov. - eksportu z Iphoto(pokaz zdjęć) na zwykłą płytę CD. Mógłbym to zrobić przez IDvd. Jednka wtedy nie pozwala mi na nagranie na płycie CD tylko na DVD. Jakieś rady ? Może przez IMovie. Tylko IMovie tego nie widzi jak wrzucam do IPhoto ...

Nagrywanie pokazu zdjęć na płycie CD
Started by
ademiu
, 06 Aug 2009 22:52
6 replies to this topic
Posted 06 August 2009 - 22:52
Posted 07 August 2009 - 18:18
Witam.
Zastanow sie co chcesz zrobic, czy umiescic mov. (rozumiem, ze chodzi o film) czy pokazac zdjecia jako slide show. Dopiero dobierz nosnik, nie na odwrot.
Nie zastanawia Cie fakt, iz iMovie tego nie widzi?
pozdr jabluszkoaf.
Posted 08 August 2009 - 10:38
Hmm, a dlaczego iDVD ma DVD w nazwie?? Może dlatego, że służy do przygotowania płyt Video DVD??
Masz 2 możliwości:
* zrobić pokaz slajdów bezpośrednio w iDVD (nie iPhoto) i kazać nagrać płytę DVD (otrzymasz wtedy płytę, która po włożeniu do dowolnego odtwarzacza DVD pokaże twój pokaz slajdów jako film)
* zrobić pokaz slajdów w iPhoto (co jak rozumiem z opisu zrobiłeś) wyeksportować do MOV i nagrać jako plik na dowolnym nośniku. Wtedy masz plik jak na kompie i jeśli urządzenie gdzie włożysz płytę ma player do plików MOV to sobie film obejrzysz. Do nagrania płyty możesz użyć narzędzi systemowych (chociażby katalog nagrywania) lub np. darmowe SimplyBurns
Posted 08 August 2009 - 14:40
Najprościej zrobisz to eksportując katalog jako film .mov do np desktopu. Na desktopie, klikasz prawym przyciskiem myszki oraz wybierasz opcję załóż teczkę do nagrywania. Następnie umieszczasz w niej twój film. Otwierając teczkę znajdziesz w górnym pasku przycisk do nagrywania, i to wszystko.
Posted 09 August 2009 - 21:17
Podlacze sie pod temat, potrzebuje zrobic slideshow na plycie dvd.
Polecice jakies dobre narzedzie, nie tykalem tego tematu do tej pory wiec nie mam pojecia czym to sie je
Gdzies tam satysfakcjonuje mnie mozliwosc wrzucenia tego na DVD w SD, jednak jezeli jest opcja wykorzystania wiekszej rozdzielczosci to chetnie skorzystam.
Popowiedzcie jak laikowi, ostatnio nie mam za duzo czasu na szperanie po necie, podjade tym razem na leniucha i zdam sie na innych
Z gory dziekuje za podpowiedz!

Posted 10 August 2009 - 21:08
wszystko zostało już napisane. Trzeba przeczytać ze zrozumieniem
Możesz sobie tutoriale do iPhoto i iDVD poogladać na stronie apple

Posted 12 August 2009 - 12:40
Nie mam problemow z czytaniem
Liczylem na jeszcze jakies tropy...
Nie wiem jakie sa mozliwosci tych slidow z iphoto i idvd, chcialbym moc te fotki jakos ladnie zaanimowac, ruch, skalowanie ew. podpisy - jezeli mozna to bomba, jezeli sa bardziej zaawansowane narzedzia to moze ktos podrzuci...

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users