Brak sieci w Iphonie ciagle pojawia sie "SZUKAM"
Napisano 09 lipca 2009 - 13:15
Napisano 09 lipca 2009 - 13:21
Napisano 09 lipca 2009 - 13:26
Obawiam sie ze pozostal Ci tylko serwis
Chyba ze dales update w iTunes ??
Sprobuj dac odtworz teraz ...
Dalem update o ile to jest AKTUALIZUJ przycisk i wgral mi ten soft 3.0 razem z tymi smiesznym mikrofonem do nagrywania glosu i serczem po lewej stronie wszystko mi sie poprawnie zainstalowalo.
A te odtworz to gdzie dac ? czy ewentualnie format jakis tego iphona pomoze ? a pozniej nagranie softu nie wiem juz co robic ?
Zastanawia mnie jedno skad moze byc taka przyczyny w miedzy czasie po raz drugi upadl mi iphona w histori i to dosc mocno z 3 metrow ( myslaem ze sie pobije albo cos ale nic sie nie stalo ) ale to bylo z 2 rtygodnie temu a pozniej przez tydizen dobrze dzialaa a historia wariowania iphona zaczela sie 5-6 dni temu....
Napisano 09 lipca 2009 - 13:32
Napisano 09 lipca 2009 - 13:36
Musisz dać odtwórz a następnie nie wgrywać kopi zapasowej przez itunes, najlepiej ręcznie.
Dokladnie tak jak mowi Andreas1000
Trzymasz alt i klikasz odtworz i wybierasz soft
Napisano 09 lipca 2009 - 13:44
Napisano 09 lipca 2009 - 15:38
Musisz dać odtwórz a następnie nie wgrywać kopi zapasowej przez itunes, najlepiej ręcznie.
Zrobilem to przed chwila no i dowiedizalem sie iz to jest usluga ala format c: czyli wszystkie moje kontakty, aplikacje, kochane gierki
Chyba ze ktos ma jeszcze jakis pomysl bo jest to o tyle dziwne ze nie to zeby nie dziala caly czas jak wyjade na miasto z domu to mi sie na chiwle siec wlaczala ale pozniej natychmiast znikaala a ja zbieralem tylko niedoebrane polaczenia i smsy ktore doszly.
Napisano 09 lipca 2009 - 15:45
Napisano 09 lipca 2009 - 15:55
Jeżeli masz oryginalne gry i aplikacje to zostaną same wgrane po restore, jeśli modyfikowałeś pliki... Nie dziw się, że Ci padło. Jeśli oddajesz do serwisu, to właśnie nie może być Cydii, musisz zrobić restore.
Może uszkodzona karta SIM? Spróbuj.
Wiesz modyfikowalem tzn instalowalem cydie instalera i installousa z 4 mies temu i nic sie nie dziala idealnie dzialalo wszystko az do ostatniego tygodnia i chyba raczej przyczyna w upadku iphona lezy niz w sofcie tak mi sie wyjdae. Zrobilem restore i nie mam cydi nic nie mam poporstu sformowatowalem go, poki co jestem po tescie karty orange ktora na innym tlefonie odbiera u mnie na biurku z iphonem musialem wyjsc na balkon progres jest taki ze zaczal lapac siec sic mial nawet 3-4 kreski ! ale co z tego jak tylko przejde 2 metry na balkonie z telefonem to gubi do jednej a pozniej ze brak sieci i nawet nie szukam jest wiec chyba cos mechaninczen jest nie tak. Zaraz bede testowal po pleja karta zobaczymy jak to pojdzie, wieczorem jeszcze pod kobiety pleja karta ale jak te sim karty odbiera dobrze w dwoch innych niezaleznuych telefonach to raczej rpoblem jest w ipohonie a nie w nich... niestety...
Napisano 09 lipca 2009 - 16:04
Napisano 09 lipca 2009 - 16:14
Napisano 09 lipca 2009 - 16:19
Sprobuj z kartą sim z innej sieci =] wylącz/wlącz polączenia 3g ,sam juz nie wiem:)
O ile iPhone nie był kiedys zalany i zostanie dostarczony do serwisu z usuniętymi sladami jailbreak'a to mysle ze nie powinno byc problemu z uznaniem gw,chociaz dziwne rzeczy sie u nas w Polsce dzieją ;>
Z tym telefonem rzezcywiscie sie cos dzieje nie tak teraz w pleju mi lapie siec a zaraz ja gubi ( dodam ze jak zlapal i ja zgubil to lezy w jednym miejscu a wiec to raczej alogicznie jest ) Nie byl nigdy zalany conajwyezj tak jak napisalme ostatnio upadl mi z 3 metrow gdzeis ale dzialaa dobrze po tym upadku tydzien a pozneij dopiero zaczely sie dziac akcje z zasiegiem po restore oprogramowania jest o tyle lepiej ze lapiee na chwiel u mnie w domu zasieg ( nawet pelny ) ale zaraz go traci i pisze BRAK USLUG albo SZUKAM ( karty sim play i orange przy czym play ustawiony na lepszego PLUSA siec niby ).
Tak bedzie dostarczony do serwisu po restorze czyli to co zrobilem przed chwila jako goły bez cidi i innych programow zobaczymny co powiedza ale teraz dopiero zaczynam dotrzegac ze iphone rzeczywiscie w tych chinach kosztuje ich produkcja 50dolarow i jest jak tania replika zegarka powiedzmy Roleksa ladnie wyglada i chodzi kilka miesiecy a pozniej... no wlasnie zobaczymy co pozniej
---- Dodano 09-07-2009 o godzinie 17:21 ----
-piszesz w taki sposob ze zeby bola! Duzo slow a malo informacji!
Jaki np masz ten iP?
-czy zainstalowales Ultrasnow do omijanie simlocka, czy moze zrobiles tylko JB?
Iphone 3 g mam soft zainstalowany teraz 3.0 wczeniejszy nie pamietam ale ten ostatni ( i dzialal mi na nim bardzo dobrze do ostatniego tygodnia ) nie instalowalem zadnego programu do omijania simloka bo w erze nie zakladaja simlokow przynajmniej jak go nie mialem jak podpisywalem umowe i karta orange mi dziala ( sam sie zdzwiielm bo zawsze jest problem z tymi sim lockami )
Co chcialbys jeszcze wiecej wiedziec zeby mi sprobowac pomoc ?
Napisano 09 lipca 2009 - 17:21
Napisano 10 lipca 2009 - 00:00
-spadl Ci z wys 3m a teraz sie dziwisz ze tel nie dziala?
Sprobuj jeszcze Reset Network Settings-jesli to nic nie da to pozostaje tylko servis jako ze mi to wyglada na uszkodzenie typu Hardware.
Tak dziwie sie bo jakbys uwaznie przeczytal to tydzien po tym upadku dzialal, a dopiero pozniej bez przyczyny zaczal wariowac, wiec chyba takie uszkodzenia hardware raczej nie moze miec spoznionego zaplonu?
Na nowym sofcie 3,0 i restorze ktory zrobilem siec sie pojawia czesciej nawet na miescie mialem 4 kreski i moglem gadac ale pozniej byly samoczynne zaniki sieci ale i tak lepiej niz u mnie w domu.
A co to jest ten Reset Network Settings?
Napisano 10 lipca 2009 - 00:14
Napisano 10 lipca 2009 - 00:15
Napisano 10 lipca 2009 - 11:03
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych