Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowa oferta PLAY idealna dla iPhone'a?

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#51 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 July 2009 - 22:42

Ja mam One Play 45 zł - 45 zł miesięcznie, do tego teraz (po miesiącu) 15 zł, mam 100 minut i 500 MB za 60 zł ;-) A jak się aktywuje usługę "Zbieraj minuty" (niestety w One Play płatna 5 zł miesięcznie :lol: - dobre dla kogoś, kto dużo odbiera telefonów) + pocztę głosową MMS'em (2 zł/miesiąc) i "Granie na czekanie" (2 zł/miesiąc) to już w ogóle full wypas! :lol: A że nową umowę mam od początku lipca, to nie płacę przez 3 pierwsze miesiące, czy płacę mniej - nie wiem.

#52 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 July 2009 - 22:59

A ten cennik to skąd wzięty?:roll:

Wymień telefon na lepszy

albo wersja bez nowego telefonu

Obniż koszty

#53 iMarekPL

iMarekPL
  • 2727 posts
  • SkądZduńska Wola

Posted 03 July 2009 - 07:42

tylko ze to sie wiaze z przedluzeniem umowy... do tego musialbym wziasc play one 65 bo teraz mam abonament 50 zl, do tego najtanszy pakiet 500mb za 15 zl to wyjdzie mi 80 zl;/

Dokładnie. U mnie identyczna sytuacja. Niestety.
Jeszcze kilka miesięcy, koniec umowy i na 100% nie wezmę abonamentu. Dużo lepsze warunki zazwyczaj dają w ofertach prepaid'owych.

#54 welsh

welsh
  • 298 posts
  • Skądlubuskie

Posted 03 July 2009 - 07:42

" pobierania danych w strefie taniego Internetu w PLAY" czyli pewnie tylko największe miasta w Polsce - już wiem skąd takie niskie ceny

#55 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5535 posts

Posted 03 July 2009 - 07:44

" pobierania danych w strefie taniego Internetu w PLAY" czyli pewnie tylko największe miasta w Polsce - już wiem skąd takie niskie ceny

W pierwszym poście masz link do mapki zasięgu: Play Online - Zasięg
Jak widać nie tylko duże miasta oferować będą tańszy internet.

#56 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 posts

Posted 03 July 2009 - 07:49

Ja tam jestem całym sercem za Play'em (chociaż posiadam aktywnego sima w Erze) Play jako pierwszy pokazał towarzystwu wzajemnej adoracji jak można drastycznie obniżyć ceny i mam nadzieję że wszystkim nam się to opłaci, bo w ślad Play'a BĘDĄ ZMUSZENI pójść inni operatorzy. 50PLN za 500 mega w Erze to naprawdę kiepska oferta. Czekam z utęsknieniem na lepszą.... ;)

#57 pabloo75

pabloo75
  • 26 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 03 July 2009 - 08:47

no to jeszcze jak włączą modem internetowy w Iphonie to będzie cycuś !

#58 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 03 July 2009 - 08:48

tylko ze to sie wiaze z przedluzeniem umowy... do tego musialbym wziasc play one 65 bo teraz mam abonament 50 zl, do tego najtanszy pakiet 500mb za 15 zl to wyjdzie mi 80 zl;/

Pan z BOKu powiedzał mi że mogę updateować moją umowę i się ona nie przedłuży. Ale jak to z nimi bywa muszę zadzwonić ponownie i porównać wersje :)

#59 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 03 July 2009 - 08:58

Czy ta oferta tyczy sie rowniez telefonu na karte w PLAY?.

#60 gucorek

gucorek
  • 596 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 03 July 2009 - 09:01

berko czytaj posty wcześniejsze nie tyczy się karty...

#61 berko

berko
  • 1285 posts

Posted 03 July 2009 - 09:08

berko czytaj posty wcześniejsze nie tyczy się karty...

sorry nie mialem czasu..... Ale w takim razie dupa i do tego ten ich zasieg.

#62 gregi1

gregi1
  • 352 posts

Posted 03 July 2009 - 10:46

Przepraszam bardzo ale nie rozumiem czym się wszyscy podniecają? Przecież to tylko w jakichś punktach dostępu Play jest ten Internet. To jakaś pomyłka? Czyli tak jak normalnie jade autobusem czy pociągiem to nie będę mógł używać netu jak używam teraz w Orange (39.50 zł)? To co to za mobilny internet jak muszę szukać punktów tak jak użytkownicy iPodów WiFi. Żałosne.

Ale to 39,5 to nie jest internet do abonamentu i możesz tylko korzystac z netu, bez możliwości wykorzystania pakietu zlotówek na rozmowy?

A swoja droga to bylo by wszystko pieknie ladnie gdyby nie to ze to dziala w tych strefach taniego netu.....

Sytuacja: wyjezdzasz na wakacje na jakies "zadupie" aby odpoczac i wielce prawdopodobne ze raczej nie wykorzystasz swojego pakietu internetowego......

#63 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 July 2009 - 10:53

A mi już aktywowali 500 MB ;-) Aczkolwiek oczywiście Play24 nie działa, więc nie mam jak sprawdzić, czy jest 300 czy 500 MB (ktoś pisał, że ma mniej).

#64 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 03 July 2009 - 11:08

A mi już aktywowali 500 MB ;-) Aczkolwiek oczywiście Play24 nie działa, więc nie mam jak sprawdzić, czy jest 300 czy 500 MB (ktoś pisał, że ma mniej).

A jak to aktywowałeś? Bo u mnie w usługach nie mam dostępnej tej opcji ;/ Play24 działa tylko trzeba czasami więcej niż raz kliknąć :P

#65 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 July 2009 - 11:15

A jak to aktywowałeś? Bo u mnie w usługach nie mam dostępnej tej opcji ;/ Play24 działa tylko trzeba czasami więcej niż raz kliknąć :P

Kodem ;-) W regulaminie jest - TUTAJ. W usługach faktycznie nie ma tej opcji, jest jedynie do blokady internetu w roamingu Plusa (polecam włączyć).

Aczkolwiek mimo włączonej paczki nadal nalicza mi poza abonament, a w Play24 nadal mam:

Promocyjne MB w Pakiecie Play Online w telefonie: 0 MB

W regulaminie jest, że włączają między 0:00 a 1:00 następnego dnia, a przy aktywacji informacja, że do 24h. Czekam do tej 22, jeśli nie będzie działało, leci reklamacja...

#66 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 03 July 2009 - 11:22

Dzięki, ale warto chyba zacytować najważniejszy fragment regulaminu:

W przypadku pierwszej aktywacji Pakietu Play Online w telefonie 500 MB, korzystanie z tego
Pakietu przez pierwszy niepełny i następujący po nim pełny Okres Rozliczeniowy będzie Bezpłatne

#67 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 July 2009 - 11:26

No tak, czyli wynika, że najlepiej aktywować zaraz na początku okresu rozliczeniowego, i mamy 2 miesiące free... W końcu iPhone + Play zaczyna mieć sens.

#68 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 03 July 2009 - 11:28

@soczekpl: najlepiej chyba sprawdzić kodem *111*52*3# czy włączyli już. U mnie jest "usługa w trakcie zmiany"

#69 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 July 2009 - 12:05

Problem w tym, że tam jest napisane "Paczka 500 MB jest aktywna" czy coś takiego. Zablokowałem sobie internet w roamingu Plusa, mam włączone na stałe POL, dzisiaj (1-2 godziny temu) pobrałem pocztę, i kwota poza abonamentem wzrosła o kilka gr.

#70 drkalbar

drkalbar
  • 10 posts

Posted 03 July 2009 - 14:56

Nie wiem czy ja dobrze rozumiem. Mam One play 65 i teraz moge aktywować 500MB za 15zł m-sc. W tym pierwsze dwa okresy rozliczeniowe mam za free... Rozumiem że będzie to hulać w 3G ? A o co chodzi z tym, że usługa działa jak jesteś zasięgu taniego internetu play czy coś takiego, o co tutaj chodzi, powiem szczerze że pierwszy raz z taką nazwą się spotkałem w play, a miałem wcześniej play online z usb ?

#71 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 July 2009 - 15:06

Nie wiem czy ja dobrze rozumiem. Mam One play 65 i teraz moge aktywować 500MB za 15zł m-sc. W tym pierwsze dwa okresy rozliczeniowe mam za free... Rozumiem że będzie to hulać w 3G ? A o co chodzi z tym, że usługa działa jak jesteś zasięgu taniego internetu play czy coś takiego, o co tutaj chodzi, powiem szczerze że pierwszy raz z taką nazwą się spotkałem w play, a miałem wcześniej play online z usb ?

Nie wiem ile jest za darmo, na pewno miesiąc, i tak, 500 MB za 15 zł/miesiąc. Będzie działało na 3G, to działa tylko tam, gdzie jest zasięg Playa, a nie Plusa, czyli tam, gdzie działa Play Online :) Ponieważ dzięki temu pakietowi Push ma sens, warto zablokować internet w roamingu Plusa, w przeciwnym wypadku przyjdzie wysoki rachunek ;]

Ja już napisałem do BOK'u, czemu moja paczka nie jest aktywna.

#72 drkalbar

drkalbar
  • 10 posts

Posted 03 July 2009 - 18:12

Zobaczymy co Ci odpiszą :] Mnie ogólnie obsługa klienta w play bardzo się nie podoba. Chciałbym sobie to aktywować, ale może ktoś potwierdzi czy to w ogóle działa hehe :) Z tymże jak zablokuje sobie roaming na sieć z plusa, to poza siecią play nie mogę też wykonywać mmsów ... W którym miejscu na stronie play można zobaczyć info o tej usłudze, bo ja znaleźć nie mogę... sorry już znalazłem -http://web.playmobile.pl/pl/play-abonament/promocje/pakiety-play-online-w-telefonie/

#73 Levy

Levy
  • 658 posts
  • SkądPuławy

Posted 03 July 2009 - 21:33

Jak są rozliczane te pakiety?

#74 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 July 2009 - 23:35

Wchodzę teraz na Play24 i...

Dołączona grafika

Elegancko :) Oczywiście dostałem kilka MB mniej, proporcjonalnie do okresu rozliczeniowego...

Ściągnąłem teraz notowanie giełdowe, zobaczę, czy nie doda mi kilku gr do salda poza abonamentem.

I tak trochę mnie Play rozczarował, bo dzisiaj (już wczoraj) około 11 wpisałem sprawdzanie salda MB, i było, że mogę korzystać, a jednak...

Przepraszam za "cenzurę", środki bezpieczeństwa :lol:

#75 ptrq

ptrq
  • 812 posts
  • SkądOpole

Posted 04 July 2009 - 11:24

@soczekpl: najlepiej chyba sprawdzić kodem *111*52*3# czy włączyli już. U mnie jest "usługa w trakcie zmiany"

A co jezeli aktywowalem ta usluge 5min temu i po wpisaniu tego kodu juz jest napisane, ze "Play Online w telefonie 500mb jest wlaczony"? Wszedlem od razu na 24.playmobile.pl, co by sprawdzic czy dziala, a tam nie mam informacji o darmowych mb - czyli wnioskuje, ze jeszcze nie uruchomiono uslugi?

Edit.
Sprawdzilem, pobralem poczte z poziomu telefonu i nic mi nie zabralo spoza abonamentu ani z niego samego. Czyli wnisokuje, ze pakiet juz dziala.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users