Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zimbra

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 12 lipca 2009 - 12:08

Przypadkiem (przy okazji aktualizacji Safari) natknęłam się dzisiaj na Zimbra, i od jakiejś godzinki testuję to cudo w wersji desktopowej.
Czy ktoś z was miał z tym do czynienia? Czytałam parę opinii w necie i ponoć jest to bardziej popularne (nie u nas w kraju:P) niż gmail.

W użytkowaniu wydaje się bardziej user-friendly niż Contactizer. Może do wieczora zmienię zdanie. :)))

#2 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 12 lipca 2009 - 12:56

To jest jeden z największych konkurentów Google, jeśli nie największy - Yahoo. U nas mało popularne, ale na nowym kontynencie porównywalnie z Google. Jakoś bardziej mnie przekonuje Google, chociaż są to za pewne uprzedzenia do Yahoo wynikające ze starych doświadczeń, bo Zimbry nie używałem.

edit
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat dostępu przez IMAP lub POP3, można jedynie podpiąć pod konto Zimbra inne konta pocztowe (IMAP lub POP) ale wygląda na to że dostępu do swojego konta w z pomocą tych protokołów nie uzyskasz, czyli po staremu :-)

#3 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 12 lipca 2009 - 13:24

Jest dostęp zarówno via IMAP jak i POP. Nie wiem, jak działa, bo na razie podpięłam tylko dwa konta gmailowe.

#4 pkos

pkos
  • 242 postów

Napisano 12 lipca 2009 - 13:38

Wersji desktop w zasadzie nie używam ale od AJAX'owego klienta po www różni się chyba tylko tym że pracuje offline. Generalnie polecam Zimbrę także na serwery, jest darmowa wersja - zero problemów.

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 401 postów

Napisano 12 lipca 2009 - 13:51

Ej, no właśnie - Zimbra to przede wszystkim serwer poczty, a dopiero potem skrzynka ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych