Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

low fps Enemy Territory

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartek1001

bartek1001
  • 12 postów

Napisano 20 lipca 2009 - 21:14

Witam. opisalem swoj problem w watku odnoszacym sie do et ale niestety nikt nie odpisal. Jako ze jestem fanem tej gry - i oprocz gta raczej nie grywam zwracam sie z mega prosba. mam MBP z grafa gforce 8600 gt. Wczesniej mialem zainstalowane et na windzie. Teraz postanowilem usunac winde i sciagnalem et na maczka. Problem jest taki ze w goracych momentach mam 20 fps-ow co na windzie niemialo miejsca. Zastanawiam sie czy moze mam jakies slabe sterowniki do tej grafy czy jak? poradzcie cos prosze. Oprocz tego mam tez pytanie odnosnie cfg. Wzialem sobie moj stary cfg z windy i wciagnalem do etpro w maczku...i nic nieda sie wgrac configa. Czy sa jakies roznice miedzy konstrukcja tych konfigow? Prosze pomozcie bo mam ssanie na granie.

#2 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 20 lipca 2009 - 22:02

Zmniejsz detale albo rozdziałkę na 1280x800 powinno pomóc, a także nie zapomnij ściągnąć patcha ze strony wydawcy.

#3 bartek1001

bartek1001
  • 12 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 05:51

juz ustawilem na low details a co za tym idzie rozdzialka poszla na 800x600 i nic. Pozatym moj komputer spelnia raczej wymagania sprzetowe wobec tej gry:). Przeczytalem od deski do deski watek o et na tym forum i nikt nie wspomina o podobnym problemie przy czym jak mam 20 fps to gra staje sie zupelnie nie grywalna. patcha mam 2.60b czyli pod et pro. Prosze o jeszcze jakies rady. Pozdrawiam

#4 zioper

zioper
  • 261 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 21 lipca 2009 - 09:08

A ile ramu ? Bo mac chyba wiecej ramu zabiera podczas grania niz winda.

#5 bartek1001

bartek1001
  • 12 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 09:16

lol, chcesz mi powiedziec ze kupilem sprzet za 6 k ktory nie pociagnie takiej gry jak et?? Btw sadzac po zainteresowaniu tematem albo problem niejest powszechny albo malo ludzi gra tu w et.

#6 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 lipca 2009 - 09:20

Sprawdz informacje tego RT i czy przy rodzaju pisze program (Universal) czy (PPC) - moze masz wersje dla PPC. (chyba nie musze tlumaczyc ze skutkowalo by to odpaleniem przez Rosette czyli bardzo niskimi FPS'ami ;) )

#7 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2009 - 09:26

Sprawdz informacje tego RT i czy przy rodzaju pisze program (Universal) czy (PPC) - moze masz wersje dla PPC. (chyba nie musze tlumaczyc ze skutkowalo by to odpaleniem przez Rosette czyli bardzo niskimi FPS'ami ;) )

Gra jest tylko na Intele,swojego czasu mocno w nią grywałem na sprzęcie poniżej i nie było żadnych problemów.

#8 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 lipca 2009 - 09:43

Gra jest tylko na Intele.

Wlasnie ze nie tylko ;) stad wlasnie moja propozycja.

#9 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 lipca 2009 - 10:01

Wlasnie ze nie tylko ;) stad wlasnie moja propozycja.

Raczej tylko;-)
Aspyr - Enemy Territory QUAKE Wars?

#10 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 22 lipca 2009 - 10:52

Jezeli faktycznie mowisz o Quake Wars to jakis zadzwiajacy zbiek okolicznosci sie nam trafil :D Ja pisalem o zwyklym, starym Enemy Territory do ktorego (zbiegiem okolicznosci?) najnowszy patch to tez 2,60b. Gra ta ma pare lat, jest na silniku Quake3 i wyszla na PPC i Intele. :D

EDIT
Ok pogoglalem i napewno nie mowisz o Quake Wars - gry ci sie pomylily. Jezeli masz Enemy Territory w wersji 2.60b to na pewno masz wersje na PPC bo 2.60b nie wyszlo na Intela - to wyjasnia twoje problemy z fpsami. Tu masz link do 2,60d - najnowszej wersji dla maka na Intele: GamesTV.org :: Downloads :: Wolfenstein: Enemy Territory OS X 2.60d

:P

Nie ma za co.

#11 bartek1001

bartek1001
  • 12 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 08:07

Witam, bylem, pobralem, zainstalowalem iiiiiiii..... nic :) pb niechce sie enable:) a co za tym idzie niemoge sobie zagrac (i sprawdzic fps) na jedynie slusznym serwerze FP na jedynie slusznym modzie etpro. Btw podaje ip serwera bo jest naprawde zacny: 82.136.37.61 standardowy port. Plz pipol help łif problem:)

#12 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 lipca 2009 - 08:36

Problemem sa stare pliki PB ktorych instalator jakos nie podmienia :D - usun CALY folder Wolfenstein ET a nasteppnie zainstaluj calego ET i PB z obrazu z wersja 2.60d (do ktorego link ci podalem ;) ) usun tez caly folder /Users/[nazwa uzytkownika]/Library/Application Support/Wolfenstein ET Sprzawdzilem u siebie bo mialem ten sam problem i ww rozwiazanie dziala.

#13 bartek1001

bartek1001
  • 12 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 08:54

usunalem caly folder z programow z biblioteki tez wchodze teraz na pobrane zeczy klikam na et i jakby go nie instaluje tylko pojawia sie na biurku ikona "biale cos" :) swierzak na maczku jestem ale jak dlamnie on go odpala jakby z zewnatrz, i jeszcze przeczytalem sobie takie cos Notes: - No mods are included in this release. Most servers running mods are setup with the older non-universal Mac binaries. Until they upgrade, it's likely you will crash if you try to connect to them. Orłem z angielskiego niejestem ale jak dla mnie to brzmi tak jakby niedalo sie grac na modach typu et pro No i tak sie wlasnie dzieje...:(:(:( jest awaiting gamestate i sie gra wysypuje prosze prosze prosze jestem uparty i nie lubie sie poddawac ale cos mi sie wydaje ze se winde zainstaluje dla corela i et

#14 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 lipca 2009 - 09:42

niestety wyglada na to ze ETPro nie dziala z intelowa wersja ET.

#15 bartek1001

bartek1001
  • 12 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 10:24

tak czy siak dzieki Classic za rozwiazanie problemu. Btw tez jestem z Tychow:)

#16 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 23 lipca 2009 - 11:19

Ciesze sie ze moglem pomoc ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych