Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

3GS Kompas i Pokrowiec

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 17 July 2009 - 01:44

Stalem sie niedawno posiadaczem 3GS :-D , jednak prawie od razu zauwazylem ze kompas dziala bardzo slabo, wrecz na otwartych przestrzeniach wskazywal prosbe o kalibracje, pokazywal rozne dziwne kierunki i wogole szalal. drugi 3GS (akurat kumpel tez kupil w tym samym czasie) polozony obok wskazywal dobrze (lub w miare - dokladnosc tego kompasu pozostawia mimo wszystko do zyczenia :). w tym samym momencie moj wywalal komunikat o kalibracji. wiec uznalem to za uszkodzenie, wyslalem do serwisu, za 3 dni mialem spowrotem nowiutkiego iphone-a. ten juz nie szaleje i pokazuje to co ma pokazywac. Ale, i tu pojawia sie moje pytanie, do tej pory uzywalem IP 2G noszac go w pokrowcu malware, po zakupie nowego, oczywiscie do pokrowca trafil 3GS. nie bede sie rozpisywal na temat pokrowca, wystarczy ze powiem ze jest to (w zasadzie kabura) na pasek z MAGNETYCZNYM zaknieciem. I czy w zwiazku z tym ze pokrowiec ma magnetyczne zapiecie moglo sie cos w srodku mojego starego namagnesowac ze zaczal wariowac ? (na chlopski rozum niby tak) bo boje sie dawac nowego do tego pokrowca, bo moga ponownie nie wymienic albo sie wkurzyc :D. czy takie uszkodzenie kompasu moglo powstac na skutek magnetycznego zamkniecia pokrowca ? oczywiscie ipek podczas prob kompasu byl wyjmowany z pokrowca/kabury. tak na marginesie, zapewne wiekszosc metalowych etui do 3G nie sprawdzi sie przy 3GS ... co o tym sadzicie ?

#2 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 July 2009 - 09:33

Ja przy 2G miałem problemy podczas noszenia w skórzanym Bugatti z klapką z wszytym magnesem. Fon wieszał się dość często, na ekranie natomiast wyraźnie widziałem cień kółka magnesu. Wyjęty z futerału ( uwaga, bez obaw - nie nosiłem przy pasku, nawet nie miał zaczepu !:)) sprawował się idealnie. Włożony - już po pewnym czasie fiksował

#3 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 29 August 2009 - 21:53

da innych, znalazlem pare odpowiedzi na necie. NIE NOSCIE swoich 3GS w pokrowcach z magnetycznym zamknieciem. w srodku cos sie magnesuje w okolicy magnetometru i pozniej albo potrzebuje dlugiego czasu na odczytanie polozenia albo wogole nie potrafi go poprawnie odczytac.

#4 Shakal

Shakal
  • 753 posts
  • SkądWrocław/Kraków

Posted 29 August 2009 - 22:05

A to ciekawe! Hmmm jest to w manualu nowego iPhona? Jak nie to można by im wysłać jakiś cynk o tym?

#5 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 posts
  • SkądDublin, Katowice

Posted 29 August 2009 - 22:11

jest tez na stronie apple zeby nie uzywac magnetycznych pokrowcow. juz do 3G, ze zakloca dzialanie radia.

#6 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 August 2009 - 08:40

hm.. ale przeciez iphone nie ma radia..

#7 iicd2386cd

iicd2386cd
  • 41 posts

Posted 30 August 2009 - 09:27

Chyba chodzilo o modem odpowiadajacy za telefonowanie, gps itp ... W htc to nazywalo sie radio ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users