Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odbiór przesyłki w siedzibie firmy kurierskiej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 leaf

leaf
  • 166 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 15:02

Witam, Planuje zakupic w internecie prezent dla osoby bliskiej. Musi on przyjsc jakas poczta/kurierem. Tylko nie chce zeby kurier przyjezdzal do mnie do mieszkania i zebym odbieral paczke w drzwiach. Z dwoch powodow: 1) czesto nie ma mnie w domu 2) jest to prezent, a nie chce aby osoba, z ktora mieszkam sie dopytywala itp. Po prostu chce podjechac do siedziby jakiejs firmy kurierskiej i tam pokazac dowod, podpisac papiery i odebrac paczke. Tak bedzie mi latwiej, a poza tym to chce zeby byla niespodzianka :) Czy i gdzie da sie cos takiego zrobic w Warszawie? W DHL podobno nie mozna odebrac w siedzibie firmy. Jak to zalatwic? Pozdrawiam

#2 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 15:05

Osoba wysyłająca musi napisać/zawiadomić, że odbiór paczki będzie w sortowni - inaczej Tobie nie wydadzą. A gdzie ? To już musisz zobaczyć gdzie mają sortownie w Warszawie :) Ja mam elegancko, bo większość firm kurierskich jest w odległości 1-2 km od mojego domu ;)

#3 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 lipca 2009 - 15:09

proponowałbym zadzwonić do firmy kurierskiej i się ich zapytać, albo poprostu dogadać sie z kimś znajomym i niech przesyłka idze do tej osoby ;)

#4 leaf

leaf
  • 166 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 15:25

Osoba wysyłająca musi napisać/zawiadomić, że odbiór paczki będzie w sortowni - inaczej Tobie nie wydadzą.

Chodzi o to, ktore firmy kurierskie umozliwiaja odbior w sortowni? Czy jest to dodatkowo platne?

#5 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 06 lipca 2009 - 15:28

Ja odbieralem paczke w siedzibie po awizowaniu.Jest jak na poczcie,a jak nie chcesz,zeby przywozili to proponuje zadzownic na infolinie DHL i sie dowiedziec.

---- Dodano 06-07-2009 o godzinie 16:30 ----
Na pewno nie jest to dodatkowo platne.

#6 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 16:46

Chodzi o to, ktore firmy kurierskie umozliwiaja odbior w sortowni? Czy jest to dodatkowo platne?

Wszystkie. Napewno nie jest to płatne - przecież to oni zyskują na tym, że ktoś nie jedzie z paczką do Ciebie.

#7 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 06 lipca 2009 - 16:49

Jak Cię nie będzie w domu to kurier do Ciebie zadzwoni (o ile osoba nadająca paczkę poda numer kontaktowy odbiorcy, czyli Twój). W DPD (chyba, nie mam pewności) jest taka opcja, że kurier przywozi Ci paczkę w umówione miejsce (np. do pracy) o ile znajduje się ono w obrębie miasta, do którego została wysłana przesyłka. Czy jest to dodatkowo płatne? Nie mam pojęcia ;) W każdym razie kurier zadzwoni na pewno i wtedy już się z nim dogadasz.

#8 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 lipca 2009 - 21:25

w ogóle to kurier z reguły dzwoni i sobie umawiasz odpowiednią godzinę

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych