Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SchedulerPoland - rozkłady jazdy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
469 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: SchedulerPoland - rozkłady jazdy (0 użytkowników oddało głos)

1. Poznań (15 głosów [16.30%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.30%

2. Łódź (13 głosów [14.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.13%

3. Wrocław (13 głosów [14.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.13%

4. Lublin (5 głosów [5.43%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.43%

5. inne (46 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#251 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 września 2009 - 13:27

kakaki będzie jakiś nowy konkurs ? :) z każdą wersją 50 kodów ucieka a może by coś zrobić :)

#252 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 września 2009 - 14:06

A kiedy spodziewać się tejże wersji? Spory temat a jestem na iP i niekomfortowo się go przegląda

Wszystkie planowane zmiany do programu są na oficjalnej stronie Kakaki - Scheduler Poland.
W tej chwili czeka na akceptacje wersja 1.3.
Kolejna wersja powinna być gotowa w okolicach 25 września + czas na akceptację ze strony Apple około 10 dni.

#253 monoik

monoik
  • 26 postów

Napisano 07 września 2009 - 15:28

Mam propozycję.
Dołączona grafika
dni powszednie/soboty/święta jako zakładki. domyślnie otwarta zakładka dla dzisiejszego dnia. Tylko przenieść gdzieś nazwę przystanku i będzie fajnie;)

a, i jeśli bedzie potrzebna pomoc w oznaczeniu koordynatów gps przystanków to jeśli chodzi o Poznań to chętnie pomogę:)

#254 LukaS92

LukaS92
  • 319 postów
  • SkądCzersk, Warszawa

Napisano 07 września 2009 - 17:53

Mam propozycję.
Dołączona grafika
dni powszednie/soboty/święta jako zakładki. domyślnie otwarta zakładka dla dzisiejszego dnia. Tylko przenieść gdzieś nazwę przystanku i będzie fajnie;)

Fajne rozwiązanie, tylko ciekawe jak z "wklepaniem" tego do programu..

#255 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 września 2009 - 18:08

Mam propozycję.
Dołączona grafika

a, i jeśli bedzie potrzebna pomoc w oznaczeniu koordynatów gps przystanków to jeśli chodzi o Poznań to chętnie pomogę:)

Również jestem za :)

#256 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 września 2009 - 20:51

Pomysł fajny ale niestety realizacja nie jest możliwa. Program posiada kilka miast a w niektórych są bardzo dziwnie oznaczone rozkłady. Np. w Gdańsku mamy: "Oprócz nocy z piątku na sobotę i z soboty na niedzielę", "Soboty, niedziele i święta od 1 maja do 31 października", "Codziennie" itp.

#257 monoik

monoik
  • 26 postów

Napisano 07 września 2009 - 22:06

Mysle, że dla chcącego nic trudnego... Poza tym lwia część miast (ba, nawet we wspomnianym Gdańsku część tras jest 'normalnie') nie ma takich udziwnień. Dla normalnych tras masz zakładki, a dla tras nienormatywnych robisz je nieaktywne i dorzucasz komentarz, tak jak to jest aktualnie. Jak mniemam opierasz swój program na sqlite, a więc dodanie atrybutu normalna/nienormalna do bazy tras nie powinno być problemem nie do pokonania. Niemniej szanuję to, że to Twój program ;)

#258 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 września 2009 - 07:45

Mysle, że dla chcącego nic trudnego... Poza tym lwia część miast (ba, nawet we wspomnianym Gdańsku część tras jest 'normalnie') nie ma takich udziwnień. Dla normalnych tras masz zakładki, a dla tras nienormatywnych robisz je nieaktywne i dorzucasz komentarz, tak jak to jest aktualnie. Jak mniemam opierasz swój program na sqlite, a więc dodanie atrybutu normalna/nienormalna do bazy tras nie powinno być problemem nie do pokonania. Niemniej szanuję to, że to Twój program ;)

Mam inny uniwersalny pomysł na rozwiązanie tego problemu. Wprowadzę w któreś kolejnej wersji. Na chwilę obecną szykuję wspomniane Katalogi do ulubionych dla kolejnej wersji i mechanizm legendy.

#259 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 08 września 2009 - 07:51

IMHO w rozkładzie jazdy w telefonie najważniejsze są najbliższe odjazdy, w dniu dzisiejszym. Po co mi rozkład jazdy za 3, 4 dni. Wystarczy, że będzie możliwość wyboru konkretnej daty, a domyślnie niech pokazuje najbliższe połączenia. Taki system sprawdził się w PalmOsowym Przewodasie, został powtórzony w RAiT na WM - sprawdzi się i na iPhone.

#260 izok

izok
  • 2 postów

Napisano 09 września 2009 - 10:19

Ja też bym prosił oSKM dla trójmiasta. Świetna sprawa by byla. Program Super.

#261 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 września 2009 - 11:26

Ja też bym prosił oSKM dla trójmiasta. Świetna sprawa by byla.
Program Super.

SKM dodam do listy.

#262 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 10 września 2009 - 17:44

Przepraszam nie chce przeszukiwac 27 stron mam krotkie pytanie- czy jest Gorzów? i czy będzie ?

#263 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 września 2009 - 18:22

trudno rusz 4 litery i poszukaj na stronie aplikacji w App Store jest napisane co jest i co jest w najbliższej przyszłości planowane na stronie autora (ma podaną w profilu na forum) także jest lista aktualnych oraz planowanych miast

#264 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 10 września 2009 - 18:31

Zaskocze Cię sprawdzalem te rzeczy i nie było słowa o Gorzowie wiec pytam tu. Tak, widzie ze nie masz co robić tylko patrzyc jakie użytkownik napisał posty i pouczał. Już wiem skąd masz tyle postów .

#265 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 września 2009 - 18:38

no to jeżeli wiesz nie ma gorzowa ani na liście planowanych, ani na liście aktualnych miast (jeżeli tak mówisz) to chyba masz odp. na swoje pytania? jeżeli nie ma tam na listach to nie ma i aktualnie nie jest w planach

#266 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 10 września 2009 - 19:03

no wiec tym pytaniem sugeruje jego dodanie!!!!!

#267 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 września 2009 - 19:10

Już wiem skąd masz tyle postów .

Już wiem skąd te Twoje ostrzeżenia.

no wiec tym pytaniem sugeruje jego dodanie!!!!!

A może poprosisz o jego dodanie?
Jakoś każdy użytkownik, który proponował jakiś rozkład dla danego miasta robił to w sposób cywilizowany.

#268 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 września 2009 - 20:31

Super programik. Dzisiaj zakupiłam ;).

#269 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 10 września 2009 - 20:37

Już wiem skąd te Twoje ostrzeżenia.

A może poprosisz o jego dodanie?
Jakoś każdy użytkownik, który proponował jakiś rozkład dla danego miasta robił to w sposób cywilizowany.

Te wykrsykniki i ogólny agresywny klimat tamtej wypowiedzi to tylko do Roberto!! Aż się prosi o ostrzeżenie . A ja swoje mam już niedługo bo moderator się pomylił i dał mi zamiast komu innemu. W kazdym razie czuje jakiś układ miedzy ludźmi co maja wiecej postów i moderatorami to dziwne ze taki roberto od lat na ludzi przeklina i ostrzezenia ani jednego! Wrocmy jednak do tematu . Zapraszam na pw.

#270 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 września 2009 - 20:45

Zaskocze Cię sprawdzalem te rzeczy i nie było słowa o Gorzowie wiec pytam tu. Tak, widzie ze nie masz co robić tylko patrzyc jakie użytkownik napisał posty i pouczał. Już wiem skąd masz tyle postów .

Jeśli mowa o Gorzów Wielkopolski to proszę jeszcze raz spojrzeć na stronę o programie. Jest w liście planowanych. W App Store jeszcze nie poprawiłem listy.

#271 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 września 2009 - 20:55

kakaki - axyon podobno sprawdził stronę, więc chyba nie o ten. może o śląski? albo zwykły gorzów (ale to chyba jakaś wieś jest? wg. wikipedii) btw. jeszcze raz wielkie dzięki za tę aplikację :)

#272 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 września 2009 - 22:29

Komuś w Bielsku białej chyba nie podoba się pobieranie rozkładów jazdy. Dzisiaj program mi się powiesił i po otwarciu strony ujrzałem taki ładny widok:

Dołączona grafika

Jeśli mnie nie odblokują to na kilka dni nie będzie możliwości aktualizacji stron Bielska. Potem mam przeprowadzkę a zatem nowy adres IP i znowu przez jakiś czas będzie działać.

#273 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2009 - 00:44

Z tego co widzę kakaki to w ogóle ta strona jest zablokowana gdyż mam ten sam błąd 403. Więc nowe IP raczej tu nic nie da.

#274 Gregory

Gregory

• 2 733 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 12 września 2009 - 08:46

Dodajcie „main.htm” do adresu. http://mzkb-b.internetdsl.pl/main.htm

#275 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 września 2009 - 09:34

Dokładnie bez końcówki main.htm nie zadziała u nikogo.
Rozkład jazdy w Internecie © PZI Taran

---- Dodano 12-09-2009 o godzinie 10:58 ----
Z ciekawości zapytam, zmienił się rozkład jazdy dla BB od 31.08.09?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych

Bing (1)