Jak zaimportowac "avchd" lub "mpg" do Final Cut Express?
Napisano 07 lipca 2009 - 10:49
Kupilem kilka dni temu kamere Sony HDR-TG7VE. Wczesniej kupilem FinalCut Express....
Po zrzuceniu filmu na kompa, chciałem zaiportować go do FC, ale pojawil sie monit "File Error: 1 file[s] reconized, 0 access denied, 1 unknow"
Zmienilem format nagrywania z HD [ pliki rozszerzeniem .MTS ] na SD [ pliki z rozsz. .MPG ]
i tutaj tez kiszka....
Rece mi oopadaja. Chcialem byc pozadnym obywatelem i wyplułem 9 stówek za FCE...
Ma tos jakis pomysl co dalej z tym poczac?
Jezeli ten temat juz sie pojawial, to przepraszam, ale nie moglem nic znalezc.
Pozdrawiam
Lukas
Fotoart.pl - Lukas Nazdraczew -
Napisano 07 lipca 2009 - 12:12
Apple - Final Cut Express
zamiast wrzucac film z dysku sproboj zaimportowac bezposrednio z kamery, ja mam Sony HDR-SR10E, ja tak robie i nie mam z tym zadnych problemow, FCE lyka wszystko bez problemow.Sprobuj i daj znac
Napisano 07 lipca 2009 - 16:09
Niestety moja kamera jest podlaczana przez USB... Po podlaczeniu wchodze w capture ale program jej nie widzi.....
Nie wiem.. moze robie cos zle. Jestem kozakiem jesli chodzi o fotografie, ale zasady dzialania kamer, kodekow, programow sa dla mnie czarna magia...
---- Dodano 07-07-2009 o godzinie 17:14 ----
AAAAAAA nieeeee... masz racje... LOG AND TRANSFER daje rade!!!! hihihi ale kozackie jest to forum. Juz mialem rozwalic mlotkiem kamere hihihi
Dzieki Bro!
Jezeli kiedykolwiek bedziesz mial pytania na temat Foto... to o ile bede w stanie Ci pomoc, mozesz na mnie liczyc!
Dzieki
Pozdrawiam
Lukas
Napisano 08 lipca 2009 - 09:42

Pozdrawiam
Szymon
---- Dodano 08-07-2009 o godzinie 09:51 ----
Wskoczylem do na chwilke do Ciebie

to wsio jest Twoje? Wow stary, masz niezly talent

gratuluje i pozdrawiam
Szymon
ps.napewno Cie zaatakuje jesli chodzi o foto

Napisano 08 lipca 2009 - 15:34
Napisano 08 lipca 2009 - 20:19

Napisano 10 lipca 2009 - 17:24
Napisano 10 lipca 2009 - 19:24
Nie wydaje mi sie zebym cokolwiek osiagnal ta kamerka. moze gdyba doba miala 48 godzin, to wbil bym sie jeszcze w film... ale... mejbi next lajf

---- Dodano 10-07-2009 o godzinie 20:26 ----
Ja mam kamerkę SONY HDR-XR105 - Pliki HD do FCE importuję przez File / Log and Transfer - działa bez pudła. Pliki SD po prostu kopiuję gdzieś na dysk (jak z pendrive'a) a potem importuję przez import files....
File / Log and Transfer jest zaj..iste! ale pliki SD [ MPG ] nie przechodza przez import files. Pojawia sie ten Error

Nic to... bede rezal na HD

Napisano 10 lipca 2009 - 23:13
Napisano 26 listopada 2009 - 00:32
Ja mam kamerkę SONY HDR-XR105 - Pliki HD do FCE importuję przez File / Log and Transfer - działa bez pudła. Pliki SD po prostu kopiuję gdzieś na dysk (jak z pendrive'a) a potem importuję przez import files....
Cześć,
No to ja mam problem. Nie do ogarnięcia. Please. Wskażcie mi pomoc...
Mam FCE 4.0 i kamerę Sony hdr-xr520ve.
Zaczynam dopiero się bawić w filmy.
Robię Log&Transfer tak jak gość na filmiku. Ale mi próbuje zaimportować... i kręci i kręci się*przez chwilkę te kóleczko poc czym wyskakuje treść "1 clip queued - Idle"
Jak mam zaimportować AVCHD??
Mac os x 10.6.2
Będę wdzięczny za any sugestie.
Ps. czy ma tu znaczenie ustawienie poczatkowe "easy setup"?? . Oczywiście materiał w kamerze nagrany w najwyższej rozdziałce 1920x1080 FH.
Napisano 27 listopada 2009 - 20:32
Napisano 21 grudnia 2009 - 18:18
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych