Witam.
Kupiłem dziś na próbę ww modem z aktywacją Orange Freedom pro....
nie mogę znaleźć serowników do tego modemu dla Mac'a..;/ jeśli ktoś ma taką wiedzę i może pomóc to będę bardzo wdzięczny, bo konsultanci orange "nie wspierają Mac'a" mail astaferay(at)gmail.com

Orange freedom pro Modem axesstel mv410r i Mac PROBLEM ze STEROWNIKAMI ;/
Rozpoczęty przez
astaferay
, 06 lip 2009 17:15
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 lipca 2009 - 17:15
Napisano 08 lipca 2009 - 12:27
sterowniki.. nie trybią..;/
http://87.230.26.193...ac_20080201.zip ściągam.. instaluje się paczka z głównego foldera... potem chcę wrzucić . to co jest w folderze "Mac"... i du.a... pojawia się że nie można zainstalować..;/;/. helpnijcie.... czy to błąd sterowników czy coś z ustawieniami...;/...
http://87.230.26.193...ac_20080201.zip ściągam.. instaluje się paczka z głównego foldera... potem chcę wrzucić . to co jest w folderze "Mac"... i du.a... pojawia się że nie można zainstalować..;/;/. helpnijcie.... czy to błąd sterowników czy coś z ustawieniami...;/...
Napisano 08 lipca 2009 - 14:46
Z ciekawosci spojrzalem co to za ustrojstwo ten router, i to zrodzilo pytanie: jak chcesz sie do niego polaczyc?
Prawdopodobnie probujesz kablem usb - to wymaga sterownikow, natomiast podpiecie przez kabel eth lub wifi nie wymaga instalacji niczego tylko skonfigurowania routera.
Przestaw przelacznik na nim na eth, podlacz przewodem eth, a w maku zeby bylo ustawione w system preferences->network>ethernet- adres przydzielany z dhcp.
Potem tylko konfiguracja przez strone wg tej instrukcji i bedzie dzialac.
Miales pecha trafic na jakiegos "niekumatego" i "swiezego" "kąsultanta" w orange, chcesz to poprobuj podzwonic moze trafisz na kogos kto sie lepiej zna.
Prawdopodobnie probujesz kablem usb - to wymaga sterownikow, natomiast podpiecie przez kabel eth lub wifi nie wymaga instalacji niczego tylko skonfigurowania routera.
Przestaw przelacznik na nim na eth, podlacz przewodem eth, a w maku zeby bylo ustawione w system preferences->network>ethernet- adres przydzielany z dhcp.
Potem tylko konfiguracja przez strone wg tej instrukcji i bedzie dzialac.
Miales pecha trafic na jakiegos "niekumatego" i "swiezego" "kąsultanta" w orange, chcesz to poprobuj podzwonic moze trafisz na kogos kto sie lepiej zna.
Napisano 29 sierpnia 2009 - 18:02
Masm ten sam problem. tyle tylko ze gdy podlaczylem sie przez ethernetowy kabel to jest owszem informacja ze komputer jest podlaczony do internetu i swieci sie zielona lampka, ale przy otwieraniu strony otrzymuje info ze nie jestem podlaczony do internetu. czy ktos moze mi pomoc rozgryzc ten problem?
dzieki
Napisano 25 sierpnia 2011 - 15:55
Problem polega na tym, że modem wymaga wpisania pin-u, do czego używa się programu dołączonego na płycie. Programu działającego pod Windows.
Szukam wersji makowej.
Napisano 25 sierpnia 2011 - 16:45
Jak zwykle najpierw kupicie, a potem sprawdzacie czy u Was zadziała... Modem wymaga wpisania tego PIN-u jednorazowo czy za każdym razem?
---------- Wpis dodano o 17:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:43 ----------
Tylko mi nie mówcie jeszcze, że za ten modem komuś zapłaciliście...
---------- Wpis dodano o 17:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:43 ----------
Tylko mi nie mówcie jeszcze, że za ten modem komuś zapłaciliście...
Napisano 19 września 2011 - 11:09
Modem wymaga wpisania pinu za każdym razem po zaniku napięcia lub wyłączeniu. Pin można podać jedynie poprzez aplikację dla Windows. Przy połączeniu przez ethernet można zablokować żądanie kodu pin. Na starszych kartach z jednym profilem zadziała. Na nowych z dwoma profilami nie ma możliwości zablokowania żądania kodu pin. W domu specjalnie trzymam laptopa z Windowsem tylko w celu wpisywania tego nieszczęsnego kodu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych