Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

W trypie Sleep ekran co ok.1min mruga i włącza się WiFi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 16:02

Nie wiem czy to usterka, czy też to normalne, dlatego zakładam temat tutaj. Mam iP 3G 16GB soft 3.0. Nie pamiętam czy przed 3.0 występowało to samo zjawisko. Mianowicie po uśpieniu iP , co ok.1min (najczęściej) jednak na 100% w przedziale 30sek-2min, ekran mruga (pojawiają się na nim takie drobne smugi jak wtedy, gdy go usypiamy). Po wykonaniu kilku testów: włączenie/wyłączanie Edge, 3G, Push i WiFi doszedłem do wniosku, że to przez WiFi. Co ciekawe, po uśpieniu WiFi jest wyłączane po ok.30s, a w chwile po mrugnięciu ekranu WiFi nawiązuje połączenie (iP wciąż w trybie Sleep). Testowałem to w ten sposób, że pingowałem iP, po 30s od uśpienia iP przestał odpowiadać i zaraz po mrugnięciu znów zaczynał na kilka sekund odpowiadać....znów przestawał i po kolejnym mrugnięciu znów odpowiadał - i tak non stop, tylko po co? Podejrzewam, że jest to dość poważną przyczyną wyczerpywania się baterii. Mógłby ktoś sprawdzić z softem niższym niż 3.0 czy ma tak samo, oraz ktoś z softem 3.0 mógłby potwierdzić, że ma tak samo? PS.Proszę zwrócić uwagę, że zaraz po mrugnięciu, jak odblokujemy iP, wskaźnik WiFi odrazu wskazuje na połączenie z siecią WiFi. Gdy odblokujemy w innym momencie, musi chwilka minąć zanim się połączy.

#2 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 czerwca 2009 - 16:18

Ja mam 3.0 na 2G i nic takiego sie mi nie zdarza ... Na Twoim miejscu zrobil bym restore i zobaczyl czy nadal to samo jest. Jesli tak - to serwis.

#3 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 16:25

To jest czyściutki soft, restore był robiony tydzień temu.

PS. Jeszcze sprawdzę z dynamicznie przydzielanym IP. (teraz mam statyczne)

---- Dodano 30-06-2009 o godzinie 17:30 ----
To samo po zmianie na DHCP.

#4 djrafax

djrafax
  • 81 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2009 - 16:58

sadze ze cos w tym jest. nie przypatrywalem sie dokladnie, ale zauwazylem ze po wlaczeniu z uspienia wifi jest wlaczone, a jesli nie wylacze wifi to 2x szybciej pada bateria. wiec albo to jest taki "bajer" zeby telefon podczas uspienia pobieral np maile itd, albo jakas wada.

#5 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2009 - 21:50

generalnie co jakis czas laczy sie z wifi jesli sami go nie wylaczymy. tak bylo tez w poprzednich softach. dziek itemu mozemy np. rano przeczytac maile zaraz po odblokowaniu tel.

#6 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 30 czerwca 2009 - 22:08

Moze to bys spowodowane np. wlaczona usluga PN.

#7 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 05:12

Mam wlaczone PN,nie mam Fetch,wylaczona usluga lokalizacji i 3G i do tej pory bateria potrafila spasc przez noc o 16%. Gdy wylaczylem WiFi..przez noc spadla o 1% . Nie rozumiem po co to WiFi sie wlacza-nie ma po co.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych