Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Wejscie liniowe w macbook pro 13'

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nxtfun

Nxtfun
  • 126 post贸w

Napisano 30 czerwca 2009 - 21:50

Witam! Mam dwa pytania: 1. Jak wygl膮da sprawa po艂膮czonego wej艣cia liniowego z wyj艣ciem minijack? Czy dost臋pne s膮 nowe opcje w ustawieniach systemu, by w dowolnej chwili zmieni膰 wyj艣cie na wej艣cie audio? 2.Czy mo偶na wykorzysta膰 wy偶ej wymienione z艂膮cze do przesy艂ania d藕wi臋ku DO komputera tak, by od razu by艂 on odtwarzany na komputerze? Dla przyk艂adu: wyjmuj臋 iPoda, kabel minijack zako艅czony z dw贸ch stron tak samo, oraz macbooka. Pod艂膮czam wszystko do siebie, w艂膮czam iPoda i s艂ysz臋 muzyk臋 w g艂o艣nikach komputera. Je偶eli tak to jak to zrobi膰? Mo偶e jaki艣 zewn臋trzny program?

#2 kisielkamil

kisielkamil
  • 137 post贸w
  • Sk膮d艢winouj艣cie Wroc艂aw

Napisano 30 czerwca 2009 - 23:07

Pod艂膮cze si臋 do tematu z pytaniem czy dzia艂aj膮 z tym wej艣ciem te nowe s艂uchawki apple z regulacja g艂o艣no艣ci i mikrofonem?:roll:

#3 virgin71

virgin71

• 12聽562 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 01 lipca 2009 - 08:33

1. nie. wyj艣cie to nie wej艣cie 2. nie, to jest komputer a nie przeno艣ny g艂o艣nik @kisielkamil: tak.

#4 dead

dead
  • 425 post贸w

Napisano 01 lipca 2009 - 12:56

virgin71... i tu sie mylisz w obu przypadkach :) 1. W nowych mb wejscie audio i wyjscie jest na jednym gniezdzie. Wiec jakos to musi dzialac. Jak dokladnie to nie wiem.. bo nie posiadam. 2. Jesli podlaczysz ipoda przez jack do line in kompa to dlaczego niby nie bedzie gral???? Wystarczy jakis garage band lub cos do edycji (przechwytywania) dzwieku i powinno dzialac.

#5 Nxtfun

Nxtfun
  • 126 post贸w

Napisano 01 lipca 2009 - 15:12

@Dead 2. nie chodzi mi o nagrywanie tylko ods艂uch na bie偶膮co. Np: do pc pod艂膮czam jakie艣 殴R脫D艁O d藕wi臋ku przez wej艣cie liniowe, a w ustawieniach karty d藕wi臋kowej w艂膮czam to wej艣cie i gra... zacz膮艂em si臋 nad tym zastanawia膰, poniewa偶 apple poda艂o 偶e jest to wejscie liniowe (line in) a nie mikrofonowe (mic in). W pc mam trzy porty audio.

#6 Nurse

Nurse
  • 169 post贸w

Napisano 01 lipca 2009 - 16:12

tryb dzia艂ania zmienia si臋 w opcjach.

#7 virgin71

virgin71

• 12聽562 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 02 lipca 2009 - 09:14

2. Jesli podlaczysz ipoda przez jack do line in kompa to dlaczego niby nie bedzie gral???? Wystarczy jakis garage band lub cos do edycji (przechwytywania) dzwieku i powinno dzialac.

czyli si臋 nie myl臋. Mial gra膰, a nie w艂膮cza膰 GaradgeBand

co do pierwsze, przyznaj臋 si臋 bez bicia do b艂臋du, bo faktycznie teraz wszystko tam jest do艣膰 elastyczne

#8 badej

badej
  • 83 post贸w

Napisano 04 lipca 2009 - 21:19

Tak to wygl膮da w preferencjach systemowych:
Posted Image

Nowe s艂uchawki Apple dzia艂aj膮 bardzo dobrze. Nawet motyw ze 艣ciskaniem ,2 albo 3 razy, dzia艂a w iTunes - analogicznie jak w iPodach.

#9 bbk

bbk
  • 29 post贸w

Napisano 06 listopada 2009 - 19:56

Totalnie mnie rozlozylo, ze nie ma dwoch gniazd, in i out. Potrzebuje obu naraz i dzis z przykroscia stwierdzilem ze Apple po raz kolejny udowodnilo, ze sa najlepsi w kombinowaniu jak zmuszac ludzi do zakupu Pro. Czas na Hackintosha chyba...

#10 feuerfest

feuerfest
  • 3聽417 post贸w
  • Sk膮dMonachium, DE

Napisano 06 listopada 2009 - 20:05

Totalnie mnie rozlozylo, ze nie ma dwoch gniazd, in i out. Potrzebuje obu naraz i dzis z przykroscia stwierdzilem ze Apple po raz kolejny udowodnilo, ze sa najlepsi w kombinowaniu jak zmuszac ludzi do zakupu Pro. Czas na Hackintosha chyba...

a myslisz ze w nowym macbooku pro to niby jak jest ;)

#11 thozo

thozo
  • 1聽956 post贸w

Napisano 07 listopada 2009 - 08:51

Takie rzeczy sprawdza si臋 przed zakupem sprz臋tu, nie po. Kiedy kupowa艂em mojego miniacza, to najpierw po偶yczy艂em macbooka alu z tak膮 sam膮 kart膮 graficzn膮, zainstalowa艂em triala WoW i sprawdzi艂em, 偶e odpowiada mi taka jako艣膰 grafiki. Itd...

Pozdrawiam

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych