Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3GS - czy warto porzucać 3G? Recenzja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
169 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: iPhone 3GS - czy warto porzucać 3G? Recenzja (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak, jestem posiadaczem starszego modelu i zamierzam wymienić na 3GS. (592 głosów [20.52%])

Procent z głosów: 20.52%

2. Tak, to będzie mój pierwszy iPhone. (367 głosów [12.72%])

Procent z głosów: 12.72%

3. Już mam. (381 głosów [13.21%])

Procent z głosów: 13.21%

4. Nie, jestem posiadaczem starszego iPhone'a i nie wiedzę potrzeby wymieniać na 3GS. (1072 głosów [37.16%])

Procent z głosów: 37.16%

5. Nie, iPhone to nie telefon dla mnie. (283 głosów [9.81%])

Procent z głosów: 9.81%

6. Nie wiem. (190 głosów [6.59%])

Procent z głosów: 6.59%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#126 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 11:55

Bo ten iphone byl wyznawca Allaha;))

#127 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2009 - 12:15

Siema ! Wie ktoś moze ile iphone kosztuje w hiszpanii bez abonamentu? pozdr

#128 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 sierpnia 2009 - 12:20

Tak, masz rację, jestem fanboyem! Fanboyem szybkości! Nie wyobrażam sobie używania znowu iP 3G, nie wyobrażam sobie jeżdżenia samochodem z silnikiem typu 1.4, nie wyobrażam sobie powrotu do Pentium 100 i windows 95.

A Ty używaj 3G, przyspieszaj do 100km/h w 5 minut, czekaj na otwierającą się przeglądarkę*10 minut... bo przecież inaczej będziesz fanboyem...

Dalej będę*wychwalał prędkość*iP 3GS, i szczerze wątpię, żeby kolejny 4G, 5G czy 10G wprowadził coś*tak podnoszącego komfort użytkowania... Chociaż nie, coś jeszcze mogą zrobić takiego, zamiast działać mi średnio 18h - niech działa 7 dni... no 5 może być, ewentualnie. Wtedy też, znowu, go powychwalam.

Tutaj masz akurat rację i się z Tobą zgodzę.
Jedyne z czym się nie zgadzam to, że iPhone 3Gs jest standardem. On powinien nim być, ale przez pewnie długi okres nim nie będzie, gdyż 3G, nie zostaje w tyle aż tak bardzo i dlatego Apple nie decyduje się na jego wycofanie z oferty.

A Ty używaj 3G, przyspieszaj do 100km/h w 5 minut, czekaj na otwierającą się przeglądarkę*10 minut... bo przecież inaczej będziesz fanboyem...

Chodzi mi o to, że każdy nowy produkt Apple jest wychwalany pod niebiosa, a starsze modele są odrzucane w kąt mimo tego, że są równie dobre. Jeszcze nie tak dawno temu wszyscy chwalili 3G i mieszali z błotem 2G....

#129 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 sierpnia 2009 - 21:31

No chodziło o to, że powinien nim być (standardem), dla mnie się nim stał i tyle. A że dla reszty świata jeszcze to potrwa długo to już trudno.

Każdy jest wychwalany ale ja tego nie robię z każdym nowym produktem, nie wychwalałem pod niebiosa 3G, nie mieszałem z błotem 2G, który zresztą leży obok z włożoną inna kartą ;-) 3G uważam za złom tylko pod względem prędkości, reszta jest zupełnie okej bo to w sumie ten sam telefon. Idąc samochodowym trendem można to tak powiedzieć
Audi Q7 opcja max i silnik 1,4 TDI - iPhone 3G
Audi Q7 opcja max i silnik 6.0 TDI - iPhone 3GS
niby to samo, a jednak różnica jest kolosalna, czy mój przekaz stał się jaśniejszy? ;-) hehe

#130 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 sierpnia 2009 - 21:51

Dalej się zgadzam z tym, a porównanie jest bardzo dobrze obrazujące sytuację :D Jednak dalej utrzymuję, że 3G jest standardem, bo co jak co niektórym smrtfonom brakuje dużo do niego. A jeżeli ktoś woli coś szybszego to proszę - 3Gs, tak jak MB 13" i MBP 13".

#131 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 sierpnia 2009 - 23:17

Hehehe no ale ja nie piszę, że 3GS jest standardem. Piszę, że powinien nim być i dla mnie nim jest - poniżej którego na pewno już nie zejdę :-) btw. Q7 6.0 TDI to dopiero wymiata ;-)

#132 elmak

elmak
  • 156 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 17 sierpnia 2009 - 16:40

narkoman trochę przesadzasz z tym 3G nigdy mi się przeglądarka 10 min nie uruchamiała a akurat pojemność silnika do naszych standardów drogowych nie trzyma się tego co powinna kup sobie najnowsze lambo będziesz zachwalał i ciekawe ile poszalejesz w Polsce takie porównania mnie nie interesują równie dobrze mógłbym powiedzieć ze w F16 to dopiero przyspieszenie a nie jakieś tam audi z aluminiowym zawieszeniem w f16 nie psuje się na polskich drogach:) Proponuje Ci raczej na forum motoryzacyjne się zgłosić tam się możesz pochwalić osiągami swojego samochodu przy okazji powiesz ze telefon równie masz szybki i do setki przyspiesza w 3 sekundy nie mówiąc o przeglądarce internetowej ;). Ja tam IP chwale za wyświetlacz i app store głównie, 3G to porażka mam nadzieje ze to kiedyś dopracują a reszta w nim średnia ale mam go od 2D i 3D i tak jak niektórzy szanują twoje wypowiedzi ty tez szanuj innych forumowiczów a sonda sama za siebie mówi i nikt tu nie musi nikogo przekonywać. Pozdrawiam.

#133 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 sierpnia 2009 - 16:48

nie wyobrażam sobie powrotu do Pentium 100 i windows 95.

Pentium 100 ? Dlaczego nie Pentium 3 ?
Mowimy o telefonach ktore nie sa starociami i sa w zasadzie swieze na rynku .3Gs najnowszy , kiedy wyszedl 3G - rok temu ? Wiec nie wyjezdzasz z powrotami do windowsa 95 , bo nikt nie napisal , ze nokia 3210 jest szybsza..... Jak juz to powrot do XP z Visty - juz predzej...

YouTube - iPhone 3GS vs. iPhone 3G

Bez rewelacji i 10 minut nikt nie musi czekac , wiekszosc aplikacji to roznica rzedu 2-3 s

#134 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 sierpnia 2009 - 16:50

elmak: to nie były czasy mierzone z zegarkiem w ręku, a samo porównanie wczytywania stron to masz na youtube pełno przykładowych filmów... poza tym nigdzie nie pisałem, że jeżdżę Q7 (niestety ;] ) zresztą nieważne. Możecie uważać co chcecie, nie mam ochoty ani motywacji, żeby każdemu po kolei tłumaczyć dlaczego mam takie zdanie a nie inne. To jest moje zdanie i nic Wam do tego jakie jest, podyskutowaliśmy już o nim z kolegą misiekgruby i w dalsze dyskusje nie ma sensu się wdawać. Każdy uważa swoje i tyle, nie mam nic do tego przecież, a Waszych poglądów nie mam zamiaru zmieniać ani po dobroci ani siłą :-) A co do ankiety to zaznaczyłem, że nie wiem czy bym zmienił bo jeszcze nie miałem 3GS wtedy, teraz bym zaznaczył coś innego.
Tak więc jak ktoś uzna moje słowa za realne to spoko a jak uzna, że jestem totalnym idiotą i się nie znam to też spoko - tylko już proszę zachować to dla siebie :-)

Pozdrawiam :-)

---- Dodano 17-08-2009 o godzinie 17:56 ----
luck1985: Dla jednych 2 - 3 sec to żadna różnica, a dla mnie ogromna, już to tłumaczyłem wcześniej. (Miałem wiste tydzień, i jakoś nie czułem po powrocie na XP różnicy prędkości, jedynie to, że XP nie jest upierdliwy, wnerwiający i takie tam)

#135 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2009 - 16:59

W przypadku kalendarza różnica to 1s. No ale nie da się ukryć i zaprzeczyć że 3Gs jest szybszy i lepszy.

#136 metis

metis
  • 6 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 sierpnia 2009 - 18:39

Witajcie Rozbrajają mnie wasze przepychanki dotyczące prędkości 3G, 3GS Posiadam 3GS od dwóch tygodni, użytkuję go jako phona i mobilny dostęp do netu. Jest to mój pierwszy produkt Apple ale wcześniej miałem w ręce 2G i 3G porównywałem je z Palmem na WM i nie było wątpliwości że IP to jest coś czego szukałem od jakiegoś czasu. Reasumując czy mówimy o 3G czy 3GS nie ma wątpliwości, że oba modele są szybsze od inny urządzeń. Kupiłem 3GS i jestem zadowolony a jak bym kupił 3G pewnie też bym był zadowolony. Ocena szybkości czy standardu poniżej którego nie powinno się schodzić zależy od punktu odniesienia. I sprawdza się tutaj powiedzenie "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" wiec uważam, że spieranie się w tym temacie jest bez większego sensu. Jedni mają 2G inni 3G a inni 3GS i wszyscy są zadowoleni z swoich IP i tak szybszych od innych urządzeń ;) pozdrawiam

#137 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 17 sierpnia 2009 - 22:32

Ten wątek coraz bardziej przybiera kształt byłych "2G czy 3G", gdzie nie dało się jednoznacznie ocenić co wybrać. Jedni zmienią na 3GS dla szybkości (bo 2 czy 3 sekundy zrobią im różnicę) inni dla dodatkowej pamięci, bo 32GB to dwa razy więcej niż dostawaliśmy wcześniej, inni dla voice control itp. Każdy znajdzie coś dla siebie, a Ci co nie szukają, zostają przy 2G lub 3G (to dalej dobre telefony, między żadnym z nich nie było takiego skoku, żeby poprzednik był co najmniej kilometr w tyle:D). Wystarczy spojrzeć na to, że 3G dalej się sprzedaje. Ceny zafoliowanego nie są już takie wysokie i ludzie chętnie go kupują. Ja osobiście czekam na koniec umowy z Plusie i z pewnością przesiądę się na 3GS, zamiast kupować 3G 16GB.

Jedni mają 2G inni 3G a inni 3GS i wszyscy są zadowoleni z swoich IP i tak szybszych od innych urządzeń ;)
pozdrawiam

I to właśnie decydowało o wyborze iP - fenomenalnie rozwiązany ekran dotykowy, bijący na głowę inne dotyki. Co z tego, że inne miały BT, aparat 5mpx itp. skoro sama obsługa doprowadzała do szału?

#138 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 18 sierpnia 2009 - 02:45

-a ja z kolei musze wskazac na inny aspekt sprawy-a mianowicie dla kogos kto ma JB na iP a zwlaszcza aplikacje typu WB,SBSettings etc ktore pozeraja duze zasoby RAM ktorego w 3G nie ma w nadmiarze-UPGR do 3GS to koniecznosc! jako ze dopiero te 256MB pamieci operacyjnej zapewnia sprawne funkcjonowanie iP.
Inne atuty 3GS-to kamera video z prawdziwego zdarzenia a nie zalosna namiastka typu Cycorder dla 3G. Wspomniec nalezy tez o ap.Foto z 3MGPix i Autofocusem.

#139 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 sierpnia 2009 - 08:23

-a ja z kolei musze wskazac na inny aspekt sprawy-a mianowicie dla kogos kto ma JB na iP a zwlaszcza aplikacje typu WB,SBSettings etc ktore pozeraja duze zasoby RAM ktorego w 3G nie ma w nadmiarze-UPGR do 3GS to koniecznosc!

Mój właśnie był cały w pięknych kolorkach, na lockscreenie weather elements v3 etc... przy kilku rozmowach sms odblokowywanie i pokazanie tych smsów trwało czasem dobrych kilkanaście sekund, czasem trzeba było czekać aż w ogóle button slide to unlock będzie łaskaw się poruszyć...

#140 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 sierpnia 2009 - 08:31

No i wszystko jasne.

#141 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 18 sierpnia 2009 - 09:46

-a ja z kolei musze wskazac na inny aspekt sprawy-a mianowicie dla kogos kto ma JB na iP a zwlaszcza aplikacje typu WB,SBSettings etc ktore pozeraja duze zasoby RAM ktorego w 3G nie ma w nadmiarze-UPGR do 3GS to koniecznosc! jako ze dopiero te 256MB pamieci operacyjnej zapewnia sprawne funkcjonowanie iP.
Inne atuty 3GS-to kamera video z prawdziwego zdarzenia a nie zalosna namiastka typu Cycorder dla 3G. Wspomniec nalezy tez o ap.Foto z 3MGPix i Autofocusem.

To jeden z powodów dla którego u siebie JB nie robiłem :) Druga sprawa, że takie kolorki itp. nie za bardzo mi się podobają ;)

#142 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 19 sierpnia 2009 - 21:21

o0o0o:lol: :grin: iPhone 3Gs jest mega!!:cool: :cool: Działa idealnie!!Zero porówniania do 3G Przy normalnym uzytkowaniu tz. iPod itp 130-150 ram wolnych w 3G miałbym moze z 15-25 Voice control tez super się sprawuje;]Lepsze słuchawki itp. Szkoda tylko że sciereczki nie dają do zestawu Co do koloru-- to szczerze polecam białego iPhonea:wink:

#143 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 20 sierpnia 2009 - 14:58

A ja mam 3G od roku i chciałbym mieć 3GS ... Mam nadzieje że za niedługo uda mi się to osiągnąć... jedyny powód to aparat i magnetometr (czy jak to tam leci)... Tak, tak jestem "gadżeciarzem"

#144 icekxd2

icekxd2
  • 47 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 14:18

Przez rok mialem 3g a teraz przesiadlem sie na 3gs i roznica jest znaczna ;)

#145 tomlisek1

tomlisek1
  • 124 postów
  • SkądZ Krakowa

Napisano 27 sierpnia 2009 - 08:11

Jak tylko będę miał kasę to się z 2G przesiadam. Szybkość, GPS, Kamera, Aparat 3.2 z autofocusem. W porównaniu o 2G to różnica jest ogromna

#146 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:00

Wszystko jest idealnie dopracowane a fotki robi niczym n95:)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#147 igreks

igreks
  • 60 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 02 września 2009 - 01:41

Jedni zmienią na 3GS dla szybkości (bo 2 czy 3 sekundy zrobią im różnicę)

Tu nie chodzi o różnicę w prędkości uruchamiania poszczególnych programów, a raczej prędkości ich działania
i komfort pracy. Zupełnie inaczej się korzysta z GPSa, gdy w momencie zmiany trasy, nowa pojawia się w chwili zmiany.Zresztą 2, 3 sekundy przy 70-80 km/h to parędziesiąt metrów.

I to właśnie decydowało o wyborze iP - fenomenalnie rozwiązany ekran dotykowy, bijący na głowę inne dotyki. Co z tego, że inne miały BT, aparat 5mpx itp. skoro sama obsługa doprowadzała do szału?

Zgadzam się, wszak: Ważniejszy od ilości funkcji jest sposób ich implementacji

Pozdrawiam

#148 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Napisano 05 września 2009 - 07:01

o0o0o:lol: :grin:
iPhone 3Gs jest mega!!:cool: :cool:
Działa idealnie!!Zero porówniania do 3G
Przy normalnym uzytkowaniu tz. iPod itp 130-150 ram wolnych w 3G miałbym moze z 15-25
Voice control tez super się sprawuje;]Lepsze słuchawki itp. Szkoda tylko że sciereczki nie dają do zestawu
Co do koloru-- to szczerze polecam białego iPhonea:wink:

Zgadzam się w 100%, 3GS jest nieporównywalny do 3G.

---- Dodano 05-09-2009 o godzinie 08:09 ----
Post cytowanego użytkownika został usunięty, ponieważ był to spam.

#149 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 września 2009 - 19:39

3Gs różni się tym jeszcze od 3G że jest dużo głośniejszy, mam na myśli poziom dźwięku z dolnego głośnika a więc m.in. dzwonek czy tryb głośnomówiący.

#150 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 01 października 2009 - 13:49

a ja mialem 2G i sprzedalem go - powolnosc i upierdliwosc w uzywaniu doprowadzal do czestej irytacji. kupno 3GS za cene aktualna uwazam za spore przegiecie , wole inaczej uplynnic fundusze na ktore musze ciezko zapracowac.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych