Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - brak środków na koncie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2009 - 18:44

Witam, dlaczego iP mimo tego, że jest podłączony pod wifi, próbuje się łaczyć przez 3G? Nie mam abonamentu (teraz wiem, że to mnie ratuje od mega rachunku za net... ). Własnie skończyły mi się środki na koncie. Mimo aktywnego połączenia wifi iP chce się łaczyć przez 3G/Edge do internetu i coś ściągac. Wiem to, bo właśnie zostałem zablokowany serią sms od Orange o treści brak środków... nie da się nic zrobić, bo co sekundę wyskakuje taki sms ;/ Dodam, że push mam wyłączony, nie mam JB i nie chcę mieć, mam soft 3.0. Nie mam możliwości edycji apn. Taka sytuacja zawsze występuje, gdy kończy mi się kredyt na koncie, aby zatrzymać te sms, muszę doładować konto, które nie starczy mi na długo, przy takiej sytuacji. W tej chwili musiałem wyłaczyć telefon, bo już nie mogłem wytrzymać...

Dołączona grafika

EDIT: od 19:45 dostałem 40 sms z orange, o braku środków na koncie... nie da się korzystać z telefonu.... co za ........ !!

#2 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2009 - 18:57

http://www.myapple.p...-w-iphonie.html

#3 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2009 - 19:07

Po pierwsze - nie chcę robić JB
Po drugie, dlaczego, gdy jestem w zasięgu działającej sieci wifi z internetem, iP dalej chce się łączyć przez 3G?

#4 blackangelek

blackangelek
  • 46 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 19:20

Miałem miesiąc temu identycznie...
przez tydzień (może 2) dostałem około 900 smsów!!!
Dodam,że mam na abonament,ale na szczęście zablokowany po przekroczeniu 0 zł był.
W Bossprefs miałem wyłączone edge i 3g i dalej to samo,też byłem w zasięgu swojego domowe wifi.
Wreszcie dokładnie (po długim szukaniu) przekopałem ten temat: klik.
I znalazłem to:

Jak w ogóle nie korzystasz z 3G ani EDGE to odpal sobie w Safari Disable EDGE/3G data on iPhone - iphonenodata.com - for free i zablokuj w ogóle te sposoby łączności, zostanie Ci tylko wifi i problem z głowy

profil-klik.
W ustawieniach ,jak chcesz korzystać możesz odinstalować...
Mi zadziałało :)

#5 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipca 2009 - 19:24

Dziękuję, chyba zadziałało.

#6 draconblair

draconblair
  • 11 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 14:22

Panowie jak zrobić Disable Edge?