Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.x.x do 3.0][iphone 2G] problemy przy aktualizacji oprogramowania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 boytoy

boytoy
  • 17 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 16:40

1. ściągnąłem redsn0w 0.7.2 2. ściągnąłem aktualizację oprogramowania - iPhone1,1_3.0_7A341_Restore (nie instalowałem w iphonie) 3. na dysku C stworzyłem folder "RS" i przeniosłem do niego redsnow i oprogramowanie. 4. kliknąłem w ikonę redsnow i otworzył się program z komunikatem: "Please select the corresponding IPSW for your CURRENT firmware." 5. przy użyciu opcji browse wybrałem plik z oprogramowaniem 3.0 i kliknąłem w "next" 6. wybrałem opcje "install icy" i "unlock". kliknąłem w "next". 7. "Extracted binary code for the 3.9 and 4.6 baseband bootloader is necessary to unlock the iphone 2G." ściągnąłem i podałem ich lokację, kliknąłem "next". 8. kazali mi go wyłączyć, potem wprowadzić w DFU. 9. teoretycznie zainstalowało się nowe oprogramowanie, pojawiło się okno z napisem "downloading jailbreak data", kazali kliknąć w komputerze "finish". tak zrobiłem, ale iphone dalej był ozdobiony napisem "downloading jailbreak data". na dole zaczęło się kręcić kółeczko. Podejrzewam, że powinienem najpierw zainstalować to oprogramowanie na iphonie, dopiero potem włączać redsnow. Jestem strasznie zły na samego siebie, że nie przeczytałem dokładnie instrukcji w programie - z zaznaczonym wielkimi literami słowem "CURRENT". Nie wiem, co teraz zrobić. Po pół godziny czekania z kręcącym się kółeczkiem wprowadziłem iphona w tryb awaryjny i zrobiłem restore, używając użytego wcześniej do jailbreaka pliku aktualizacji. Niestety, to też nie podziałało - wyskoczył błąd. co mam zrobić? jestem strasznie zdenerwowany tą całą sytuacją, długo walczyłem z pokusą samodzielnego updatowania oprogramowania, teraz żałuję, że się na to zdecydowałem.

#2 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 26 lipca 2009 - 16:54

-wprowadz w DFU -zrob Restore do 3.0 w iTunes Do 3.0 potrzebny jest iT 8.2-masz pewnie stara wersje i stad bledy. Odblokowanie RS robisz na samym koncu.

#3 boytoy

boytoy
  • 17 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 17:06

Mam najnowszą wersję iTunesa - dzisiaj aktualizowałem, żeby ściągnąć 3.0. Nie mogę wyłączyć iphona, chwilę po "wyłączeniu" pokazuje się jabłuszko, parę sekund później znów jest ekran restor'u, ikonka iTunes i kabelek.

#4 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 26 lipca 2009 - 17:23

-dlatego napisalem by zaczac od wprowadzenia w DFU.

#5 boytoy

boytoy
  • 17 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 17:33

jak to zrobić bez wyłączania iphone'a?

#6 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2009 - 18:53

odepnij kabelek od iPhona i przytrzymaj Home i Power przez 10 sekund, po czym puść Power i trzymając cały czas Home podłącz kabel USB do iPhona do momentu pojawienia się logo iTunes z kabelkiem - komputer powinien wykryć iPhona w trybie awaryjnym

#7 boytoy

boytoy
  • 17 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 19:08

to nic nie daje. komputer w ogóle nie wykrywa iphone'a.
nie jestem w stanie wprowadzić go w stan DFU. kiedy robiłem to przed rozwaleniem software'u, pojawił mi się komunikat w Windowsie, że wykrył urządzenie w trybie DFU. teraz, niezależnie od wybranej "metody" wprowadzania iphone'a w ten tryb, nic nie działa.

błagam, pomocy!!! ;(

---- Dodano 26-07-2009 o godzinie 22:10 ----
JEST POSTĘP. postanowiłem restore'ować w kółko - do skutku. po kilku próbach ekran nie był już czarny, tylko biały. spróbowałem ponownie, pojawiło się jabłuszko apple, a na dole pasek z ładowaniem, ładuje się. będę informował o dalszych postępach.

ps. między każdą próbą musiałem wyłączać i włączać itunesa.

---- Dodano 26-07-2009 o godzinie 22:16 ----
DZIAŁA! teraz redsn0w i jedziemy dalej. : )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych