Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Neostrada, Sagem fast 800 a Leopard

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Julek

Julek
  • 86 postów
  • SkądEuropejski brzeg Wisły

Napisano 10 lipca 2009 - 08:41

Witam,

Jestem w trakcie instalowania neostrady. Dołączono mi do niej modem TPSA Sagem Fast 800. W trakciinstalacji, instalator informuje mnie o błędzie ''internet connect.app not foound'' przerywając tym samym instalacje.

Googlując dowiedziałem się, że od Leoparda aplikacja ta zniknęła z systemu. I teraz proste pytania: jak mam w tej sytuacji zainstalować modem?

Bardzo was proszę o pomoc...

#2 cooper69

cooper69
  • 1 036 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 lipca 2009 - 08:44

kup najprostszy router bezprzewodowy do Neo i po kłopocie.

#3 janhalb

janhalb
  • 951 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 09:54

Tak, to chyba najlepsze wyjście. Ja usiłowałem isntalować neo na leopardzie za pomocą modemu Thomson - i zipa dumna, okazało się, że Mac i Thomson "się nie lubią" i kropka. Kupiłem najprostszy router bezprzewodowy, jak dostałem (Pentagram P6331-42) - i wszystko śmiga, aż miło... Koszt - rzędu 150 zł.

#4 Furiat

Furiat
  • 235 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 10:04

Jednak koszt. I gdzie ten Mac z reklamy co się rozumie z każdą gadającą po japońsku kamerą ?? :P

#5 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 12:02

Router najszybciej i najwygodniej, natomiast jesli chodzi o "walczenie" z sagemem - instalujesz to na PowerBooku G4 takim jak w opisie? jakie to sterowniki? te z plyty do modemu czy jakies inne? czy wolalo o podpiecie modemu w trakcie instalacji? jesli tak to jak sie zachowuja diody na modemie bo moze modem zainstalowalo teraz tylko stworzyc polaczenie przez ten modem a to sie da zrobic spod system preferences->network->"+"?
Pozatym tutaj tez sa porady odnosnie tego i jednak zalecaja zeby sciagnac internet connect i wrzucic do programow zeby ruszylo. Tylko nie wiem czy warto, chyba lepiej odzalowac te 60PLN na router z ADSL-em lub 120 na taki z wifi.

#6 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 13:09

Wszystkie modemy od tepsy miały sterowniki na płytkach dla Maca ale PowerPC i jak widzę nic się nie zmieniło. Kup nowy router z modemem w sklepie. Osobiście sprawdzam przed zakupem czy dany sprzęt ma wyraźnie zaznaczone na pudełku, że działa pod Mac OS X - czyli jest to zaznaczone w opisie i ma logo Findera. Ze swej strony polecam rozważenie oferty Linksys-a.

#7 majusi@wp.pl

majusi@wp.pl
  • 31 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lipca 2009 - 14:16

Każdy router ADSL, najlepiej Wi-Fi jest najlepszym rozwiazaniem dla tego problemu niż Sagem. Przynajmniej nie jesteś przywiązany do łącza. Sam zastapiłem ten modem routerem. Większe możliwości, tym bardziej jak się ma więcej niż jeden komp w domu. Jest to inwestycja nawet parę lat.

#8 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 lipca 2009 - 15:31

Jeśli pppoe to bez problemu przecież odpalisz na maku

#9 Julek

Julek
  • 86 postów
  • SkądEuropejski brzeg Wisły

Napisano 15 lipca 2009 - 07:02

Dziękuję*za rady. Router Asusa kupiony, skonfigurowany. Pozdrawiam

#10 Magenta79

Magenta79
  • 1 postów
  • SkądSaska Kepa, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:52

do dzis sie nic niezmienilo w sprawie sagema... wiec ide kupic ruter w Netia nie ma ani jednej osoby ktora by sie znala choc odrobine na macintoshach kazano mi sie skontaktowac z Apple lub wgrac sobie sterowniki... hihihihi eh... a ja sadzilam, ze stajemy sie coraz bardziej cywilizowanym krajem, jednak nie we wszytskich dziedzinach, szkoda

#11 jagoda0406

jagoda0406
  • 11 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 16:08

Witam probuje sie polaczyć z neostrada (livebox) ktora mam w domu, komputer widzi siec prosi o klucz WEP, dostaje a i tak nie moge sie polaczyc. z tego samego polaczenia korzystaja dwa inne komputery - wiec net napewno jest ok. mam Mac OS Xleopara w wersji angielskiej dlatego prosze o ile to mozliwe co mam kliknac podac po angielsku bardzo bardzo dziekuje :)))

#12 Nurse

Nurse
  • 169 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 16:28

Przed połączeniem naciśnij przycisk "reg" na liveboxie.

#13 arius

arius
  • 161 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 sierpnia 2009 - 16:40

mam Mac OS Xleopara w wersji angielskiej dlatego prosze o ile to mozliwe co mam kliknac podac po angielsku

bardzo bardzo dziekuje :)))

Leopard nie jest tylko w wersji ang. i możesz sobie zmienić język w preferencjach systemowych.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych