Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Sieć Zastrzeżona - Brak sieci [PLAY]

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 maverick3

maverick3
  • 4 posts

Posted 01 July 2009 - 20:46

Mam pewien problem, mianowicie kupiłem IP z simlockiem na orange, i zgodnie z instrukcją przeprowadziłem jailbreak, i zdjęcie simlocka. Jednak po wszystkim telefon nie wykrywa karty.
Gdy wymieniłem moją kartę sim na nowszą, telefon odczytał że "należy do Play'a", lecz w miejsce zasięgu pojawia się komunikat: "Brak sieci"
A po ponownym uruchomieniu wyskakuje:
Sieć Zastrzeżona
Wybrana sieć komórkowa jest zastrzeżona. Możesz wybrać inną sieć w Ustawieniach.

Macie jakieś pomysły jak to naprawić?

#2 gucorek

gucorek
  • 596 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 01 July 2009 - 20:53

Wyłącz 3g i wyłącz i włącz telefon, pojawi ci się wyszukiwanie sieci i zaraz znajdzie ps: jesteś w zasięgu play czy roaming plusa

#3 maverick3

maverick3
  • 4 posts

Posted 02 July 2009 - 23:58

Próbowałem już z 3G i nic nie pomogło. Czy to możliwe że otrzymałem wadliwą kartę sim, ponieważ wsadziłem tą z Ery i wszystko Ok, złapało zasięg momentalnie, i nie było żadnych problemów.

#4 nomade

nomade
  • 106 posts

Posted 03 July 2009 - 00:19

wadliwa karta? raczej nie, przeinstaluj ultrasnow i będzie grało !

#5 ptrq

ptrq
  • 812 posts
  • SkądOpole

Posted 03 July 2009 - 00:35

Po co ma robic reinstall skoro na Erze mu hula? Ja bym raczej pomyslal o wymianie karty w punkcie Play. To jest bezplatne.

#6 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 July 2009 - 06:14

Miałem ten sam problem w Plusie. Sprawa ciągnęła się w sumie dwa tygodnie. Z tym, że ja mam telefon bez SIM-locka - wiedziałem, że problem nie jest po mojej stronie.

#7 maverick3

maverick3
  • 4 posts

Posted 03 July 2009 - 17:25

Dziękuje wszystkim za pomoc :) Okazało się że karta sim była wadliwa, dziś wymieniłem ją na nową i wszystko działa jak należy.

#8 timonp

timonp
  • 6 posts

Posted 09 January 2012 - 14:32

Witam Mam ten sam problem co w temacie powyżej. Z małą różnicą że u mnie wszystko działa poprawnie z karta Orange. Pozostałe karty nie działają. Nie ma problemu z aktywacja telefonu przez itunes z żadną kartą. Play łączy się na chwile ( można wykonać kilka połączeń - działa około 10minut) po czym wyskakuje brak sieci. Przyręcznej probie wyboru opertora wyskakuje "Wybrana sieć komórkowa jest zastrzeżona. Możesz wybrać inną sieć w Ustawieniach" Macie jakiś pomysły co zrobić by działał w innych sieciach niż Orange?

#9 utini

utini
  • 3 posts

Posted 06 June 2012 - 08:23

Witam. Mam identyczny problem z iPhone 4. Telefon kupiony NOWY, jakieś dwa lata temu. Bez simlocka, przez cały czas działał normalnie. Posiadam kartę plusa, oryginalny microSIM (nie wycinany). Do iOS 5.0.1 telefon działał wyśmienicie, na EDGE i na 3G. Po wgraniu 5.1.1 telefon działa nadal, ale: - nie łapie zasięgu 3G - a jak złapie to bez kresek i zaraz gubi - jak jest na 3G i próbuję ręcznie wskazać operatora to dostaję info "sieć zastrzeżona" - jak zmienię na EDGE to mam full zasięg i telefon działa normalnie, ale muszę zrobić restart Po pierwszym wgraniu 5.1.1 zrobiłem JB programem absinthe i myślałem, że to wina tego, ale później przywróciłem iPhona przez iTunes i na czystym systemie są te same objawy (próbowałem kilka razy a nawet świeży iOS i JB redsn0w). Czy może to być wina źle wgranego oprogramowania modemu (BB)? Czy w razie czego można w jakiś sposób wgrać ponownie BB? (wiem, że nie można się cofnąć do starszej wersji) Czy jeżeli nie da się wgrać ponownie BB to mam czekać na nowy, który być może będzie w iOS 6? Pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users