Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iwork 09 pages - odstep miedzy wierszami (interlinia)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 29 czerwca 2009 - 23:22

hej, dlaczego iwork robi ze mnie totalnego durnia, jak mu ustawiam odstep miedzy wierszami inny niz 1, to on ustawia go sobie losowo? dzieje sie tak dla KAZDEJ wartosci roznej od 1, w zalaczonym pliku jest eksport z pages z interlinia 0.7, zeby latwiej zauwazyc o co mi chodzi.

odstep.pdf

tak, w tym pliku caly tekst ma ustawiona interlinie na 0.7

ktos moze mi wyjasnic dlaczego tak jest i jak to wyrownac? przyznam, ze totalnie rozwala mi to prace. sformatowany tekst w ten sposob wyglada totalnie amatorsko, jak moge robic powazne dokumenty w ten sposob?.

#2 matkamateria

matkamateria
  • 39 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 16:31

chętnie zobaczyłbym skrinszota z ustawieniami twoimi Pages.
przy okazji, zajrzyj do aplikacji TextSoap która pozwala redukować tego typu błędy.

#3 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 czerwca 2009 - 19:41

bez jaj, nie wierze ze to rozwiazuje tylko aplikacja za 40 dolarow! skrinszota ktorych ustawien? preferencje pages? tam nic nie ma.

#4 Gregory

Gregory

• 2 737 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 30 czerwca 2009 - 20:05

Zmień sobie w inspektorze tekstu sposób ustawiania odstępów między wierszami, z „Wielokrotne” na „Dokładnie” i ustaw odstęp w punktach.

#5 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 czerwca 2009 - 20:13

swietnie! dzieki ogromne! nie wiem jakim cudem nie zauwazylem tej kontrolki do zmiany tego... niestety nie ma rozy bez kolcow - ustawienie dokladne dziala takze dla 1 wiersza akapitu. ale to szczegol teraz, wazne, ze jest rowno!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych