Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 3g - upadek i biały ekran - prosze o sugestie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateusz.juroszek

mateusz.juroszek
  • 2 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 15:36

Witam, upadl mi iphone 3g na ziemie i aktualnie jedyne co wyswietla to bialy ekran i czasami jakies cienkie paski w roznych kolorach. Probowalem go restartowac i nic nie daje. Po podlaczeniu do Itunes normalnie go wykrywa, mozna zrobic synchronizacje, zgrac zdjecia itp. Jestem aktualnie za granica(w Grecji) i nie wiem co z tym fantem zrobic. Przeszukiwalem fora w necie i znalazlem kilka podobnych problemow i czesc osob oddawala iphona do serwisu ery a czesc do prywatnych serwisow. Gdzies w internecie znalazlem informacje ze powinienem rozkrecic iphona i podociskac kabelki do ekranu bo moze przez upadek ktorys po prostu wypadl i dlatego ekran nie dziala. Chcialem zapytac czy mieliscie juz z takim problemem stycznosci i dowiedziec sie jaki bylby ewentualnie koszt naprawy w serwisie w Polsce albo w Erze? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam Mateusz

#2 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 03 sierpnia 2009 - 15:39

jest możliwe że wystarczy podociskac tasmy i bedzie ok, w przeciwnym wypadku czeka cie wymiana lcd. da sie to zrobić . ;)

#3 req

req
  • 163 postów
  • SkądOln

Napisano 03 sierpnia 2009 - 15:46

Sprawa jest kiepska.. bo Ci zleciał, ślizgie łapki ślizgie.. no cóż zdarza się. Sam nic nie dłub w środku. Oddaj to dla ludzi, którzy się na tym znają. Co z tego, że zabulisz. Jesteś za granicą, masz iPhona, wniosek nasuwa się sam - masz hajs, masz za co zapłacić za naprawę :P

#4 PDAserwis

PDAserwis
  • 38 postów
  • SkądWarszawa / Płońsk

Napisano 03 sierpnia 2009 - 15:53

Jeżeli pojawiają się Paski to napewno do wymiany jest matryca ale aby na 100% się upewnić to na początku zrestartuj go, jeżeli to nie pomoże to zobacz czy taśma się nie wypieła od LCD ( dostanie się do LCD jest dość proste i nie potrzeba umiejętności serwisanta/technika), jeżeli to nie pomoże to zostaje wymiana LCD koszt 300 zł .

Zapraszamy na PDAserwis S.C. - profesjonalny serwis palmtopów, serwis iPhone, naprawa palmtopów, naprawa iPhone

#5 mateusz.juroszek

mateusz.juroszek
  • 2 postów

Napisano 04 sierpnia 2009 - 09:45

Hej, dziekuje za odpowiedzi. Sprobuje sie jakos dostac do srodka:) Jak zrobic restart? Trzymajac 2 guziki wcisniete przez 10 sekund?

#6 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 04 sierpnia 2009 - 09:46

tak

#7 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 sierpnia 2009 - 10:37

Ekran do wymiany, w poprzednim 3G miałem to samo, spadł i biały ekran + paski, ekran reaguje na dotyk. PDAserwis biorą za wymianę 300 zł :eek: Pan "najlepsze darmowe gry" iClinic bierze za to 400 zł + przesyłka :lol:

#8 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2009 - 10:20

Bardzo mozliwe ze kabel od monitora ci wypadl.Sam w tym nie grzeb oddaj do naprawy u mnie biora za to 250 zl. PS:Jestem z Warszawy

#9 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 05 sierpnia 2009 - 11:32

lcd i szyby w 3G -wymiana od reki , ceny konkurencyjne, gratisy ( soft) dla każdego klienta. ;)

#10 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 15:38

lcd i szyby w 3G -wymiana od reki , ceny konkurencyjne, gratisy ( soft) dla każdego klienta. ;)

Kolego, za gratisy w postaci softu można mieć sprawę w sądzie :/

#11 aureate

aureate
  • 47 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 15:53

Jest na 100% do wymiany. Jak jest LCD wlaczony i sie przez przypadek rozlaczy z plyta to dochodzi do jego bodajze przypalenia. Ja mialem podobny problem I kupilem sobie na Allegro nowy wyświetlacz, poogladalem trochę filmów na youtube jak się dostać do wnętrza tel i sam sobie naprawilem LCD, digitizer i jeszcze czujniki światła(tasiemke) i teraz wszystko dobrze smiga ;). Na Allegro wyświetlacz kosztuje lekko ponad 100zl. Pozdr

#12 Jonson

Jonson
  • 17 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 11:05

A ja swoją wypowiedzią zaszokuje wszystkich. Mój iphone spadł z wysokości mniej więcej 25m na kafle w galerii handlowej. Przednia szyba popękała w drobne części ale nic się nie rozsypało. Po upadku też zrobił się biały ekran w paski, w serwisie gsm rozłożyli go i powiedzieli mi, że telefon jest nie do uratowania i udało mi się go załatwić na dobre, po czym złożyli go z powrotem i oddali. Oczywiście telefon nie reagował na nic, znak życia dawał tylko przycisk wibracji. Na drugi dzień odruchowo z przyzwyczajenia chwyciłem za tą "cegiełkę" i coś mnie tchnęło*żeby podłączyć do prądu... podłączam, a tu jakby nigdy nic pojawiła się bateria sygnalizująca ładowanie, a później komunikat aby podłączyć do itunes (bo w serwisie zdążyli także wgrać*mi nowy soft, jakby to niby miało pomóc :|). Oczywiście po zschynchronizowaniu z itunes iphone wrócił do życia (cud?:-P ). Cała ta sytuacja miała miejsce 2 tygodnie temu, a iphone działa bez problemu, o upadku przypomina mi tylko popękana dość mocno przednia szybka, której nie ma mi kto wymienić:???: :)

#13 EmotiCon

EmotiCon
  • 355 postów
  • Skądmam wziąć kasę na iPad'a?

Napisano 11 sierpnia 2009 - 11:29

Suuper. A iPhone'y podobno nie są wytrzymałe na upadki, a to tylko ekran :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych