Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Visual Basic ( Podstawy )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 16 lipca 2009 - 12:18

Witam,

kompletnie nie znam się na Visual Basic a potrzebuje wykonania 3 prostych zadań, które osobie zajmujacej sie tym zajmie 10 minut.

Potrzebuje wykonac program ktory po Kliknieciu przycisku, bedzie wykonywal dzialania ( srednia, dodawania, odejmowanie, iloczny liczb od 3 do 4 ) - chodzi mi oczywiscie o 4 oddzielne programy

np.

n=textbox1.text
suma=0
ile=0
liczba=cells(i,1)
for i = 1 to n
if liczba >= 100 then
suma=suma+liczba
else
end if
if liczba >= 100 then
ile = ile + 1
else
end if
next if
srednia = suma\liczba
zle srednia= suma\ile
textbxox2.text=srednia
end sub

#2 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 16 lipca 2009 - 15:57

Też się nie znam na VB, ale magiczne słówko "proszę" potrafi czasem czynić cuda :)

#3 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 16:15

Po pierwsze, nie znając VB jak możesz wiedzieć ile to zajmie komuś, kto się zna? A po drugie to jak rozumiem, masz zadanie do zaliczenia przedmiotu, które to zaliczenie potwierdzi Twoją znajomość zagadnienia i umożliwi dalszą naukę bardziej skomplikowanych rzeczy. Ty oczywiście sobie z tym poradzisz prosząc kogoś o zaliczenie trudniejszych zadań. I tak do końca szkoły, tak? "Jak sobie pomyślę jaki ze mnie inżynier to się boję iść do lekarza"

#4 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 16 lipca 2009 - 17:04

Po pierwsze, nie znając VB jak możesz wiedzieć ile to zajmie komuś, kto się zna?

wiem ile to zajmuje, poniewaz wykonywalem juz tego rodzaje zadania sam pisałem powyższą formułke.

A po drugie to jak rozumiem, masz zadanie do zaliczenia przedmiotu, które to zaliczenie potwierdzi Twoją znajomość zagadnienia i umożliwi dalszą naukę bardziej skomplikowanych rzeczy. Ty oczywiście sobie z tym poradzisz prosząc kogoś o zaliczenie trudniejszych zadań. I tak do końca szkoły, tak?

A od tego przypadkiem nie jest forum? Nie pytam o waszą opinie, tylko poszę o pomoc

#5 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 17:29

Ty nie prosisz, Ty chcesz żeby dać rozwiązanie. Ja jak proszę to używam słowa "proszę". A jeżeli pytasz o VB to skocz na forum piecykowe, proszę, tutaj używamy co najwyżej real basic :)

#6 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 16 lipca 2009 - 18:14

.. powiedzcie czemu tak jest, że im forum jest dłużej, staje się powiedzmy bardziej elitarne, a jednocześnie bardziej wyciąłem przekleństwo - 51m0n MF

Forum jest od wszystko i od tych dobrych i głupich pytań, skoro nie znam się na Visual Vasic'u a potrzebuje pomoc, a moim ulubionym forum jest właśnie te? A znajduje się tutaj dział Programowanie to czemu mam nie napisać posta?! Bo jest banalny? I dla kogoś zajmie to chwile.. To dobrze, po to sie rejestrowałem żeby uzyskać pomoc a czasami komuś pomóc.

Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.

źródło : Forum dyskusyjne – Wikipedia, wolna encyklopedia

Jak ktoś się pyta, jak ustawić prawy przycisk w MacBooku, albo jak zainstalować Windows XP przez BootCampa. To co? Napiszecie im pewnie

"Wypadało by przeczytać instrukcje"

Przecież to jest wyciąłem przekleństwo - 51m0n MF śmieszne dosłownie. Wiem że dostanę ostrzeżenie czy inny mandat i mam to w dupie, ale musiałem to napisać.

#7 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 19:25

Jest różnica między proszeniem o pomoc, porady itp a wieszaniem ogłoszenia ze zleceniem na robotę. W którym miejscu Ty poprosiłeś o cokolwiek innego niż to, by ktoś odwalił za Ciebie robotę?

#8 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 17 lipca 2009 - 11:16

Proszę trzymać poziom dyskusji. To jest forum i każdy ma prawo wyrażać swoją opinię dopóki robi to w sposób kulturalny. Kolego Fikou, prosisz... właściwie to nawet nie prosisz! o coś i dziwisz się w jaki sposób zostałeś potraktowany. Trochę kultury. Nie można żądać od innych żeby coś za Ciebie zrobili i jeszcze się dziwić, że mają zastrzeżenia. Każdy następny post zawierający przekleństwo bądź obrażający innego użytkownika będzie nagradzany ostrzeżeniem.

#9 Fikou

Fikou
  • 475 postów
  • SkądStettin, Poland

Napisano 17 lipca 2009 - 19:56

super

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych