Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wejscie liniowe w macbook pro 13'

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nxtfun

Nxtfun
  • 126 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 21:50

Witam! Mam dwa pytania: 1. Jak wygląda sprawa połączonego wejścia liniowego z wyjściem minijack? Czy dostępne są nowe opcje w ustawieniach systemu, by w dowolnej chwili zmienić wyjście na wejście audio? 2.Czy można wykorzystać wyżej wymienione złącze do przesyłania dźwięku DO komputera tak, by od razu był on odtwarzany na komputerze? Dla przykładu: wyjmuję iPoda, kabel minijack zakończony z dwóch stron tak samo, oraz macbooka. Podłączam wszystko do siebie, włączam iPoda i słyszę muzykę w głośnikach komputera. Jeżeli tak to jak to zrobić? Może jakiś zewnętrzny program?

#2 kisielkamil

kisielkamil
  • 137 postów
  • SkądŚwinoujście Wrocław

Napisano 30 czerwca 2009 - 23:07

Podłącze się do tematu z pytaniem czy działają z tym wejściem te nowe słuchawki apple z regulacja głośności i mikrofonem?:roll:

#3 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 lipca 2009 - 08:33

1. nie. wyjście to nie wejście 2. nie, to jest komputer a nie przenośny głośnik @kisielkamil: tak.

#4 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 12:56

virgin71... i tu sie mylisz w obu przypadkach :) 1. W nowych mb wejscie audio i wyjscie jest na jednym gniezdzie. Wiec jakos to musi dzialac. Jak dokladnie to nie wiem.. bo nie posiadam. 2. Jesli podlaczysz ipoda przez jack do line in kompa to dlaczego niby nie bedzie gral???? Wystarczy jakis garage band lub cos do edycji (przechwytywania) dzwieku i powinno dzialac.

#5 Nxtfun

Nxtfun
  • 126 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 15:12

@Dead 2. nie chodzi mi o nagrywanie tylko odsłuch na bieżąco. Np: do pc podłączam jakieś ŹRÓDŁO dźwięku przez wejście liniowe, a w ustawieniach karty dźwiękowej włączam to wejście i gra... zacząłem się nad tym zastanawiać, ponieważ apple podało że jest to wejscie liniowe (line in) a nie mikrofonowe (mic in). W pc mam trzy porty audio.

#6 Nurse

Nurse
  • 169 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:12

tryb działania zmienia się w opcjach.

#7 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2009 - 09:14

2. Jesli podlaczysz ipoda przez jack do line in kompa to dlaczego niby nie bedzie gral???? Wystarczy jakis garage band lub cos do edycji (przechwytywania) dzwieku i powinno dzialac.

czyli się nie mylę. Mial grać, a nie włączać GaradgeBand

co do pierwsze, przyznaję się bez bicia do błędu, bo faktycznie teraz wszystko tam jest dość elastyczne

#8 badej

badej
  • 83 postów

Napisano 04 lipca 2009 - 21:19

Tak to wygląda w preferencjach systemowych:
Dołączona grafika

Nowe słuchawki Apple działają bardzo dobrze. Nawet motyw ze ściskaniem ,2 albo 3 razy, działa w iTunes - analogicznie jak w iPodach.

#9 bbk

bbk
  • 29 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 19:56

Totalnie mnie rozlozylo, ze nie ma dwoch gniazd, in i out. Potrzebuje obu naraz i dzis z przykroscia stwierdzilem ze Apple po raz kolejny udowodnilo, ze sa najlepsi w kombinowaniu jak zmuszac ludzi do zakupu Pro. Czas na Hackintosha chyba...

#10 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 06 listopada 2009 - 20:05

Totalnie mnie rozlozylo, ze nie ma dwoch gniazd, in i out. Potrzebuje obu naraz i dzis z przykroscia stwierdzilem ze Apple po raz kolejny udowodnilo, ze sa najlepsi w kombinowaniu jak zmuszac ludzi do zakupu Pro. Czas na Hackintosha chyba...

a myslisz ze w nowym macbooku pro to niby jak jest ;)

#11 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 07 listopada 2009 - 08:51

Takie rzeczy sprawdza się przed zakupem sprzętu, nie po. Kiedy kupowałem mojego miniacza, to najpierw pożyczyłem macbooka alu z taką samą kartą graficzną, zainstalowałem triala WoW i sprawdziłem, że odpowiada mi taka jakość grafiki. Itd...

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych