Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G 3.0] Czarna ramka wokół zmienionych ikon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 09:57

Witam. Wczoraj postanowiłem zmienić swojego Matte Nano na jakiś inny themes. Wybór padł na illumine. Wgrałem go, jednak duża część ikon pozostała niezmieniona (były większe i nie miały takiego podświetlenia na dole ikony), więc postanowiłem pozamieniać je ręcznie. Wszystko szło dobrze, dopóki nie musiałem podmieniać ikony WeDict'a Pro (lub innych gier/aplikacji ze skomplikowaną nazwą ikony). Nie wiedziałem jak nazywa się ta ikona, więc nie potrafiłem jej podmienić w folderze Icons (próbowałem z różnymi kombinacjami). Podmieniłem ją jako icon.png w folderze WeDicta, jednak ma ona teraz taką dziwną czarną obwódkę. W innych ikonach podmienianych w folderze aplikacji jako "icon.png" też mam takie coś. Jak się jej pozbyć (ramki) / co robię źle / jaka powinna być poprawna nazwa tej ikony wrzucanej do folderu z motywem? :D Proszę, pomóżcie.

Dołączona grafika

Pozdrawiam

#2 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 01 sierpnia 2009 - 10:05

Ja mam na to taki sposób.. Odnajdujesz w Aplikacjach jaką nazwe folder ma 'WebDic przypouszczam ze WebDic.app ale moze być inny. Teraz w Library/Themes/twoj theme robisz w nim folder o nazwie Folders W Folders robisz folder z nazwa aplikacji np WebDic.app W WebDic.app wgrywasz icon.png, lub Icon.png... Pamietaj WebDic.app moze ulcec zmienie ja tylko przypuszczam ze jest taka nazwa, musisz sprawdzic. pzdr

#3 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 11:06

Metoda trochę skomplikowana, choć faktycznie działa. Dzięki DudusCSE! Temat proszę jeszcze zostawić, może ktoś ma inną, mniej skomplikowaną metodę. Pozdro

#4 werakoko

werakoko
  • 540 postów

Napisano 01 sierpnia 2009 - 11:34

Przepisz nazwę ze springboardu i ikonę umieść w /icons/ w temacie ;) Pamiętaj o wielkich literach. Ludzie mają jakieś dziwne problemy z Winterboardem, metodą Dudusia ustawiają ikonę m.in. Notatek Głosowych, przy czym wystarczy tak właśnie nazwać ikonę xD. Na "niepodmienione" ikony iphone nakłada maskę. Poszukaj na macthemes appiconmask, powinno być.

#5 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 04 sierpnia 2009 - 13:43

Podmieniałem tak część ikon, ale nie znałem nazw niektórych i nie potrafiłem ich zamienić. ;) Dobra, nie ważne, wszystkie ikony mam już podmienione, dzięki za pomoc! :) Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych