Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone pierwsze ładowanie baterii ?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 AKURAT

AKURAT
  • 827 posts
  • Skądz tąd

Posted 02 August 2009 - 16:34

Witam, wiec jak to jest formować baterie czy nie? Po pierwszym uruchomieniu czekać aż sie wyładuję i pózniej 12h ładowac? Kiedyś na stronie apple była informacja teraz nie mogę jej znaleźć

#2 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 02 August 2009 - 16:35

z tego co wiem to tylko stare baterie się formuje a nie nowe

#3 AKURAT

AKURAT
  • 827 posts
  • Skądz tąd

Posted 02 August 2009 - 16:36

czyli co powinno się zrobić po zakupie iP ?

#4 wikal1910

wikal1910
  • 501 posts
  • SkądRadom

Posted 02 August 2009 - 16:39

Korzystać :) nie ma takiego czegoś teraz jak formowanie baterii, takie coś było w starych telefonach. iPhone możesz podładowywać, cudować światem i tak nic baterii nie będzie.

#5 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 02 August 2009 - 16:52

Ja zazywczaj raz robie taki "reset" to znaczy: jak telefon jest już naładowany do końca lub prawie do końca po wyjęciu z pudełka to korzystam z niego tak długo aż zostanie z 5-10%. Potem go ładuje do końca i znowu do 5% i... koniec ;) Nie wiem dlaczego tak robie... pewnie z przyzwyczajenia z poprzednich telefonów gdzie w instrukcji było napisane, że trzeba kilka razy trzeba ładować do końca i używać do wykończenia baterii :)

#6 AKURAT

AKURAT
  • 827 posts
  • Skądz tąd

Posted 02 August 2009 - 16:59

Ja zazywczaj raz robie taki "reset" to znaczy: jak telefon jest już naładowany do końca lub prawie do końca po wyjęciu z pudełka to korzystam z niego tak długo aż zostanie z 5-10%. Potem go ładuje do końca i znowu do 5% i... koniec ;) Nie wiem dlaczego tak robie... pewnie z przyzwyczajenia z poprzednich telefonów gdzie w instrukcji było napisane, że trzeba kilka razy trzeba ładować do końca i używać do wykończenia baterii :)

ano własnie często tak jest naładuj do maksa i rozładuj do 0 i tak x3 :)
ale nie wiem czy w iP robi sie tak samo :)

#7 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 02 August 2009 - 17:40

W iPhonie jak i w innych telefonach/komputerach/itp z nowymi bateriami nie formatuje się baterii.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users