witam, mam problem z kontem w appstore, poniewaz chcce zarejstrowac sie na US appstore ale tam potrzeba karty amerykanskeij a takiej nie posiadam, czy ktos z was kozysta z wersji amerykanskiej sklepu i wie jak to ominąc?? chciałbym wykorzystac kod promocyjny ale wlasnie nie moge sie tam zalogowac:(

problem z us appstore
Started by
zajac330
, 25 Jul 2009 21:03
8 replies to this topic
Posted 25 July 2009 - 21:03
Posted 25 July 2009 - 21:16
A szukać nie umiesz?
Wystarczy wejść w tutoriale i jak byk jest..
______
Abyś sie nie zmęczył/spocił masz
http://www.myapple.p...kredytowej.html
______
pzdr
Wystarczy wejść w tutoriale i jak byk jest..
______
Abyś sie nie zmęczył/spocił masz
http://www.myapple.p...kredytowej.html
______
pzdr
Posted 25 July 2009 - 21:32
tak, tylko ze jak sie chce zarejestrowac w US to nie ma opcji "none", dlatego mam problem...jest visa,master card, A.Express, Discover, Paypal.....
Posted 25 July 2009 - 21:36
a powiedz co robisz po kolei i czy na pewno masz ustawiony sklep na US?
Posted 25 July 2009 - 21:38
Ja ostatnio zakładałem i jest oki. Tylko musisz najpierw podać kod.
A niech stracę, następnym razem opcja szukaj.
1. Otwieramy aplikację iTunes.
2. Klikamy po lewej stronie w łącze iTunes Store.
3. Załaduje się strona sklepu aplikacji iTunes z ofertą.
4. Przewijamy stronę na sam dół i upewniamy się, że w stopce na stronie sklepu
wybrany jest sklep United States (My Store: United States)
5. Przewijamy stronę na samą górę i odnajdujemy po prawej stronie strony box (okienko z opcjami) „QUICK LINKS”
6. W tym boxie (okienku) klikamy na opcję „Redeem”
7. Załaduje się strona przedstawiająca kartę i kolejny box (okienko) „Redeem Code” w którym należy wprowadzić zakupiony kod.
8. Po wklejeniu lub wpisaniu kodu własnoręcznie, klikamy na guzik Redeem.
9. Pojawi się okno logowania w którym należy kliknąć „Create Account” i upewnić się, że po lewej stronie zaznaczone jest jabłko.
9.1. Załaduje się strona z regulaminem z którym należy się zaznajomić a następnie zaakceptować zaznaczając opcję:
[v] „I have read and agree to the iTunes Terms and Conditions.” i klikając guzik “Continue”.
9.2. W następnym kroku wyświetli się okno dotyczące danych rejestrowanego użytkownika w którym należy wprowadzić swój
adres e-mail (Email Address) oraz hasło (Password) i ponownie te same hasło weryfikujące (Verify).
9.3. W kolejnej rubryce należy zdefiniować pytanie (Question) i odpowiedź (Answer) a także podać datę urodzenia:
miesiąc (Month) i dzień (Day) które posłużą przy odzyskiwaniu zapomnianych danych do konta w przyszłości
a następnie po wypełnieniu powyższych należy kliknąć ponownie na guzik „Continue”.
9.4. W kolejnym kroku należy podać swoje dane płatnicze (adres bilingowy) wypełniając je w następujący przykładowy
sposób podany poniżej a następnie zatwierdzając poprzez ponowne kliknięcie na guzik „Continue”.
Credit Card: wybieramy opcję „None”
Salutation: Mr
First Name: John
Last Name: Doe
Address: 100 Main Street
City: New York
State: NY
Zip Code: 12345
Phone: 914 555 1212
9.5. Zostaniemy poinformowani o pomyślnym utworzeniu konta iTunes Store U.S. klikamy więc na guzik „Done”
przechodząc już na swoje nowo utworzone konto naładowane na kwotę równowartości zakupionej karty. Gotowe!
Najgorsze z tego to kombinacja z adresem,zip codem i telefonem
Posted 25 July 2009 - 21:39
hmm... ok najpierw wchodze w sklep US...., na samym dole appstore zmieniam kraj, no i po chwili mam juz amerykanski sklep, potem wybieram pierwsza lepsza aplikacje do kupienia i wyskakuje okno zeby sie zalogowac, wiec wybieram opcje utworz konto, potem wpisuje dane w oknie, hasło email itp i potem wyskakuje to z płatnoscia, i tam nie ma opcji none.
Posted 25 July 2009 - 21:42
no to już wiesz dlaczego nie masz opcji 'None'...
to trzeba wybrać BEZPŁATNĄ aplikację..
widać, że nawet nie kliknąłeś w link, który podał DudusCSE..
rób DOKŁADNIE tak jak tam jest napisane, a Ci się uda
niech moc będzie z Tobą
masz nawet drugi link ze strony Apple:
Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

Tworzenie konta w sklepie iTunes App Store bez karty kredytowej

Posted 25 July 2009 - 21:42
Nie kupujesz od razu tylko musisz naładować poprzez opcje "Redeem"
Posted 25 July 2009 - 21:48
heh, wielkie dzieki wreszcie poszło, troche skomplikowane, ale nie jestem dobry w zabawe z tym itunes,
jeszcze raz wielkie dzieki:)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users