Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Moje słuchawki "pierdzą"!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 bbartek_15

bbartek_15
  • 5 postów

Napisano 17 października 2006 - 17:53

Witam wszystkich forumowiczów!!! a wiec zaczne od poczatku. posiadam ipoda (nano 2gb) od grudnia zeszlego roku. byl on zakupiony w niemczech. z tego co wiem na kazdego ipoda jest udzielana roczna miedzynarodowa gwarancja, co, jak rozumiem, obowiazuje rowniez w naszym ukochanym kraju. przejde do sedna. mianowicie: jakis miesiac temu pojawil sie problem z moimi sluchawkami od ipoda-przy nizszych dzwiekach (basach) zaczynaja "pierdziec". niestety nie umiem sprecyzowac tego dzwieku ale na pewno nie sa to glosy, ktore chcialbym slyszec. czy w takim razie mam prawo zwrocic sie do apple o wymiane sluchawek?? czy musze to robic osoboscie czy moge za posrednictwem poczty (najblizszy salon apple jest w warszawie a ja mieszkam w poznaniu)?? czy wreszcie bede musial poniesc jakiekolwiek koszty zwiazane z ewentualna wymiana (nie liczac ew. kosztu przesylki)?? PROSZE!! POMOZCIE MI!! z gory dzieki za jakakolwiek sensowna ospowiedz:)

#2 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 17 października 2006 - 17:59

niestety to typowy objaw dluzszego uzywania sluchawek apple'a... ;[ wyslij sluchawki do sadu - powinni ci wymienic, jesli masz dowod zakupu [paragon] pozdr.

#3 bbartek_15

bbartek_15
  • 5 postów

Napisano 17 października 2006 - 18:28

Dzieki!! Wielkie dzieki!! Teraz widze ze ten problem jest niestety powszechny. Mogliby cos z tym zrobic. tak wiec posluze sie twoja rada. jeszcze raz wielkie dzieki!!

#4 Wookasch

Wookasch
  • 306 postów
  • SkądBerlin

Napisano 17 października 2006 - 18:39

Ja bym skorzystal z okacji i sie uwolnil od tych sluchawiek. Zamien na lepsze (wyprobuj a sam bedziesz chcial ;) )

#5 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 października 2006 - 18:44

Dokaldnie... Ja bym skrocil meki - i sluchawkom i Twoim uszom - i wyslal je w dluga podroz smieciarka... A samemu wybral sie do sklep i kupil cokolwiek lepszego...

#6 kubek1334

kubek1334
  • 340 postów

Napisano 17 października 2006 - 21:10

byl tez sposób "zassania słuchawek" ale jest krótkotrwały, znajomy mi pokazywal, powiedzialem ze w jego ipodzie photo i oryginalnych applowskich sluchawkach jest pierdzenie, przylozyl usta do sluchawek (chyba od strony tych dziórek) i zassal :P dzialaly lepiej, ale i tak odeslij je do sadu albo zainwestuj w cos dla ludzi ;]

#7 wegejazz

wegejazz
  • 3 postów

Napisano 19 listopada 2006 - 11:02

Miałem podobną sytuację już po 5 miesiącach, a jaki model słuchawek dousznych polecacie, sporo jeżdżę pociągiem i biorę ipoda jak biegam

#8 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2006 - 11:22

heheh sluchawki ktore dorzucaja do ipoda to tanie chinskie sluchawki ....zbyt wiele od nich wymagacie ... jak chcesz sie nacieszyc dobrym dzwiekiem kup sobie jakies shure albo westone ...

#9 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 listopada 2006 - 16:12

to zes zaszalal z tymi propozycjami, do ipoda to chyba nie ten przedzial cenowy chociaz jesli kogos stac... :)
w tym temacie jest calkiem dobre porownanie sluchawek

ps orginalne sluchawki mozna sprzedac calkiem zyskownie na allegro, bedzie wtedy czesc kasy na nowe, lepsze

#10 jasiek13

jasiek13
  • 329 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2006 - 16:21

migrena nie zaszalal tylko pyta sie o dobre sluchawki to odpowiadam jakie sa dobre pamietaj ze to co dla ciebie jest drogie dla innego moze byc tanio poza tym nie wszystkie ich sluchawki sa bardzo drogie... a do czego ten przedzial cenowy wedlug ciebie to sa sluchawki do uzywania jak kazde inne...

#11 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 listopada 2006 - 16:44

no ba pewnie ze te firmy maja jakosc adekwatna do ceny a w kazdym razie tak slyszalem bo przetestowac okazji nie mialem :)

#12 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 19 listopada 2006 - 17:08

Ja iPoda Nano kupiłem nowego pod koniec sierpnia. Efekt? Prawa słuchawka gra ciszej i do tego wczoraj zaczęła "pierdzieć" przy basach... :/

#13 rads

rads
  • 77 postów
  • SkądLodz

Napisano 19 listopada 2006 - 17:12

A myslicie ze niby tak dla bajeru sa limity glosnosci w ipodach? Ustawcie na polowe, to sluchawki beda zyly dlugo i szczesliwie... Joke... ;)

#14 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 listopada 2006 - 22:51

limity glosnosci sa zeby nie uszkodzic sluchu, chodzi o to zeby moc wyjsciowa ipoda nie przekraczala maksymalnej dopuszczanej przez sluchawki ja na swoich nie przekraczam 25% bo bym ogluchl :)

#15 rads

rads
  • 77 postów
  • SkądLodz

Napisano 20 listopada 2006 - 00:27

Przeciez na 25% nic nie slychac :P

#16 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 listopada 2006 - 01:58

ja mam sluchawki 16om, standardowe sluchawki apple maja 32om a to daje znaczna roznice w glosnosci standardowe sluchawki ktore dostalem oddalem bratu i on nie narzeka na pierdzenie

#17 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 21 listopada 2006 - 16:42

Migrena, a jakie masz słuchaweczki ? Chciałbym coś dousznego dokupić, bo mnie te ipodowe zaczynaja coraz bardziej drażnić. Mało tego, że popierdują gdy muza ma mocny i soczysty bas, to jeszcze kable trzeszczą (w miejscach gdzie znikają w obudowie słuchawki) - co nie wprowadza mnie w dobry nastrój nawet po zapuszczeniu playlisty "na dobry nastrój" Mam Sennheisery HD 202, które daja radę - ale te gabaryty...

#18 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 21 listopada 2006 - 17:20

To jest moj nowy nabytek. Cudenko
Dołączona grafika
Bose In-Ear Headphones

#19 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 21 listopada 2006 - 18:14

To jest moj nowy nabytek. Cudenko
Dołączona grafika
Bose In-Ear Headphones

Gdzie i za ile je kupiłeś?

#20 banan

banan
  • 765 postów
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Napisano 21 listopada 2006 - 18:24

$99 w microcenter (microcenter.com)

#21 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 listopada 2006 - 01:11

ja mam creative ep-630, ale kabelki to moga ci nie przypasc do gustu bo sa wykonane z miekkiej gumy ktora bardzo przenosi drgania na obudowe sluchawek i jesli nie slychac muzyki to slychac nawet najmniejsze otarcie sie kabla o ubranie itp (lepiej tego opisac nie potrafie) niektorym to moze przeszkadzac z podobnych to sony mdr ex51/71/81 maja sztywniejszy kabelek

#22 thret

thret
  • 44 postów

Napisano 23 listopada 2006 - 13:04

mam swojego ipoda (shuffle512) dokładnie 9 dni i od jakiegoś dnia dwóch lewa słuchawka zaczęła trzeszczeć/trzaskać/sztrzelać/pierdzieć, nie przy każdej piosence, ale nie potrzeba też znowu ogromnego basu by usłyszeć makabryczne dźwięki dochodzące ze słuchawki, i tu moje pytanie: Ponieważ kupiłem ipod'a w media markcie czy tam musze go reklamować czy mogę się udać do ispot'u i tam ponarzekać? czy bede musiał oddawać cały zestaw na jakiś czas czy same słuchawki? ile to potrwa? czy może da się to załatwić od ręki?

#23 SlimPaul

SlimPaul
  • 152 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 listopada 2006 - 13:43

miałem taki sam problem jak wszyscy dopóki sprzątaczka na dominikanie nie gwizdneła mi iPoda z pokoju:) trzy razy wymieniałem słuchawki.wymieniają od razu.Podobno przyczyną trzeszczenia są odlepiające się magnesiki w słuchawkach.Słyszałem też że iPodowe słuchawki są najlepsze:lol:

#24 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 23 listopada 2006 - 22:28

Ja też kupuję sobie ep-630. Jak dla mnie ich cena/jakość jest rozsądna.

#25 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 26 listopada 2006 - 04:48

Witam wszystkich forumowiczów!!!

a wiec zaczne od poczatku. posiadam ipoda (nano 2gb) od grudnia zeszlego roku. byl on zakupiony w niemczech. z tego co wiem na kazdego ipoda jest udzielana roczna miedzynarodowa gwarancja, co, jak rozumiem, obowiazuje rowniez w naszym ukochanym kraju. przejde do sedna. mianowicie: jakis miesiac temu pojawil sie problem z moimi sluchawkami od ipoda-przy nizszych dzwiekach (basach) zaczynaja "pierdziec". niestety nie umiem sprecyzowac tego dzwieku ale na pewno nie sa to glosy, ktore chcialbym slyszec. czy w takim razie mam prawo zwrocic sie do apple o wymiane sluchawek?? czy musze to robic osoboscie czy moge za posrednictwem poczty (najblizszy salon apple jest w warszawie a ja mieszkam w poznaniu)?? czy wreszcie bede musial poniesc jakiekolwiek koszty zwiazane z ewentualna wymiana (nie liczac ew. kosztu przesylki)??

PROSZE!! POMOZCIE MI!!

z gory dzieki za jakakolwiek sensowna ospowiedz:)

Witam!

Po pierwsze temat mnie rozbroil :D "...Moje sluchawki "pierdza"!!!..." - Poplulem monitor :)

Po drugie:

Nie ma co sie przejmowac. Jak masz jeszcze gwarancje to po prostu wyslij popsute do SAD-u, a oni Ci przysla nowe. Jednak nie spodziewaj sie po tym dziadostwie duzo. Lepiej juz kupic sobie inne sluchawki niz Apple. Ja osobiscie polecam firmy Sennheiser, Shure i Bose. Naprawde kupisz raz, a dobrze i na dodatek jakosc dzwieku bedzie o wiele lepsza. Twoje uszy odpoczna od tych "pierdziawek :D)

Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych