Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uszkodzony iPhone. Czy warto kupić i naprawić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 sierpnia 2009 - 19:57

Witam. Chciałbym się z wami podzielić moim spostrzeżeniem. Mianowicie zacząłem przeglądać Allegro i zainteresowałem się uszkodzonymi iPhonami. Większość ze zbitymi wyświetlaczami. Można je kupić już od 300 - 500zł. Nowy wyświetlacz wraz z digitizerem to ok 200zł więc łatwo sobie policzyć, że można mieć calkiem spoko iPhona za ok 700zł (chociażby przy sprzedaży go jako sprawnego można troszkę zarobić). Nurtuje mnie pytanie czy warto? Dlaczego sprzedający sam tego nie zrobi, nie naprawi i potem sprzeda? Spójrzcie chociażby na to: iphone 3g 8gb soft 2.2 po upadku (704797259) - Aukcje internetowe Allegro nadmienię, że ten sam sprzedawca ma wystawione kilka iPhonów uszkodzonych. Jaki ma w tym biznes? Po prostu chce się ich pozbyć, nie umie ich naprawić, czy to oszust?

#2 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:11

lupka w dłoń i jedz do niego oglądać iphona jeśli śrubki nie mają śladów odkręcania to można spróbować szczęścia ale coś mi sie wydaje że to już było przerabiane widać że sprzedający z doświadczeniem i siedzi w tym biznesie

#3 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:12

Nie wiem w jakiej cenie, ale można kupić od Apple używane iPhone'y (po naprawie)

---- Dodano 03-08-2009 o godzinie 21:16 ----
Trochę się spuźniłeś, bo tydzień temu sprzedałem na Allegro iPhone 2G 8GB 3.0 za 750zł, trochę był poobijany, ale wyszystko działało. Wgrałem mu programy warte ponad 100 zł. Sam powiedz co się opłaca ;)

#4 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:17

dlaczego oszust ?

sprzedaje uszkodzone telefony , kogo niby oszukuje ?

jednak powiem ci, ze w wiekszosci nie oplaca sie kupowac ZA TANIEGO uszkodzonego iphone,
na 99% go nie naprawisz.

------------------------------------------------------------
a jak chcesz kupic w dobrej cenie to zapraszam :P
mam iphone 3g 8gb z lekko peknieta szybka (nie widzac tego bo jest folia lustro na nim) i przejechanym tylem (iphone upad przy bieganu i pojechal obudowa po chodniku)

http://maptimus.neostrada.pl/ipek.jpg
http://maptimus.neostrada.pl/ipek1.jpg
http://maptimus.neostrada.pl/ipek2.jpg
http://maptimus.neos...a.pl/iphone.jpg - tutaj na czerwono zaznaczone pekniecie :)

z ery czyli oryginalnie bez simlocka

#5 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:20

jednak powiem ci, ze w wiekszosci nie oplaca sie kupowac ZA TANIEGO uszkodzonego iphone,
na 99% go nie naprawisz.

Albo koszty naprawy będą kosmiczne.

#6 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:25

No właśnie o to chodzi, że obawa jest iż się nie naprawi i wtedy możemy tylko stracić (kase). Wszyscy piszą: "nie naprawiałem go bo nie znam się na tym, bo go nie potrzebuje" itd...

#7 nostri

nostri
  • 559 postów
  • SkądOxapampa, PE

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:28

uwiez mi , znaja sie na tym :) a jak sie nie znaja to oddadza do zrobienia . a ten gosc widac ze skupuje uszkodzone i jak naprawi to sprzedaje jako dobre , to co nie naprawi to idzie jako uszkodzone.

#8 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:44

szczerze odradzam,ja przejechałem się na uszkodzonym iPku,w opisie bylo że nie daje się odblokować,a okazalo się że nie nadaje się do niczego,i wraz po zakupionym wyświetlaczu straciłem ponad tysiaka,ja na Twoim miejscu bym nie pchał się w uszkodzone iPhone

#9 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:49

tak tez postanowilem;)

#10 aureate

aureate
  • 47 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:13

Miałem już do czynienia z tym allegrowiczem (uczciwyinzynier)... Krętacz jakich mało a na dodatek tak ułomny intelektualnie, że to normalnie bajka! Wszystkim odradzam, nie ma co sie pchać :) pozdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych