Odbiór przesyłki w siedzibie firmy kurierskiej
Rozpoczęty przez
leaf
, 06 lip 2009 15:02
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 lipca 2009 - 15:02
Witam,
Planuje zakupic w internecie prezent dla osoby bliskiej. Musi on przyjsc jakas poczta/kurierem. Tylko nie chce zeby kurier przyjezdzal do mnie do mieszkania i zebym odbieral paczke w drzwiach. Z dwoch powodow:
1) czesto nie ma mnie w domu
2) jest to prezent, a nie chce aby osoba, z ktora mieszkam sie dopytywala itp.
Po prostu chce podjechac do siedziby jakiejs firmy kurierskiej i tam pokazac dowod, podpisac papiery i odebrac paczke. Tak bedzie mi latwiej, a poza tym to chce zeby byla niespodzianka
Czy i gdzie da sie cos takiego zrobic w Warszawie?
W DHL podobno nie mozna odebrac w siedzibie firmy.
Jak to zalatwic?
Pozdrawiam

Napisano 06 lipca 2009 - 15:05
Osoba wysyłająca musi napisać/zawiadomić, że odbiór paczki będzie w sortowni - inaczej Tobie nie wydadzą.
A gdzie ? To już musisz zobaczyć gdzie mają sortownie w Warszawie
Ja mam elegancko, bo większość firm kurierskich jest w odległości 1-2 km od mojego domu

Napisano 06 lipca 2009 - 15:09
proponowałbym zadzwonić do firmy kurierskiej i się ich zapytać, albo poprostu dogadać sie z kimś znajomym i niech przesyłka idze do tej osoby

Napisano 06 lipca 2009 - 15:25
Osoba wysyłająca musi napisać/zawiadomić, że odbiór paczki będzie w sortowni - inaczej Tobie nie wydadzą.
Chodzi o to, ktore firmy kurierskie umozliwiaja odbior w sortowni? Czy jest to dodatkowo platne?
Napisano 06 lipca 2009 - 15:28
Ja odbieralem paczke w siedzibie po awizowaniu.Jest jak na poczcie,a jak nie chcesz,zeby przywozili to proponuje zadzownic na infolinie DHL i sie dowiedziec.
---- Dodano 06-07-2009 o godzinie 16:30 ----
Na pewno nie jest to dodatkowo platne.
---- Dodano 06-07-2009 o godzinie 16:30 ----
Na pewno nie jest to dodatkowo platne.
Napisano 06 lipca 2009 - 16:46
Chodzi o to, ktore firmy kurierskie umozliwiaja odbior w sortowni? Czy jest to dodatkowo platne?
Wszystkie. Napewno nie jest to płatne - przecież to oni zyskują na tym, że ktoś nie jedzie z paczką do Ciebie.
Napisano 06 lipca 2009 - 16:49
Jak Cię nie będzie w domu to kurier do Ciebie zadzwoni (o ile osoba nadająca paczkę poda numer kontaktowy odbiorcy, czyli Twój). W DPD (chyba, nie mam pewności) jest taka opcja, że kurier przywozi Ci paczkę w umówione miejsce (np. do pracy) o ile znajduje się ono w obrębie miasta, do którego została wysłana przesyłka. Czy jest to dodatkowo płatne? Nie mam pojęcia
W każdym razie kurier zadzwoni na pewno i wtedy już się z nim dogadasz.

Napisano 06 lipca 2009 - 21:25
w ogóle to kurier z reguły dzwoni i sobie umawiasz odpowiednią godzinę
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych