Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

problem z synchronizacją

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 lipca 2009 - 23:34

witam posiadam iPhona 3G z OS 3.0, zainstalowałem najnowszy iTunes (aktualizacja) i teraz mam problem. mianowice iPhone nie synchronizuje się. iTunes go wykrywa pojawia sie napis synchronizacja ale nic na iPhona nie jest przenoszone (mam tylko te programy ktore zainstalowalem przez wifi). a muzyke musiałem wrzucic uzywając opcji "Ręcznie zarządzaj muzyką i wideo" co zrobić by nastąpiła normalna synchronizacja i wszystko sie wgrało (chodzi głównie o zdjęcia)? (wyłączenie/włączenie nic nie daje, tak samo respring) PS a zapomniałbym iTunes aktywowany - konto na US Store, aha i udało mi się zsynchronizowac kontakty

#2 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lipca 2009 - 07:52

Czy zmieniałeś położenie katalogów bibliotek multimediów na kompie ? Widać, że iTunes synchronizuje to, co ma w swoich zasobach. Jak masz poustawiane biblioteki, (muza ) - fotki dodajesz po podłączeniu ipka ( bo wtedy pojawia się ta zakładka ) Napisz więcej, bo tak trudno ustalić o co biega :)

#3 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lipca 2009 - 08:29

Postawilem kompa na nowo. zainstalowalem iTunes. Zrobiłem listy odtwarzan od nowa, wiec biblioteki są ok. Wiem ze zdjęcia są w zakładce. Mam zaznaczone synchronizuj w zakładce z dzwonkami, muzyka i zdjęciami. Podlaczylem iPhona. ITunes go wyczyscil, ale nie wgral nic do niego. I nie chce wgrac muzyki, ani dzwonkow, ani zdjęć ani programów... Pokazuje się synchronizacja, trwa ona może z 30 sekund ale nic nie jest wgrane/usuniete.

#4 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lipca 2009 - 08:35

Hmmm...czy używałeś jakiegoś eksploratora plików innego od iTunes ? Dziwi mnie to trochę, bo jak piszesz iTunes wyczyściło wszystko z pamięci telefonu, co oznacza, że sam program działa i mimo wszystko synchronizuje ipka ( no właśnie poprzez to usuwanie ) Ale napisałeś także, że "nic nie jest wgrane/usunięte" na końcu. To usunął czy nie ?

#5 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 08:40

Wolf piszesz postawiłem kompa, czy robiłeś format ? i chcesz przenieść zawartość tel. do iTunesa ?

#6 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lipca 2009 - 08:53

postawić to zapewne OS zrobił od nowa. Chce zrobić synchro z biblioteki itunes i tu jest dupa

#7 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 08:59

No możliwe, bo po formacie jest podobnie, można przenosić ale tylko zakupione rzeczy programy i nic więcej. Może poprostu używa USB 1.0 a nie 2.0, też miałem ten problem kiedyś przez przejścówke.

#8 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 lipca 2009 - 09:09

On chce synchro do telefonu zrobić, nie odwrotnie. Nie wchodzi mu nic, jak pisze. Jest synchro, ale zawartość telefonu pusta. Jeśli postawił OS od nowa i wrzucił czyste iTunes, to wykasowanie ipka jest dobrym sygnałem. Znaczy, że wszystko działa. Tylko trza dojść, dlaczego nie synchronizuje. Ale do tego dlej sam autor posta jest potrzebny :)

#9 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 09:14

ja bym stawiał na port USB :) też miałem napis synchronizuje i że można odłączyć tyle że nic w rzeczywistości nie zrobił

#10 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lipca 2009 - 09:29

To złe byś obstawil. W kompie mam wszystkie porty USB 2.0. iTunes wszystko mi usunął. Pózniej ręcznie wgralem muzykę, a programy przez WiFi i teraz jak podlaczam to ani nie usuwa ani nie wgrywa. Jedynie archiwizuje... Ale programy mam inne niż na kompie... Chodzi o wgranie z kompa do iP.(był format kompa) EDIT panowie robi się restore może to pomoże...

#11 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 09:53

może głupie pytanie, zalogowany jesteś w itunesie ? komputer byl autoryzowany ?

#12 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 11:00

witam posiadam iPhona 3G z OS 3.0, zainstalowałem najnowszy iTunes (aktualizacja) i teraz mam problem. mianowice iPhone nie synchronizuje się. iTunes go wykrywa pojawia sie napis synchronizacja ale nic na iPhona nie jest przenoszone (mam tylko te programy ktore zainstalowalem przez wifi). a muzyke musiałem wrzucic uzywając opcji "Ręcznie zarządzaj muzyką i wideo" co zrobić by nastąpiła normalna synchronizacja i wszystko sie wgrało (chodzi głównie o zdjęcia)? (wyłączenie/włączenie nic nie daje, tak samo respring)

PS a zapomniałbym iTunes aktywowany - konto na US Store, aha i udało mi się zsynchronizowac kontakty

Kolego czy ty masz za przeproszeniem problem z czytaniem?No przecież pisze że ma:]

#13 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lipca 2009 - 14:56

Restore pomógł iPhone się synchronizuje, ale nie chce wgrać niektórych zdjęć - czyżby blokada???

#14 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lipca 2009 - 16:37

nie blokada tylko kaszana soft 3.0, każdemu sie sypie inaczej, rób restore do bólu aż zadziała

#15 Michal-A1

Michal-A1
  • 3 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 17:04

problem z synchronizacją Czolem, Mam podobny problem. Otóż po upgrade softu na 3.0 w iPhone oraz iTunes na 8, iTunes nie rozpoznaje iPhone. Dostaję komunikat, że iphone podłączony ale iTunes nie potrafi go rozpoznać. Robiłem reinstalacje iTunes, zresetowałem iPhone do ustawień fabrycznych - nadal to samo. w serwisie ERA i Apple rozkładaja ręce :???: Może ktoś z was koleżanki i koledzy wie jak ten problem rozwiązać ? Pozdrawiam, Michał

#16 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 lipca 2009 - 18:49

zainstaluj na nowo soft 3.0. Odnośnie wrzucania zdjęć udało się... wystarczylo zmienić nazwy plików (zdjęć)

#17 Michal-A1

Michal-A1
  • 3 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 19:04

Może głupie pytanie ale ... jak mam załadować soft na iPhone skoro iTunes go nie widzi ?

#18 artijg

artijg
  • 1 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 19:58

Ja u siebie rozwjazalem ten problem, wystarczy wywalic katalog " iPod Photo Cache" z katalogu gdzie trzymane sa fot i foty sie wgrywaja wszystkie bez problemu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych