Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja World Of Warcraft

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#26 Adamkos

Adamkos
  • 38 postów

Napisano 09 maja 2008 - 12:21

Pomijajac instalacje z sieci, czy plyty, wowa mozna sobie przegrac z innego kompa na ktorym jest zainstalowany, z maca na maca lub z pc na pc. mozna caly folder z gra przeniesc w inne miejsce, na inny dysk itp, bedzie chodzic i zachowamy wszystkie addony i konfiguracje.

#27 gajos

gajos
  • 427 postów

Napisano 09 maja 2008 - 18:44

Plik realmlist.wtf:
set realmlist eu.logon.worldofwarcraft.com
set patchlist eu.version.worldofwarcraft.com

Takie wpisy w pliku i logujesz sie (korzystasz z konta) dla europejskich serwerow WoW. Nie trzeba przeinstalowywac gry.
Pamietaj ze serwery US - EU sa calkowicie rozdzielne wiec musisz grac tam, gdzie masz konto.

#28 Broql

Broql
  • 15 postów

Napisano 29 lipca 2008 - 21:09

Witam, niedawno stałem się posiadaczem macbook'a pro z procesorem intela i jak wkładam płytki do superdrive'a w celu instalacji wow'a to po kilku sekundach są po prostu wyrzucane z napędu. Nie jest to wina płyty bo próbowałem też na nośnikach znajomych, cały czas ten sam efekt, aczkolwiek płytki z innymi programami działają. Może ktoś pomóc?

#29 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 30 lipca 2008 - 11:28

a próbowałeś kilka razy podrząd łożyć? U mnie jak czegoś nie czyta, to zazwyczaj za 2 albo 3 razem załapuje, ew możesz ściągnąć instalator ze strony blizzardu chyba.

#30 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 30 lipca 2008 - 11:43

a próbowałeś kilka razy podrząd łożyć? U mnie jak czegoś nie czyta, to zazwyczaj za 2 albo 3 razem załapuje, ew możesz ściągnąć instalator ze strony blizzardu chyba.

Dokładnie tak,w Account jest opcja download;)

#31 Broql

Broql
  • 15 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 11:56

Nie pomaga :( , jakoś nie widzę ściągania prawie 4gb, ale już wiem jak to zainstalować, włożę płytę do pc i skopiuje pliki potrzebne do instalacji na mp3, potem zrzuce te pliki do jednego folderu na mac'u i zainstaluje, tylko byłby ktoś łaskaw upload'ować gdzieś plik installera, który rozpocząłby proces?

#32 PICIU1984

PICIU1984
  • 6 postów

Napisano 30 lipca 2008 - 17:57

witam mam pytanie..........jestem fanem serii Europa Uniwersalism..........a pytanie tyczy się EU 3 slyszalem ze jest możliwość gry na macu...... Czy jest jakaś specialna wersja tej gry jaka bym musiał kupić, ktora jest przeznaczpna na maca tylko....... czy moge kupić "zwykłą wersje" tej gry????? W Empiku pytałem i szukałem informacji na pudełku ale nic nie zdziałałem........ z góry dziekuje za udzielenie odpowiedzi.......

#33 iPaweł

iPaweł
  • 811 postów
  • SkądПри́п'ять

Napisano 12 sierpnia 2008 - 18:20

PICIU1984 jeśli gra jest obsługiwana bezpośrednio przez system Mac OS to pisze albo jest naklejka MAC z tyłu pudełka jeśli gra jest obsługiwana przez dwa systemy to wpierw są podane wymagania gry pod windows a zaraz od spodem pod ew. wymagania na Mac OS. W sklepach saturn już można coraz częściej zauważyć specjalne półeczki z grami tylko na Mac.

#34 wlodi28

wlodi28
  • 91 postów
  • SkądKowary

Napisano 13 sierpnia 2008 - 23:07

kurcze pomozcie gram w wowa na macbooku i cos kliknelem i nie mam ekranu na caly monitor ;/ co zrobic zebym znow mial obraz wowa na cala matryce a nie w okienku

#35 Sledziu

Sledziu
  • 430 postów
  • SkądWr

Napisano 13 sierpnia 2008 - 23:13

jabłko + m

#36 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 19:16

Mogłby mi ktoś szczegółowo wytłumaczyć jak przekształcić konto trajalowe w normalne, troche grałem w triala i wolałbym nie zkładać nowego konta, jeśli pojawiło się już coś takiego to przepraszam

#37 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 26 sierpnia 2008 - 04:07

kupujesz gre z kluczem CD logujesz sie na stronie www do swojego konta wpisujesz klucz cd chyba w payment history czy cos takiego i tyle. dostaniesz w cenie gry miesiac grania za free.

#38 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 18:37

jak zalogowa się przez stron jak wchodz na WorldofWarcraft.com to nbie ma tam opcji, aby się zalogować. Za pomoc z góry dziękuje

---- Dodano 27-08-2008 o godzinie 17:56 ----
Przepraszam już wiem, dziękuje za pomoc

---- Dodano 27-08-2008 o godzinie 18:06 ----
Teraz mam niestety inny problem, mianowicie, gdy chce zainstalować grę i klikam w "install world..." to wyskakuje "please insert a CD 1 coś tam coś tam". W pudełku jest tylko 1 płyta DVD i żadnej innej. Problem dotyczy złego egzemplarzu, czy mojego komputera? Mam nowego macbooka 2,4, jeśli to pomoże

#39 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 28 sierpnia 2008 - 04:13

no to wkladasz ta jedna plyte DVD i z niej instalujesz... nierozumiem jaki to problem. Pewnie to tylko literowka. Ja mam instalator jeszcze na CD i problemow nie mialem.

#40 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 21:07

Dobra, dzięki za pomoc, probowałem przekształcić konto trailalowe w normalne i wpisuje klucz i wyskakuje mi, że jest zły, sprawdzałem go 4 razy i z pewnością jest dobry, czy jak zainstaluje gre to juz nie moge upgradować konta?

#41 kamillys

kamillys
  • 854 postów
  • Skądokolice W-wy

Napisano 29 sierpnia 2008 - 21:49

Niby dlaczego? Zadzwoń do Blizzarda, może Ci pomogą.

#42 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 04 października 2008 - 12:31

Błąd polegał na tym, że tworząc triala zaznaczyłem United States, a nie Europa. Dziękuję wszystkim za pomoc. Teraz mam takie pytanko, mianowicie gra już działa i wszystko jest ok, tylko jak gram (macbook 2,4) to czsami grafika się psuje. Muszę poinstalować jakieś sterowniki do karty graficznej, czy to sama karta graficzna macbook'a? Przepraszam, że tak ten wątek zaśmiecam

#43 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 11 października 2008 - 12:14

Błąd polegał na tym, że tworząc triala zaznaczyłem United States, a nie Europa. Dziękuję wszystkim za pomoc. Teraz mam takie pytanko, mianowicie gra już działa i wszystko jest ok, tylko jak gram (macbook 2,4) to czsami grafika się psuje. Muszę poinstalować jakieś sterowniki do karty graficznej, czy to sama karta graficzna macbook'a? Przepraszam, że tak ten wątek zaśmiecam

#44 chrislogi

chrislogi
  • 1 postów

Napisano 29 października 2008 - 16:09

A czy ktos sie orientuje czy przy odpalonym WoW mozna jakos przelaczac aplikacje, ew wrocic na pulpit? Probowalem rozne kombinacje i nic, z gory dzieki za pomoc.

#45 mrfreeze

mrfreeze
  • 246 postów

Napisano 29 października 2008 - 17:14

graj w window mode ( ustawienia video ) i wtedy masz wszystko pod kontrola

#46 fajfelek

fajfelek
  • 50 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 11:49

installer Witam czy moglby mo ktos kto tutaj posiada WoWa przesłać ten plik installer.app (bo ja go nie mam na plycie z gra ;( )

#47 RobAndzik

RobAndzik
  • 365 postów
  • SkądIngolstadt DE

Napisano 26 lutego 2009 - 23:24

Gra jest do sciagniecia ze stron Blizzarda, tak wiec plytka jest Ci nie potrzebna.

#48 vietcargo

vietcargo
  • 35 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 07:23

Download ze strony Blizzardu trwa wieki (u mnie ok. 20 godzin), dlatego osobiście pobrałem obrazy płyt z pirackiej zatoki. Znacznie lepsze rozwiązanie ;-)

#49 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 04 marca 2009 - 21:55

teaz jeszcze tylko pare giga patchy do sciagniecia i grasz... :)

#50 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 20 marca 2009 - 01:17

Na Mac Book Alu śmiga jak dzika. W ustawieniach wideo standardowych (po instalacji) było 90 fps, a kiedy dałem wszyskie parametry na max 26 fps. Na wbudowanym LCD.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych