Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Głośniki Logitech 5.1 na Macbooku?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hotek

Hotek
  • 91 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 14:18

Zamierzam w niedalekiej przyszłości zakupić to cudo. I mam pytanko, czy jakoś dało by się podłączyć głośniki 5.1 do lapka?

#2 positivo

positivo
  • 21 postów
  • Skądlublin

Napisano 09 lipca 2009 - 14:29

nie da rady... w macbooku masz jedno wyjscie stereofoniczne, a do glosnikow 5.1 potrzebujesz trzech. 1 na przody 1 na tylne 1 na subwoofer edit: no chyba, ze korzystasz z zewnetrznej karty 5.1, ktora rzecz jasna wspolpracuje z osx

#3 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 09 lipca 2009 - 14:57

Albo karta USB 5.1, albo tak jak ja zrobilem - przejsciowka, ktora jedna meska wtyczke jacka rozgalezia na trzy zenskie - wtedy i centralny i przednie i tylne i subwoofr graja to samo ;P nie do konca jest to dziewk 5.1 ale rozlega sie dookola ciebie w stereo

#4 positivo

positivo
  • 21 postów
  • Skądlublin

Napisano 09 lipca 2009 - 16:42

no tak, jest mozliwosc uruchomienia odtwarzania w kazdym glosniku tego samego, ale to kompletnie mija sie z celem

#5 IPablus

IPablus
  • 93 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 16:50

chym, może to głupie pytanie ale o jakich konkretnie głośnikach (jaki model) mówisz? Logitechów z systemem 5.1 jest parę modeli. Bo jeśłi mówisz np. o modelu Z-5500 to nie ma najmniejszego problemu. W MacBook`u masz wyjście optyczne, a ten model Logitechów ma to wejście. Sprawdzone organoleptycznie :)

#6 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 09 lipca 2009 - 17:42

chym, może to głupie pytanie ale o jakich konkretnie głośnikach (jaki model) mówisz? Logitechów z systemem 5.1 jest parę modeli.

Bo jeśłi mówisz np. o modelu Z-5500 to nie ma najmniejszego problemu. W MacBook`u masz wyjście optyczne, a ten model Logitechów ma to wejście. Sprawdzone organoleptycznie :)

przez optyczne smiga 5.1 we wszysckich programach?

#7 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 19:52

przez optyczne smiga 5.1 we wszysckich programach?

Tak:) Sam mam Z5500 i tylko ustawiasz w tej centralce sterującej np. stereo x2 i chodzi na wszystkich :) Ogólnie bardzo polecam te głośniki. Tyle lat już na rynku ( mam je od początku sprzedaży ) i nadal w ofercie Logitecha są najlepsze :)

#8 Hotek

Hotek
  • 91 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 09:16

Mam Logitech X540 ;] A jakiegoś mini jacka mam... ale sa niby 2 dziurki ;q

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych