Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wolne pobieranie plików

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Shunkan

Shunkan
  • 85 posts

Posted 01 July 2009 - 23:29

Mam taki problem z pobieraniem na nowym MacBooku. Jest on poprawie podłączony pod Wi FI a mimo to w Safari pliki pobierają się z prędkością 30-50kb/s... Update się ściągały normalnie tylko z tym safari taki problem. Wiecie w czym tkwi problem? Może coś w safari trzeba pozmieniać? Z góry dziękuję za pomoc :)

#2 kjanicki

kjanicki
  • 195 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 July 2009 - 08:49

Patrzyłeś czy innymi przeglądarkami ściąga się szybciej?

#3 Shunkan

Shunkan
  • 85 posts

Posted 02 July 2009 - 08:52

Przed chwilą ściągnąłem firefoxa i pobrało się normalnie... Nie wiem o co może chodzić, możr ktoś inny używał wtedy.

#4 crazybasia

crazybasia
  • 1 posts

Posted 12 July 2009 - 14:30

hey ja mam podobny problem.
safari przestalo mi sciagac jakiekolwiek pliki, nie moge sciagnac zadnych programow. Poprostu jak by nie dzialaly niby cos sie uruchamia ale nie zaczyna pobierac prosze o pomoc najlepiej na @ crazybasia@gmail.com z gory dziekuje

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 12 July 2009 - 14:50

Po to jest forum, żeby odpowiadać na forum. Tym razem to naprawdę może być coś pokiełbasionego z uprawnieniami. Sprawdź, jakie uprawnienia ma Safari i katalog Downloads.

#6 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 July 2009 - 12:54

a moze sprawdz czy nie masz ustawionego w Safari jakiegos proxy?

#7 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 14 July 2009 - 15:59

a moze sprawdz czy nie masz ustawionego w Safari jakiegos proxy?

Jakiekolwiek proxy by nie przepuszczalo w ogole stron na ekran.

@ftpd - no no, robisz postepy ;)

Tez tak mialem czasami na Leopardzie ze Safari dziwnie wolno ladowalo strony. Nie ma to jak Tiger (znow sie w tym utwierdziam)

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 14 July 2009 - 16:10

Jakiekolwiek proxy by nie przepuszczalo w ogole stron na ekran.

Oczywiście, że przepuszczałoby. Wiesz, jak działa proxy? Zamiast z (przykładowym) onet.pl łączysz się z w3c.example.com. Jeśli masz wolny link do w3c.example.com, to voila, strona wyświetla się znacznie wolniej.

#9 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 14 July 2009 - 16:12

Oczywiście, że przepuszczałoby. Wiesz, jak działa proxy? Zamiast z (przykładowym) onet.pl łączysz się z w3c.example.com. Jeśli masz wolny link do w3c.example.com, to voila, strona wyświetla się znacznie wolniej.

Jak jest zle proxy to nie przepusci. Wiem jak dziala - w ten sposob kasowalem pod Win98 reklamy.

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 14 July 2009 - 16:21

Słaby sposób ;-) Ale nie o tym mowa. Zauważ, że autor wątku napisał 'wolne', a nie 'w ogóle', czyli jednak Twoja teoria ma się tutaj nijak. ps. Masz jakąś przyjemność w dziwnym walczeniu z tym, co napiszę ZAWSZE i WSZĘDZIE?

#11 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 14 July 2009 - 16:23

Zdaje sie ze o proxy to naresh mowil a nie Ty ;) Nie mam pomyslu jak rozwiazac problem. Niech bardziej doswiadczeni sie odezwa ;) Ja sie juz zamykam ;) Pozdrawiam.

#12 majer

majer
  • 296 posts
  • SkądChorzów

Posted 14 July 2009 - 20:10

dajcie sobie po szlagu.... ja poproszę o dane pobierania tego samego pliku za pomocą safari i firefoxa, to może nam pokazać że poprostu plik ściągałeś ze słabego serwera... 2 opcja to polecam bardzo gorąco program folx, to taki akcelerator pobierania, może to pomoże?

#13 Haseo

Haseo
  • 245 posts
  • Skądinąd

Posted 14 July 2009 - 20:20

A ja polecam unixowy wget posiada bardzo wiele użytecznych opcji i zazwyczaj ciągnie mi piki z max szybkością łącza.

#14 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 July 2009 - 09:09

chris.zurada - w cale nie musi byc tak jak mowisz... moze byc ustawione jakies proxy, ktore owszem dziala, podaje wszystko ladnie i pieknie, tyle ze ogranicza transfer, ze wzgledu na to, zeby utrzymac wiecej uzytkownikow... albo z innych wzgledow, ale to akurat malo wazne...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users