Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

sprowadzanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 vorthess

vorthess
  • 22 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 21 lipca 2009 - 19:43

czesc, przegladalem forum ale zaden temat nie dotyczył mojego probemu, mianowicie mam znajomego ktory aktualnie siedzi w USA i wpadłem na pomysl zeby przywiozl mi iphona. Tylko tutaj mam pare pytan poniewaz nigdy niczego nie sprowadzalem z zagranicy: 1: czy telefon ma miedzynarodowe standardy? kupujac go kupuję beż zadnych simlocków itd czy bede musiał go potem łamać? 2: nie bedzie przesyłany pocztą tylko przywozony przez kolege, wiec czy bede musiał zaplacic podatek jak bedzie go trzymał w kieszeni czy coś? ew ile wynoszą opłaty w LA? 3: czytałem o jakichs zabezpeiczeniach i umowach w sklepach apple - o co chodzi? nie kupowac tam?

#2 chris125

chris125
  • 238 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 21 lipca 2009 - 19:53

1. telefon ma międzynarodowe standardy. jesli jest z apple store to bez simlocka a jesli z at&t to z simlockiem ale wiadomo ze jest juz on do obejścia. 2. jeśli bedzie wyjety z pudełka (i włączony) to nie zapłacisz cła bo bedzie uznany za telefon osobisty twojego kolegi. 3. ja osobiscie nie slyszalem o zadnych zabespieczeniach :) to by bylo na tyle :)

#3 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 20:29

jesli jest z apple store to bez simlocka

Z Apple Store chyba też są z simlockiem :???: chyba że ja o czymś nie wiem?

#4 vorthess

vorthess
  • 22 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 21 lipca 2009 - 20:31

a co to at&T? :D czyli kupwaoc w apple store, wyjac z pudełka i żywioł?

#5 Jabba

Jabba
  • 34 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 20:36

AT&T to amerykańska sieć komórkowa ;-) Kupując w Apple Store też podpisujesz umowę z AT&T :-) stąd takie ceny :-) i też jest z simlockiem :-) Nigdzie mi się nie obiło o uszy, żeby coś się w tej kwestii zmieniło ;-)

#6 chris125

chris125
  • 238 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 21 lipca 2009 - 20:40

Z Apple Store chyba też są z simlockiem :???: chyba że ja o czymś nie wiem?

teraz to i ja już sam nie wiem :) obiło mi się o uszy że bez simlocka

a co to at&T? :D czyli kupwaoc w apple store, wyjac z pudełka i żywioł?

at&t to to samo co w polsce era/orange/plus :) żywioł bo ja tak dostałem laptpopa

#7 vorthess

vorthess
  • 22 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 21 lipca 2009 - 20:45

ale kurde jak kupuje telefon to po co mam podpisywac umowe? i na co ona niby jest? skoro podpisze i oleję i wroce do poslki po czym złamię to? kupuje telefon 'na karte' a nie abonament ;> wiec nie jarze jak to działa, z at&t jest taniej niz bez?

#8 chris125

chris125
  • 238 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 21 lipca 2009 - 20:50

niech ci kumpel poszuka na iphone 3g, great deals on Cell Phones Smartphones, Camera on eBay! albo sam tu na iphone na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro

#9 leaf

leaf
  • 166 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 21:03

tak, opcja na Allegro wydaje sie byc najrozsadniejsza. Wszyscy mysla, ze w Stanach iPhony sa takie tanie. Sa, ale w abonamencie z dwuletnia umowa i simlockiem. Te bez-simlocka sa drogie (wysoka cena + niekorzystny kurs $) i trudno je dostac. Jak na dzien dzisiejszy nie oplaca sie sprowadzac iPhona z USA.

#10 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 21:09

a właśnie ktoś wie ile kosztuje kupienie w Stanach iPhona bez abonamentu i bez simlocka? na pewno można tylko za ile? ;) pytam z ciekawości ;)

#11 chris125

chris125
  • 238 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 21 lipca 2009 - 21:13

ojj no to wejdz na ebay i bedziesz wiedzial mniej więcej :)

#12 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 21 lipca 2009 - 21:14

Lepiej kupić z Włoch - są bez simlock'a.

#13 chris125

chris125
  • 238 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 21 lipca 2009 - 21:17

a po ile?

#14 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 21 lipca 2009 - 21:21

Np. tutaj: APPLE IPHONE 32GB 3GS 3G S WHITE LEGALLY UNLOCKED ITALY (aukcja 190322940817) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic!

Tutaj link do Apple Store Italy iPhone - Apple Store (Italia)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych