Kilka dni temu, Era przysłała mi takiego SMS-a:
"Wlaczymy Ci dostep do Internetu w telefonie. Jezeli go nie potrzebujesz, w ciagu 7 dni, wyslij darmowy SMS: NIE na 80004"
O co znowu chodzi?
W iPhonie (zwykle) mam wyłączone ustawienia Edge za pomocą BossPrefs.
Co oni mogą mi zmienić?

Dostęp do Internetu - SMS od Ery
Rozpoczęty przez
Zuar
, 03 sie 2009 10:15
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 sierpnia 2009 - 10:15
Napisano 03 sierpnia 2009 - 10:41
Ja bym uważał. Tani sposób na wyłudzenie kasy. IMO to nie jest SMS od Ery, ale zawsze można zadzwonić/napisać do BOKu.
Napisano 03 sierpnia 2009 - 14:15
Widzę że inni też dostali takiego SMS-a parę dni temu (w Google).
To jest razem z całą resztą spamu z TAKTAK, więc chyba oficjalne?
Wygląda na to, że chodzi o taką promocję:
[url]http://www.era.pl/repositories/era_pl_repo1/documents/ind/War_Prom_GPRS_Happy.pdf[/url]
Zaraz będę próbował rozszyforwać co zrobić żeby się na nią nie nabrać :roll:
---- Dodano 03-08-2009 o godzinie 15:56 ----
Spawę można podsumować tak:
Ratunku, chcą mi WŁączyć Internet!
Do tego chcą potraktować mnie "promocją"!
:mad:
Do czego to doszło.
Mogliby się nie kompromitować z tymi ofertami na Internet w TakTak-u.
Cennik za korzystanie nie zmienił się od co najmniej 5 lat (0,72 zł x2 za 0,5 MB w obie strony).
Ta wątpliwa "promocja" to darmowe 5 (słownie: pięć) MB na miesiąc przez 2 kolejne miesiące.
A potem co miesiąc opłata 5 zł za te 5 MB i naliczanie 0,1 zł x2 za 0,05 MB w obie strony, czyli po przeliczeniu 1 zł x2 za 0,5 MB w obie strony po przekroczeniu 5 MB.
Jeszcze gorzej niż bez "promocji"! (0,72 zł vs 1 zł x2 za 0,5 MB w obie strony).
To jest żałosne. Godziwe byłoby np. 20MB za 5 zł.
Czyli chyba po raz pierwszy będę musiał odpowiedzieć na ten spam i wysłać gromkie: NIE!!! na ten numer co podali...
To jest razem z całą resztą spamu z TAKTAK, więc chyba oficjalne?
Wygląda na to, że chodzi o taką promocję:
[url]http://www.era.pl/repositories/era_pl_repo1/documents/ind/War_Prom_GPRS_Happy.pdf[/url]
Zaraz będę próbował rozszyforwać co zrobić żeby się na nią nie nabrać :roll:
---- Dodano 03-08-2009 o godzinie 15:56 ----
Spawę można podsumować tak:
Ratunku, chcą mi WŁączyć Internet!
Do tego chcą potraktować mnie "promocją"!
:mad:
Do czego to doszło.
Mogliby się nie kompromitować z tymi ofertami na Internet w TakTak-u.
Cennik za korzystanie nie zmienił się od co najmniej 5 lat (0,72 zł x2 za 0,5 MB w obie strony).
Ta wątpliwa "promocja" to darmowe 5 (słownie: pięć) MB na miesiąc przez 2 kolejne miesiące.
A potem co miesiąc opłata 5 zł za te 5 MB i naliczanie 0,1 zł x2 za 0,05 MB w obie strony, czyli po przeliczeniu 1 zł x2 za 0,5 MB w obie strony po przekroczeniu 5 MB.
Jeszcze gorzej niż bez "promocji"! (0,72 zł vs 1 zł x2 za 0,5 MB w obie strony).
To jest żałosne. Godziwe byłoby np. 20MB za 5 zł.
Czyli chyba po raz pierwszy będę musiał odpowiedzieć na ten spam i wysłać gromkie: NIE!!! na ten numer co podali...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych