Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czym partycjonowac dysk spod windowsa?

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 psiuku

psiuku
  • 5 posts

Posted 12 October 2006 - 19:32

witam, mam postawionego win xp, spartycjonowany dysk (3 partycje, ktorych nie chce ruszac oraz 10gb wolnego miejsca na macosxa). czym moge utworzyc partycje hfs przed instalacja macosxa, ale tak zeby nie ruszylo to danych na pozostalych partycjach? disk utility kasuje te dane... dzieki z gory za pomoc, pozdrawiam.

#2 Shime

Shime
  • 668 posts
  • SkądAngli :(

Posted 12 October 2006 - 19:42

W sumie to jest forum Appla. Ale sprobu uzyc Partitionmagic pod winde powinno byc tam cos takiego

#3 psiuku

psiuku
  • 5 posts

Posted 12 October 2006 - 20:31

rozumiem, ze to forum apple'a i przepraszam, jesli kogos urazilem zamieszczajac moje pytanie tutaj - pomyslalem, ze jesli gdzies beda zainteresowani ludzie, to wlasnie tutaj. partition magic nie potrafi robic partycji mfs. wiekszosc programow pod winde nie potrafi, stad moje pytanie...

#4 Shime

Shime
  • 668 posts
  • SkądAngli :(

Posted 12 October 2006 - 21:14

Jak tak to nie wiem.

#5 spoco

spoco
  • 1035 posts
  • SkądWawa

Posted 13 October 2006 - 08:54

wsadz sobie dowolne livecd linuxowe i skorzystaj z fdisk

#6 PavelM

PavelM
  • 1535 posts
  • SkądKraków

Posted 13 October 2006 - 09:59

Na jakim komputerze?

#7 psiuku

psiuku
  • 5 posts

Posted 13 October 2006 - 11:37

na dell inspiron 6400, ale chyba znalazlem juz rozwiazanie. napisze jesli zadziala. dzieki za pomoc.

#8 PavelM

PavelM
  • 1535 posts
  • SkądKraków

Posted 13 October 2006 - 12:39

na dell inspiron 6400,
ale chyba znalazlem juz rozwiazanie.
napisze jesli zadziala.
dzieki za pomoc.

To chyba nie jest Mac?
Czytałeś pkt. 4.e. Regulaminu Forum?

#9 psiuku

psiuku
  • 5 posts

Posted 13 October 2006 - 15:06

jasne, ale wychodze z zalozenia, ze jesli sam apple reklamuje system jako mozliwy do zainstalowania na pc to chyba nie jest niczym zlym ( a juz na bank nielegalnym) probowac to robic.

#10 magmac

magmac

• 1170 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 13 October 2006 - 15:09

w ktorym miejscu apple reklamuje, ze mozna system zainstalowac na klasycznym PC ? To systemy z klasycznego PC mozna zainstalowac na makintelach ! Kolosalna roznica. Probojac instalowac MacOS na komputerze PC lamiesz postanowienia licencji tego systemu a na dodatek jestes zwyklym zlodziejem z systemem sciagnietym z internetu. Dodatkowo opisy i porady w tym temacie sa na tym forum (i slusznie) zakazane. Wnosze do moderatow o zablokowanie watka i usuniecie go do kosza.

#11 psiuku

psiuku
  • 5 posts

Posted 13 October 2006 - 15:43

hmm.. to widzisz... moj blad - dzieki za korekte. juz teraz wiem, ze staram sie popelnic przestepstwo. natomiast proponuje, zebys powstrzymal sie od rzucania w obcych ludzi wyzwiskami, nic nie wiedzac na temat ich sytuacji. Jesli Ty nazwales mnie zwyklym zlodziejem, a okazaloby sie, ze tak nie jest, to wtedy Ty okazalbys sie zwyklym debilem... ale to chyba nie jest temat na to forum. dzieki wszystkim za okazana pomoc i wyjasnienie mojego bledu. ja tez wnosze do moderatorow o usuniecie tego watku...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users