Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SchedulerPoland - rozkłady jazdy

• Please log in to reply
469 replies to this topic

Poll: SchedulerPoland - rozkłady jazdy (0 member(s) have cast votes)

1. Poznań (15 votes [16.30%] - View)

Percentage of vote: 16.30%

2. Łódź (13 votes [14.13%] - View)

Percentage of vote: 14.13%

3. Wrocław (13 votes [14.13%] - View)

Percentage of vote: 14.13%

4. Lublin (5 votes [5.43%] - View)

Percentage of vote: 5.43%

5. inne (46 votes [50.00%] - View)

Percentage of vote: 50.00%

Vote Guests cannot vote

#226 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 02 September 2009 - 07:40

już chciałem napisać, że u mnie OK, ale jak spróbowałem zobaczyć konkretny rozkład... ;)

no cóż, mam nadzieję, że to naprawią w miarę szybko, bo wtopa niezła

Rozkłady wróciły na stronę ale z błędami w plikach XML, właśnie próbuję je naprawić.

---- Dodano 02-09-2009 o godzinie 06:52 ----
Poprawione rozkłady dla Wrocławia są już dostępne

#227 grelson2

grelson2
  • 86 posts
  • SkądPoznań / Zielona Góra

Posted 03 September 2009 - 13:20

Czy jest jakaś inna możliwość zakupu niż przez AppStore? Chciałbym zakupić ten jeden program, przez AppStore musiałbym kupić giftcard za 10$ i zakładać konto na amerykańskim appstore. Chciałbym kupić tylko ten jeden program, więc nie chcę wydawać 10$. Jest jakaś inna możliwość? Edit: Dzięki już sobie poradziłem :) Programik bardzo ciekawy, czekam na kolejne miasta :) (Zielona Góra)

#228 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 September 2009 - 13:40

nie musiałbyś jest polski appstore przecież

#229 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 03 September 2009 - 15:42

@ kakaki
Podkreślam kolejny raz, że konieczne jest wprowadzenie możliwości tworzenia folderów w zakładce 'Ulubione', z pewnościa ułatwi to ogarnięcie ulubionych przystanków, gdy ich liczba jest dość spora.

#230 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 03 September 2009 - 18:50

@ kakaki
Podkreślam kolejny raz, że konieczne jest wprowadzenie możliwości tworzenia folderów w zakładce 'Ulubione', z pewnościa ułatwi to ogarnięcie ulubionych przystanków, gdy ich liczba jest dość spora.

Jest na stronie w planowanych zmianach do następnej wersji 1.4. Wersje 1.3 czeka już na akceptację.

#231 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 03 September 2009 - 20:54

Jest na stronie w planowanych zmianach do następnej wersji 1.4. Wersje 1.3 czeka już na akceptację.

Ok, super!
Szkoda, że do 1.3 nie udało się tego wdrożyć, ale mam nadzieję, że Apple szybko zaakceptuje te wersję, gdyż ta funkcja jest mi strasznie potrzebna ;)

#232 haraf10

haraf10
  • 13 posts

Posted 03 September 2009 - 21:05

to juz lepiej bedzie zeby mozna bylo dodac cala linie autobusowa/tranwajowa a nie ze foldery i tak zakladki (a jak juz bedziesz gdzies i nie bedziesz mial tego przystanka dodanego to znowu szukaj sposrod 1000 autobusow i tranwajow) kakaki lepiej zrob w 1.4 zeby mozna bylo dodac linie

#233 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 03 September 2009 - 21:21

to juz lepiej bedzie zeby mozna bylo dodac cala linie autobusowa/tranwajowa a nie ze foldery i tak zakladki
(a jak juz bedziesz gdzies i nie bedziesz mial tego przystanka dodanego to znowu szukaj sposrod 1000 autobusow i tranwajow) kakaki lepiej zrob w 1.4 zeby mozna bylo dodac linie

W wersji 1.3 po wejściu do dowolnego przystanku w ulubionych można jednym kliknięciem na numerze linii wejść w całą trasę.

#234 riffrav

riffrav
  • 30 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 September 2009 - 21:22

a ja osobiście bym dodał to listy próśb takie oto rozwiązanie :P
mianowicie w liście ulubionych, po prawej od nazwy przystanku dodać dwie najbliższe godziny przyjazdu danego autobusu. Takie rozwiązanie zastosowano na stronie Autobuser ver 0.91 beta - Warszawska wyszukiwarka połączeń i szybkie rozkłady jazdy i często gdy jadę do domu, stosuję przesiadkę na inne linie i czasem mam do wybory po 2 linie z 2 kolejnych przystanków i patrzę gdzie bardziej opłaci mi się wyjść i mam całą listę autobusów i widzę gdzie zdążę a gdzie mi ucieknie na jednej liście. Także myślę, że głupi pomysł to nie jest, i czemu nie ;)

pozdrawiam twórcę Kakakiego ;]

#235 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 03 September 2009 - 21:26

a ja osobiście bym dodał to listy próśb takie oto rozwiązanie :P
mianowicie w liście ulubionych, po prawej od nazwy przystanku dodać dwie najbliższe godziny przyjazdu danego autobusu. Takie rozwiązanie zastosowano na stronie Autobuser ver 0.91 beta - Warszawska wyszukiwarka poĹ�Ä�czeĹ� i szybkie rozkĹ�ady jazdy i często gdy jadę do domu, stosuję przesiadkę na inne linie i czasem mam do wybory po 2 linie z 2 kolejnych przystanków i patrzę gdzie bardziej opłaci mi się wyjść i mam całą listę autobusów i widzę gdzie zdążę a gdzie mi ucieknie na jednej liście. Także myślę, że głupi pomysł to nie jest, i czemu nie ;)

pozdrawiam twórcę Kakakiego ;]

W wersji 1.3 jest podobne rozwiązanie. Pokazuje aktualną godzinę z czasami odjazdów. Zapraszam na stronę programu Kakaki - Scheduler Poland do obejrzenia zrzutów z wersji 1.3

#236 riffrav

riffrav
  • 30 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 September 2009 - 21:31

wlasnie wlasnie ;) właśnie na appstore przeczytałem. no to można jeszcze do przyjazdów mniejszych niż 10 minut dodać czerwone tło, żeby ,,mobilizowało" ;) Wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam jeszcze raz i zacny program.

#237 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 posts
  • SkądKraków

Posted 04 September 2009 - 06:58

A moze zamiast folderow w ulubionych to opcje grupowania , np po liniach albo po przystankach albo po najblizszej godzinie odjazdu? Aplikacja super, miedzy imnnymi ona przekonoala moja zone do iPhona a raczej nie do samego tel ale do sklonnosci wydania kasy na niego ;) ehhh kobiety.

#238 grelson2

grelson2
  • 86 posts
  • SkądPoznań / Zielona Góra

Posted 04 September 2009 - 10:43

Foldery dawały by to samo co możliwość grupowania (możesz sobie stworzyć folder danej linii, przystanku) a dają większą swobodę dla tych którzy chcieli by je pogrupować inaczej (np. 3 przystanki które są blisko siebie w jednym katalogu).

#239 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 04 September 2009 - 12:41

Witam. Chciałem się spytać czy w planach jest dodanie legendy dla KZK GOP?

#240 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 04 September 2009 - 21:11

Witam. Chciałem się spytać czy w planach jest dodanie legendy dla KZK GOP?

Legenda jest planowana w przyszłej wersji programu do każdej bazy.

#241 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 04 September 2009 - 23:23

Bardzo mnie to cieszy :) Dziękuję :)

#242 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 September 2009 - 16:54

Czekam na dodanie Łodzi i kupuje z miejsca :). Ogólnie to jak wygląda sprawa z tym szanownym MPK? Dalej olewka z ich strony?

#243 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 06 September 2009 - 12:04

Czekam na dodanie Łodzi i kupuje z miejsca :).

Ogólnie to jak wygląda sprawa z tym szanownym MPK? Dalej olewka z ich strony?

Niestety dalej bez odzewu na moje maile.

#244 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 September 2009 - 12:19

Niestety dalej bez odzewu na moje maile.

też próbowałem zrobić rozkład jazdy MPK i nie otrzymałem od nich żadnych informacji poprzez email. Spróbuj telefonicznie w dni robocze. Skoro zacząłeś już robić narodową aplikację, dokończ :)

#245 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 06 September 2009 - 13:38

też próbowałem zrobić rozkład jazdy MPK i nie otrzymałem od nich żadnych informacji poprzez email. Spróbuj telefonicznie w dni robocze. Skoro zacząłeś już robić narodową aplikację, dokończ :)

Już się przymierzałem do telefonu, ale przez kilka dni miałem urwanie głowy w pracy i wyjazdy także nie było nawet kiedy dzwonić w godzinach pracy. Zobaczymy w tym tygodniu. A pozwolenie i tak musi być na piśmie jak to napisali na stronie.

#246 monoik

monoik
  • 26 posts

Posted 06 September 2009 - 15:13

Dobra aplikacja. Mój wishlist ;) - widok chronologiczny (jakie autobusy / tramwaje odjeżdżają z danego przystanku i za ile) - możliwość dodania przystanku do ulubionych (albo w ogóle jako stronę startową), prostsze niż dodawanie katalogów - czasy między przystankami na widoku trasy - legenda, ale to już wiadomo ;)

#247 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 06 September 2009 - 17:55

Rozkład dla Gdańska właśnie się pojawił. Gdynia jest generowana.

#248 itashiPL

itashiPL
  • 50 posts

Posted 07 September 2009 - 11:33

Ja bym proponował jeszcze dodać jakaś możliwość podziału na kategorie ulubionych. Wiecie np szkoła/praca/czas wolny etc bo trochę głupio jak mi się to wszystko miesza.

#249 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 07 September 2009 - 12:34

Ja bym proponował jeszcze dodać jakaś możliwość podziału na kategorie ulubionych. Wiecie np szkoła/praca/czas wolny etc bo trochę głupio jak mi się to wszystko miesza.

Jest już zgłoszonę. W kolejnej wersji 1.4 powinno się pojawić.

#250 itashiPL

itashiPL
  • 50 posts

Posted 07 September 2009 - 13:22

A kiedy spodziewać się tejże wersji? Spory temat a jestem na iP i niekomfortowo się go przegląda

6 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users

Bing (1)