Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

usunięcie (zmiana) tapety podczas odbieranej rozmowy telefonicznej

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2009 - 09:00

Mam taki oto problemik ( przynajmniej dla mnie..) - Jak pozbyć się backgroundu podczas odbieranej rozmowy telefonicznej, którego już dawno nie mam w telefonie ?. Gdy dzwoni ktoś z książki ok ( jest fota ), jednak gdy dzwoni osoba nieznana pojawia mi się stary background. Nie mam tej tapety ( backgroundu ) w telefonie, poleciała przy okazji edycji kolejnego tematu w WB. Gdzieś jak widać jednak jeszcze siedzi. Który to może być plik ?

#2 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 02 lipca 2009 - 09:06

Sprawdz w kontaktach w miejscu w ktorym synchronizujesz telefon, kontakty, outlook, gmail... czy z czym kolwiek synchronizujesz telefon.

#3 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2009 - 09:10

Nie synchronizuję w tej chwili z niczym. W tej chwili tzn. mniej więcej od 2 tygodni. Jedyną synchronizacją było zresztą synchro z google calendarem. Nie podłączam fona nawet do iTunes od 3 miesięcy...

#4 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 02 lipca 2009 - 09:13

Hmm, to moze jakis bug ? Innego wyjasnienia nie potrafie znalezc, tym bardziej ze jesli usuniesz zdjecie z kontaktu to nie powinno ono byc wyswietlane... ale samo zdjecie powinno pozostac. Chyba ze kolega wpierw wywalil zdjecie... a pozniej... i tu moze byc pies pogrzebany. W zwiazku z tym czym predzej radze zrobic synchro, to powinno pomoc.

#5 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2009 - 09:24

Synchra nie mogę zrobić z jednego prostego powodu - tuż po zakupie kolejnego ipka w kwietniu podłączyłem się do iFunBoxa, a ten klasycznie zablokował mi współpracę z iTunes. Bez żalu nota bene..:) Więc nie używam iTunes, z powodzeniem muszę niejako korzystać m.in z iFunBoxa ( nawet t-Pot został zablokowany ) a że fon śmiga dzielnie ani myślę o restore. Tam, gdzie nie ma fotki w kontakcie pokazywać ma się avatar z tematu. Jednak wyświetlana jest stara tapeta, której używałem przez jakiś czas na lockscreenie. Jeśli w kontaktach jest fotka - na tejże tapecie pokazuje się fotka dzwoniącego. Dziwne o tyle, że temat jest całkowicie zmieniony, tapeta wywalona, a sam telefon już kilka ładnych respringów zaliczył ( głównie za sprawą dodawania/ usuwania aplikacji z Cydii ) I dalej to samo. Ja jednak stawiam, że gdzieś to siedzi jeszcze..

#6 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 02 lipca 2009 - 09:33

Siedzi.. ale w pliku z kontaktami, w ktorym jest pewnie skompresowany obrazek, bo nigdzie grzebiac w telefonie nie natknalem sie na obrazki przypisane do kontaktow (procz standardowego folderu)... chyba ze slabo grzebalem :P

#7 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2009 - 09:55

Już chyba wiem co i jak. To najprawdopodobniej sprawka Backgroundera, (którego już się wcześniej pozbyłem...)

#8 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 02 lipca 2009 - 10:11

Jesli rozwiazesz problem.. podziel sie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych