Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Alu czy MacBook Pro Alu - którą wersję wybrać?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
60 odpowiedzi w tym temacie

#51 fiflak77

fiflak77
  • 37 postów

Napisano 22 września 2009 - 03:45

MacBook alu czy MacBook pro

Ja to mam dylemat chce kupic macbooka 13'' ale nie Wiem ktory lepszy oba nowki ta sama cena sklep w USA MacBook 13' aluminium procek 2,4 2 gb memory max 4, 250 hdd, czy MacBook pro procek 2,26. 2gb memory max 8, 160 hdd w obu grafika ta sama. Prosze pomorzcie pomóżcie, bo sam nie wiem co wybrac

#52 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 22 września 2009 - 14:47

Ot i dylemat... Jak masz kasę to bierz nowego MBP 13'3" 2.26GHz.

#53 fiflak77

fiflak77
  • 37 postów

Napisano 23 września 2009 - 02:24

Pomocy co wybrać ? Macbook alu

http://store.apple.c...Amco=Nzk2MTU0Mw. Czy.
Refurbished MacBook Pro 2.26GHz Intel Core 2 Duo - Apple Store (U.S.). Cena ta sama wiem ze pro teraz nie ma ale mam dojście

---- Dodano 23-09-2009 o godzinie 03:28 ----
Pomocy !!! Co wybrać macbook alu czy pro to moj pierwszy mac cena ta sama pro teraz nie dostępne ale mam dojście

**Refurbished MacBook Pro 2.26GHz Intel Core 2 Duo - Apple Store (U.S.)

Czy ?

Refurbished MacBook 2.4GHz Intel Core 2 Duo - Aluminum - Apple Store (U.S.)

#54 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 23 września 2009 - 22:14

Na moje to lepiej się nie bawić z wersjami "refurbished" chyba że dosięgła cię desperacja finansowa...

#55 fiflak77

fiflak77
  • 37 postów

Napisano 23 września 2009 - 22:31

Co złego z refubrished mam iphona 3gs wcześniej miałem 3g z tego samego zrodla i działa bez zarzutu a poza tym jest roczna gwarancja

#56 nycboy

nycboy
  • 50 postów
  • SkądNowy Jork

Napisano 24 września 2009 - 04:19

Ja zawsze mialem refurbished i nigdy nic zlego sie nie stalo a jak zakupilem nowke iPhone to w ciagu 2 miesiedy 3 razy w serwisie byl. No i zawsze mozna sobie dokupic AppleCare jak ktos sie boi ze po roku mu sprzet wysiadzie.

#57 fiflak77

fiflak77
  • 37 postów

Napisano 24 września 2009 - 04:53

Dokładnie w USA inaczej niż w Polsce z servisem

#58 dzaco

dzaco
  • 75 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 09:30

Witam, podbije trochę temat. Zastanawiam sie na kupnem MB Unibody 13" (late 2008). Ten model można dostać już za ok 2500 zł., jednak obawiam się czy jest sens kupowania używki za taką kasę. Jak jest z awaryjnośćią tego sprzętu? Jakby nie było ten model będzie miał już prawie 3 lata więc o gwarancji raczej mozna zapomnieć. Niestety budżet mam ograniczony więc jesli chodzi o MB to tylko używki. Lapek bedzie mi sluzyl glownie do programu Traktor Scratch Pro + do codziennego użytku (net, muzyka, filmy, jakies proste obróbki w PS itp.). Pzdr.

#59 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 21:28

Używam prawie dwa lata i jestem bardzo zadowolony. Awarii nie stwierdzono ;) Zresztą nie widziałem narzekań na tę serię. Za jakiś miesiąc być może będę chciał sprzedać swojego MB ale tylko ze względu na lepszą baterię w wersji Pro no i może jeśli się pojawi szansa na nowe procesory iX...

#60 dzaco

dzaco
  • 75 postów

Napisano 21 listopada 2010 - 20:43

planowalem raczej cos wczesniej kupic, ale podeslij jakies info na priv to moze sie wstrzymam.

#61 newmorning

newmorning
  • 4 postów

Napisano 24 stycznia 2011 - 22:12

ja na maca natrafiłem na mojej uczelni - pierwsza styczność z iMac. Nigdy wcześniej na makach nie pracowałem, w ogóle styczności nie miałem. Przez okres 2 lat moje spojrzenie na ten sprzęt zmieniło się o 180*, w przyszłym tygodniu kupuje mojego pierwszego macbooka (alu). Z ciekawości przegladałem sobie w necie porównania mb alu z mb pro i w sumie jestem zadowolony z wyboru na chwilę obecną, mam nadzieje, że nie zmieni się to po zakupie, choć szczerze nie przewiduje by sie zmieniło. Tak swoją drogą, to mój pierwszy post, bardzo mi miło! no i oczywiście pochwale się wrażeniami, jak tylko przetestuje nowy sprzęt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych